Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Aan de praat met een wortelwerker® Yves Boone van B-One Coaching

Gelukkig Leven
Bloom
18/02/2021
Reportage - Aan de praat met een wortelwerker® Yves Boone van B-One Coaching

Bloom ging in gesprek met Yves Boone, oprichter van B-One Coaching.

Wat is in hemelsnaam een Wortelwerker®?

Deze vraag wordt héél vaak gesteld. Het is een woord dat onder de vlag van B-One® geregistreerd staat. Ik was al langer op zoek naar een passende naam die duidelijk maakt waarmee ik nu juist bezig ben en waarvan ik nu ook mijn beroep van heb gemaakt. Een Wortelwerker® pakt elk probleem van bij de wortel zelf aan. Met onkruid doe je dat best ook zo, toch? We zijn terechtgekomen in een wereld van symptoombestrijding. We zijn onwetend geworden over de oorsprong van een probleem. We kijken dan ook letterlijk de verkeerde kant op. Ken jij iemand die in zichzelf duikt als hij/zij een probleem heeft of ervaart in zijn/haar leven? Wel, een Wortelwerker® is getraind om goed te luisteren naar de klachten en naar de info die zijn/haar klanten geven. Want juist in hetgeen de klant vertelt, zitten sleutels tot bevrijding. Zeker in tijden als deze...

Wat bedoel je daarmee? Kan je een voorbeeld geven?

Een man komt in een scheiding terecht. Zijn vrouw zei twee dagen voor ze letterlijk vertrok nog tegen hem hoe blij en gelukkig ze met hem was. Ze wou gewoon eventjes wat gaan rennen zei ze, maar ze kwam nooit meer terug. Het van huis weg ‘rennen’ kan je dus letterlijk nemen. Ze eiste bovendien het huis op, dat eigenlijk van hem is. Een Wortelwerker® weet dat een scheiding meemaken in je leven, iets is wat je bij ‘een bewustzijn’ kan brengen. Een bewust ‘ZIJN’ waarin je ontdekt dat je al langer gescheiden bent, in en van jezelf.

Is dit enkel zo voor mensen die een scheiding meemaken?

Neen. Iedereen die trouwt zit in datzelfde schuitje, tenzij ze dit vanuit hun eigen bewustzijn doen. Je kan ook trouw blijven aan jezelf terwijl je getrouwd bent met een ander. Door VOL-ledig in eigenliefde te zijn, stop je met jezelf in de ander te verliezen maar is er net veel meer liefde als je het met de ander deelt. Dit is helemaal anders dan wanneer je met de ander trouwt om ‘de liefde’ te ervaren buiten jezelf. Pas als twee mensen er echt voor kiezen om samen te leven en dat elk doen vanuit eigenliefde, dan komen ze nooit liefde tekort. Integendeel! De wortel hiervan zit heel erg diep in ons genesteld. Om dit helder te maken, moet je terug gaan naar jouw kindertijd.

Dus het ligt aan onze opvoeding?

Het is helemaal niet de schuld van de opvoeding, maar het ontspruit daar wel. Als Wortelwerker® leg ik de uiteengevallen puzzel weer voor je samen. Zo krijg je weer een helder beeld van jezelf. Iedereen was ooit kind. Wat in onze kindertijd gebeurde, heeft heel vaak een enorme impact op ons hele ‘zijn’. Veel mensen raken daar niet uit of vanaf. Wanneer je er durft in te duiken en de innerlijke processen van binnenuit gaat deblokkeren, dan komen er héél wat zaken weer opnieuw in stroom. En als iets kan stromen, dan wil dat zeggen dat de blokkade weg is of uit jouw leven verdwenen is. Dat is totaal anders dan ergens vanaf te willen zijn.

Als je over stroom spreekt, dan denk ik aan een schakelaar...

Precies! Of water dat uit een kraan stroomt. Belangrijk is dat we beseffen dat we een kern van energie zijn in een stoffelijk lichaam. Jouw lichaam is dan ook jouw stoffelijk huis. We zijn in staat om ons systeem helemaal VOL te proppen met programma’s die in ons voordeel, maar ook in ons nadeel kunnen werken. In beide gevallen gaat het om ‘delen’. Als kind leer je op een gegeven moment dat bepaalde stukken van wie je bent ‘niet ok zijn’. Er zijn veel zaken waaraan je niet voldoet. Je zal er dan ook alles aan doen om er toch bij te horen. Niemand wil ‘anders zijn’ dan de anderen! En iedereen wil lijken op een ander of op iets waarvan ze denken zo te moeten zijn. Als kind leer je dat de VOL-wassenen ​(ik schrijf het opzettelijk zo)​ aandacht en liefde voor je hebben als je VOL-doet aan wat ze van je verlangen. Zowel in hoe je bent als in wat je doet. Herkenbaar? En is dit de schuld van de volwassenen? Neen! Ouders zitten vaak (onbewust) ook vol met pijnen en blokkades. De wortel lag opgesloten in de VOL-wassene. En ondertussen nu ook in jou...

Had dat volgens jou dan anders gekund? Je moet immers toch luisteren naar de volwassenen?

Ja, luisteren moesten we allemaal. Maar hadden die volwassenen door hoe hard ze de pijn van hun eigen ouders nog steeds leefden? Je hoort zowel thuis als op school steeds dat je moet luisteren. Maar wat diezelfde VOL-wassene niet doorhebben, is dat zij zelf ook niet naar zichzelf luisteren. Als kind doe je iets vanuit een energie die sterker is dan jezelf. Vraag maar eens aan kinderen waarom ze doen wat ze doen? Heb jij op deze vraag al ooit een zinnig antwoord gekregen? Wel, ze kunnen het antwoord ook niet geven. Sterker nog, het antwoord op die vraag is te vinden in die VOL-wassene zelf. Ik probeer het nog duidelijker te maken. Ik neem meteen het voorbeeld van die man die door de scheiding heen moest. Als kind plaste hij bijna dagelijks in bed. Zijn ouders, maar vooral zijn moeder, maakte daar iedere keer een hele scène van. Als kind kreeg hij dat op deze manier dus ook niet onder controle. Zoals ik al zei: ‘Het was sterker dan hemzelf’. Het bedplassen bleef een probleem in dat gezin. Op een dag, hij moet ergens tussen de vijf à zes jaar zijn geweest, werd hij wakker, omdat hij weer in bed had geplast. Hij vond er niets beter op dan zijn lamp onder het laken te stoppen om zo de lakens droog te krijgen. Om het verhaal kort te maken… Het hele huis is daardoor afgebrand. Een Wortelwerker® weet dat kinderen met een bedplasprobleem het verdriet, dat in de ouder te slapen ligt, tonen. Urine = een plas = water = verdriet. Boosheid = woede = vuur. Kan je zien wat er gebeurt?

”Het zijn de kleuters die mij hebben geleerd om te zien wie ik werkelijk ben.”

Hoe krijg jij nu helder wat kinderen aan VOL-wassenen tonen?

Nu, zoveel jaren later, zit deze man ‘letterlijk’ in zak en as. Want hij begrijpt niet waarom zijn vrouw hem verlaat en het huis opeist. Hij loopt het risico om zijn huis te verliezen. Toen ik op zoek ging naar de wortel van dit probleem dat ook hier in zijn kindertijd lag, kwamen we plots bij het platgebrande huis terecht. Hij voelde zich daarover al zijn hele leven schuldig en had het nooit verwerkt. De versie die hij toen was, kon hij natuurlijk niet meer zijn. Hij besloot dan maar dat hij beter iemand anders werd. Iedereen maakt in zijn kleutertijd, of misschien nog vroeger een dergelijke innerlijke scheiding mee. Dat is dan ook de reden waarom ik eerst kleuterleider was. Het zijn de kleuters die mij hebben geleerd om te zien wie ik werkelijk ben. Ik ontdekte dat ik hard aan het LIJDEN was onder de problemen (programma’s) die ik van mijn ouders zelf had opgeladen in mijn eigen systeem. Ik was me daar helemaal niet van bewust. Toen ik uiteindelijk zelf innerlijk ging opruimen, kon ik een voorbeeld zijn in het tonen van wat hun mogelijkheden zijn als kind. Het was echt een (h)eerlijke samenwerking die ik nodig had om te doen wat ik nu doe. Toen ik datgene wat ik eerst als een probleem zag in het kind, bij mezelf ging opruimen, verdween dit probleem als sneeuw voor de zon. Het gekke was natuurlijk dat ‘het probleem dat ik vond van dat kind’ ook steeds in mij te vinden was.

Bedoel jij dan dat elk probleem op te lossen valt?

Soms komen er lastige zaken op jouw pad, maar dat is nodig om bewust te worden. Iedereen kan zijn puzzel weer héél maken. Maar daarbij heb je vaak begeleiding nodig. Iemand die de puzzelstukjes voor je bij elkaar legt. Zodat je het beeld weer volledig kan zien. Dat is nu net wat een Wortelwerker® doet. We begeleiden klanten om via innerlijke processen op te ruimen, zodat alles in het leven weer in stroom komt. Dus ja! Ik geloof dat we problemen zelf ‘onbewust’ hebben gemaakt. Dus ben je ook in staat om elk probleem in jezelf weer te bevrijden. Ik heb daarvoor zelf hele goede B-One®-MEthodes ontwikkeld. Via de K.R.ONE-Methode leert de klant stap voor stap hoe hij zichzelf emotioneel kan opruimen. Dat kan heftig zijn. Maar het is meer dan de moeite waard. Want je hebt alles in handen om je eigen leven weer in de vorm te brengen zoals jij het wilt. We zitten in (h)eerlijke tijden! Lockdowns nodigen je uit om diep (down) in jezelf te gaan kijken wat daar opgesloten ligt (lock). Je moet ‘down’ gaan in jezelf, om alles wat daar opgesloten zit vrij te maken. Vind je ook niet dat het tijd wordt om jouw ‘echte’ waarheid te leven van binnenuit? Het leven is om te vieren! LEEF het!

Meer info? Bezoek snel de website van B-ONE-Coaching!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Inspiratie

ART deck - Connected by heart - Nicolette Van Den Hadelkamp

Kunstenares Nicolette van den Hadelkamp ontwierp een inspirerend kaartendeck, gebaseerd op 44 van…

Lees meer
Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom