Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Besluiteloosheid: hoe pak je dat aan?

Gelukkig Leven
Ada Dierick
17/11/2022
Besluiteloosheid: hoe pak je dat aan?

Iedereen staat wel eens voor een moeilijke keuze. Soms beproeft het leven ons met een dilemma en dat kan twijfels met zich meebrengen. Een beslissing nemen eist veel van onze energie op. Sommigen onder ons worstelen niet enkel met het doorhakken van grote knopen, maar vinden het ook moeilijk kleinere beslissingen te nemen. Wie vaker last heeft van besluitloosheid, haalt vast kracht uit onderstaande hulpmiddeltjes.

Chronische besluitloosheid vindt vaak zijn oorsprong in iets dat gebeurde tijdens de kinderjaren. Misschien stond je toen voor een keuze waarbij je niet kon winnen, wat je ook koos. Je beslissing zou in beide gevallen geen positieve uitkomst bieden. Of mogelijks voelde je druk van een ouder of verzorger. Een foute keuze zou afkeuring betekenen van deze persoon. Aangezien een kind liefde, bevestiging en aanmoediging begeert, heeft de afkeuring van een geliefde een grote impact.

Waarom is het soms toch zo moeilijk om een keuze te maken? We zijn bang voor de gevolgen van onze beslissing. Angst is een lelijk beestje dat weleens de controle over ons hele lichaam durft overnemen. Het beste tegengif is je angst recht in de ogen te kijken.

Stel jezelf de opeenvolgende vragen:

  • Welk gevolg draagt mijn beslissing met zich mee?
  • Wat wil dat gevolg zeggen voor mij of over mij?
  • Wat in dit gevolg is hetgeen mij zo bang maakt?

Face your fears

Eens je erachter bent wat jou nu precies afschrikt, ontvlucht deze angstige gevoelens dan niet langer. Enkel en alleen al door je angsten te erkennen creëer je een hoger bewustzijn. Zo krijgen onze angsten al een pak minder macht over ons. Reflecteer even voor jezelf vanwaar deze angst komt. Misschien schuilt de oorsprong in een gebeurtenis van toen je jonger was en waar je je nog niet overheen hebt gezet. Achter elke angst zit er ook een behoefte die onvervuld is. Ga na wat jij nodig hebt om je behoefte te vervullen.

In een situatie waarin je maar niet kan kiezen gaan de gedachten al snel naar het worstcasescenario. Dat is niet erg! Laat jezelf toe je dit in te beelden maar weerleg dan je focus. Ga verder dan het ‘ergste’. Welke oplossingen bestaan er in dit scenario? Het slechtste scenario geeft aan wat je absoluut niet wilt. Tegelijkertijd achterhaal je op die manier ook wat je dan wel heel graag wilt. Door je te focussen op wat je wél wilt, zal je datgene ook makkelijker aantrekken.

De innerlijke gids

Vertrouw op je buikgevoel. Vaak weten we diep vanbinnen het antwoord al. Je hoofd kan je soms helemaal gek maken. Bij een moeilijke keuze, zorgt dat alleen voor meer verwarring. Laat je gedachten los en luister naar wat je lichaam je vertelt. Je intuïtie zal nooit tegen je liegen. Soms stuurt het ons een pad op dat in eerste instantie niet het ‘juiste’ lijkt. Belangrijk is steeds in het achterhoofd te houden dat de intuïtie de gids van de ziel is. En de ziel vreest geen uitdagingen. Omdat het weet dat dit de beste leerschool is en je uiteindelijk naar je pad brengt, waar je geluk zal vinden.

Welke keuze je ook maakt, weet dat je erna nog steeds een nieuwe beslissing kan maken. Jij hebt het roer in handen en kan zelf je leven sturen door steeds keuzes te maken. Er bestaat ook geen slechte keuze. Wat je ook beslist, of wat de gevolgen ook moge zijn, je zal altijd wel iets leren en er zal ook telkens iets goeds uit voortvloeien. Besluitloosheid verdwijnt bovendien als sneeuw voor de zon als je jezelf vertrouwt. Zelfvertrouwen komt voort uit zelfliefde. Maak je keuzes dus vanuit liefde voor jezelf. Wie dat doet, kan nooit verkeerd doen.

Contacteer de Bloom Coaches voor advies en inzicht

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren…

Lees meer
Inspiratie

Human Design en de Human Design Chart: wanneer oude wijsheid en moderne wetenschap zich met elkaar verbinden

Human Design, nog bij velen onbekend, wordt steeds populairder. Met de (grote hoeveelheid)…

Lees meer
Meditatie

Verbeter je slaap met slaapmeditatie

Dieper slapen, sneller in slaap vallen en een betere slaapkwaliteit. Mediteren klinkt ineens zo…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom