Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

In verbinding met je ziel: een leerzaam proces

In verbinding met je ziel: een leerzaam proces

In verbinding staan met de ziel betekent niets minders dan het volgen van jouw hart en intuïtie. Jouw keuzes zijn gefundeerd door jouw intuïtie en je opteert alleen voor de zaken in het leven die resoneren met jouw frequentie. En hoe mooi dat ook mag klinken, de weg ernaartoe kent vele hindernissen. Zo beaamt ook lichtwerker Maaike Kerstens. In deze column deelt ze haar bevindingen en ervaringen met de Bloomlezers.

Als jij volledig in verbinding staat met jouw hart en je je ergens razend enthousiast over voelt, dan is datgene waar je je enthousiast bij voelt jouw ‘waarheid’. Jouw hart is jouw innerlijk kompas en door haar te volgen, kies je onbewust de juiste richting. De godsvonk in jouw ziel wordt hierdoor aangewakkerd.

Jouw hemel op aarde

”Het vereist lef en moed om nieuwe wegen te durven bewandelen.”

Ook andere positieve emoties en gevoelens, zoals blijdschap, vreugde en dankbaarheid, resoneren op het niveau van je hart. Alles wat jij als positief ervaart, heeft te maken met jouw persoonlijk paradijs en alles wat jij als negatief beschouwt met jouw persoonlijke hel. Echter kunnen we niet anders dan eerst onze persoonlijke hel doorstaan om zo te ontdekken wie we werkelijk zijn. Wat houdt onvoorwaardelijke liefde vanuit het hart in? Hoe kunnen we onze ‘hemel op aarde’ realiseren?

Je kunt deze hemel alleen creëren door alle illusies over ‘goed en kwaad’ los te laten en de dualiteit te ontstijgen. Nadat je hebt geleerd om puur je onvoorwaardelijke liefdevolle zijn uit te dragen. Iets wat je steeds beter zal afgaan zodra je naar de stem van jouw hogere zelf gaat luisteren en keuzes leert te maken gebaseerd op basis van de zaken die jou werkelijk gelukkig maken.

Vallen en opstaan

Om erachter te komen wat jou gelukkig maakt, dien je eerst allerlei zijwegen te bewandelen en onderweg je neus te stoten. Je dient namelijk alle wegen te hebben uitgeprobeerd om uiteindelijk op de goede hoofdweg uit te komen. Een leerzaam proces dat levenslang kan duren. Door alle vertakkingen van de hoofdweg te verkennen, toon je moed en versterk je jouw innerlijke kracht. Je beseft immers dat de beschermengelen over je waken en God je door het duister zal leiden.

Uiteraard zal dit proces ook gekenmerkt worden door periodes van stagnatie en stilstand. Het is met vallen en opstaan dat we leren. Je bevindt je op dat moment op een doodlopende weg en het is zaak om nu een nieuwe route uit te stippelen. Een nieuwe fase, een nieuwe reis, een onbekende bestemming. Het vereist lef en moed om deze nieuwe wegen te durven bewandelen. Jouw ziel wordt gevormd door al deze beproevingen. Je ziel kun je zien als een ruwe diamant die door de ervaringen van het ego geslepen wordt.

Een leven in overvloed

Zodra alle wegen bewandeld en geëxploreerd zijn, terwijl jouw beschermengelen steeds aan jouw zijde stonden, dan zijn ook alle facetten van de diamant geslepen en stralen de kleuren van jouw ziel van binnenuit. Je hoeft niet langer te zoeken naar dat wat je werkelijk wil, maar je wordt gevonden door datgene wat je wenst. Jij trekt aan wat je diep vanbinnen verlangt. Jij leeft nu het leven in overvloed.

Maak kennis met de werken van Maaike Kerstens

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom