Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Je kantoor inrichten volgens de principes van Feng Shui

Huis & Thuis
Bloom
10/11/2021
Je kantoor inrichten volgens de principes van Feng Shui

Sinds de pandemie hebben we er allemaal van mogen proeven. Voor de één is thuiswerken een cadeautje, voor de ander is het een uitdaging. Vanuit huis werken kan veel rust geven, maar met drukke kinderen om je heen wordt het een ander verhaal. Of je voorstander bent of niet, thuiswerken blijft voorlopig nog wel een begrip. Daarom doe je er goed aan om van jouw thuiswerkplek een rustige, fijne werkplek te maken. De principes van Feng Shui zijn hiervoor een mooie leidraad. Om je op weg te helpen naar de ideale thuiswerkplek, vind je hier een aantal tips om je kantoor in te richten volgens de principes van Feng Shui.

Wat is Feng Shui?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat Feng Shui precies is. Feng Shui betekent ‘wind en water’ en het is een eeuwenoude filosofie over hoe de omgeving jouw geluk kan beïnvloeden. Met behulp van Feng Shui leer je hoe de inrichting van een ruimte invloed heeft op je eigen welzijn en geluk. Feng Shui gaat dus over de relatie tussen mens en omgeving. Door mens en omgeving in harmonie te brengen, creëer je als het ware een vrije energiestroom door je huis. Hierdoor kan je lichaam en geest optimaal functioneren, wat een positieve invloed heeft op je geluk en welzijn.

De basis van een Feng Shui kantoor

”Het inrichten van je kantoor volgens de principes van Feng Shui heeft dus een positieve invloed op je welzijn, geluk en daarmee ook je productiviteit.”

Het inrichten van je kantoor volgens de principes van Feng Shui heeft dus een positieve invloed op je welzijn, geluk en daarmee ook je productiviteit. Om je kantoor in te richten volgens de principes van Feng Shui zet je allereerst het bureau richting de deur, het liefst met een muur achter je. De blik naar de deur symboliseert het zien van carrièrekansen en de muur achter je geeft een gevoel van veiligheid en bescherming. Je kunt hiervoor ook een stoel met een hoge rugleuning gebruiken. Zet je bureau in ieder geval niet zo neer dat je tegen de muur aankijkt. Ten tweede zorg je ervoor dat je werkplek opgeruimd en schoon is. Dat zorgt er namelijk voor dat de energie goed kan stromen. Geef je hp printer en hp inktpatronen een plekje in de kast en laat post niet meer op je bureau rondslingeren. Een opgeruimd bureau geeft ruimte voor creativiteit en je kunt er veel efficiënter werken.

De inrichting van een Feng Shui kantoor

Aan de hand van de Bagua kaart kun je vervolgens je kantoor gaan inrichten. De Bagua verdeelt je werkplek in acht delen, waarvan ieder deel een onderdeel van je leven vertegenwoordigt. Zo is het noorden bijvoorbeeld gerelateerd aan je carrière, het zuiden aan roem, het oosten aan relaties en het westen aan je toekomstplannen.

Het belangrijkste aan een Feng Shui thuiswerkplek is dat de ruimte schoon en opgeruimd is, dat je genoeg planten hebt staan (het liefst met ronde bladeren), dat er voldoende natuurlijk licht in de ruimte valt, dat je gebruikmaakt van ronde vormen (dus geen hoekig bureau) en dat je de juiste kleuren gebruikt. Zachte kleuren zorgen bijvoorbeeld voor ontspanning, groen en blauw werken kalmerend en felle kleuren geven energie.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom