Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Hoe de magie terugkwam in mijn leven

Gelukkig Leven
Maaike Deketele
26/06/2019
Reportage - Hoe de magie terugkwam in mijn leven

Ik voelde me al langer opgesloten in een donkere doos, schijnbaar vrolijk mee kletsend met de anderen maar van binnen onvoldaan en zeer eenzaam. Geplaagd door vragen die me niet loslieten maar die ik amper durfde stellen, zo’n groot contrast vormden ze met mijn werkelijke gevoelens….

“Hoe zou het zijn om boeiende mensen te ontmoeten waarmee het echt klikt? Om de sleur achter mij te kunnen laten en elke morgen geïnspireerd te popelen om aan de dag te beginnen? Om te doen wat ik graag doe, waarvoor ik geboren ben? Om meer energie te hebben? Om terug verrast te worden door het leven. Kortom… om écht te leven?”.

Dit was exact wat Inge Stockmans van Corazon Healing Center beweerde aan te bieden én meer. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en het zelf uit te proberen. Ik schreef me in voor een Succesweekend en kwam terecht in een groep gelijkgezinden. Net als ik, allemaal volwassenen op zoek naar meer voldoening, meer succes, meer zin in hun leven. Zo was er de manager die vond dat hij te weinig verdiende en zijn job beu was, de moeder met 2 kinderen die niet kon beslissen of ze nog in haar huwelijk wilde blijven, de jonge vrouw die haar angsten wou overwinnen, de man die al 20 jaar dezelfde job deed (op aanraden van zijn ouders) en nu eens eindelijk wou ontdekken wat hij werkelijk met zijn leven wilde doen, de coach die meer klanten wilde aantrekken... allemaal herkenbare situaties. Ze hadden allemaal hun eigen verhaal maar hetzelfde verlangen: gelukkiger worden.

Reportage corazon healing centrum magic quote Bloom web

Ik zelf was al een tijdje thuis na mijn tweede burn-out. De spirituele boeken die ik las, gaven veel herkenning, troost en hoop. Tegelijkertijd werd pijnlijk duidelijk dat mijn leven niet zou veranderen als ik bleef doen wat ik altijd gedaan had. Maar hoezeer ik het ook probeerde op te lossen, de diepgaande patronen bleken zo hardnekkig dat al mijn goedbedoelde pogingen onderuit werden gehaald. De drie coaches die ik had geraadpleegd, brachten wel inzicht maar in de praktijk veranderde er weinig. De ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik kan het niet’ en ‘ik ben het niet waard’ kleurden alles wat ik dacht of deed donkergrijs tot zwart.

Alles veranderde de dag dat ik Inge ontmoette en met haar aan de slag ging. Hoewel ze me niet kende, klopte alles wat ze zei als een bus. Ik had het gevoel dat ze dwars door me heen keek. Gek genoeg bracht dat me niet uit mijn evenwicht. Integendeel. Ik voelde mij op mijn gemak bij haar. Ze gaf me vertrouwen. Ze zag niet alleen mijn worsteling met mezelf maar kon me ook haarfijn uitleggen wat de oorzaak was, waarom ik telkens in hetzelfde patroon terechtkwam en hoe ik het kon veranderen. Inge nam geen blad voor de mond. Dat was even wennen en toch voelde het als een opluchting. Ze oordeelde niet maar bleef respectvol. Ik voelde me ondersteund en gezien, niet alleen in mijn pijn, maar ook in mijn potentieel. Ik wist dat ik hier iets heel bijzonders meemaakte. En ik niet alleen. Naarmate het weekend vorderde, zag ik de andere deelnemers met soms aanvankelijke weerstand of twijfel ook één voor één ontdooien, de één al wat sneller dan de andere.

Vloeiend wisselde Inge tussen dans, meditatie, channeling, healings, sjamanisme, contact met de natuur, opstellingen en ander emotioneel werk. Ze vertrok altijd van een concrete blokkade bij een cursist en ging daar dan mee aan de slag. Dit maakte weer pijn vrij bij een andere deelnemer, als een dominospel. Zo ook bij mij... Een onverwachte vraag van Inge katapulteerde me in één seconde uit mijn comfortabele rol van toeschouwer in een diepe doodsangst en pijn. Mijn hart zat potdicht. Zacht begeleidde Inge me naar een vorig leven waarin ik tegen mijn zin te jong uitgehuwelijkt was, op korte tijd 5 kinderen had gekregen en overal alleen voor stond met een man die me niet hielp. Terwijl ik de informatie mentaal ontving, vertelden de hevige schokken in mijn lichaam dat dit klopte. Ik voélde het in elke cel van mijn wezen. Ineens begreep ik waarom ik altijd volhoud zonder hulp te vragen tot ik er bijna bij neer val. Ik was toen ook bijna gestorven van oververmoeidheid. Daar kwam die doodsangst vandaan. Ik werd tegelijkertijd overspoeld door een diepe razernij, verdriet, hopeloosheid, uitputting, weerzin. Nadat ik in de opstelling hulp had kunnen vragen en mijn gevoelens had kunnen uiten, voelde ik me zoveel lichter. Het was alsof het licht was aangegaan, niet alleen in mijn hoofd, maar ook in mijn hart. Ik hoef niet meer alles alleen te doen en altijd perfect te zijn….Wat een opluchting!

(lees verder onder de afbeelding)

Reportage corazon healing centrum magic Bloom web

Alvorens afscheid te nemen, vroeg ik Inge waarom ze dit werk deed?

“Ik zie zoveel mensen afzien terwijl dit helemaal niet nodig is. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een roeping heeft en dat iedereen daar succesvol in kan zijn en gelukkig. Het is zelfs niet zo beangstigend of moeilijk als de meeste mensen denken en het is nooit te laat. Ik heb daar een succesvol systeem voor ontwikkeld. Er is niets dat me meer voldoening geeft dan te zien hoe mijn klanten evolueren naar gezonde gelukkige relaties en een diepe voldoening krijgen van hun positieve bijdrage aan een betere wereld via hun nieuw ontdekte levenstaak. Dat is mijn engagement en daar leef ik voor!”.

Ik heb er in elk geval veel deugd van gehad én ik ga terug voor meer. Wil jij net als ik weten of jij ook terug Magie kan brengen in je Carrière, Relaties of Leven? Vraag dan hier je GRATIS doorbraaksessie aan!

Inge Stockmans Corazon Bloom web

Inge Stockmans (foto)
Corazon Healing Center

www.brengdemagieterug.be

succesweekend - info@corazon.be

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Inspiratie

Avontuur in de Dolomieten: Ontdek de Magie van Alta Via 1

De Dolomieten, een adembenemend bergmassief in Noord-Italië, zijn al lang een trekpleister voor…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom