26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De 3 meest voorkomende oorzaken van stress

Voeding & Gezondheid
Bloom
24/11/2021
De 3 meest voorkomende oorzaken van stress

Voordat je kunt beginnen met het behandelen van stress moet je eerst de oorzaak weten van stress.
Wat zijn nou eigenlijk de oorzaken van stress? Want wie de oorzaak weet, weet ook waar hij moet zoeken. Daarom is het goed om deze zaken goed uiteen te zetten. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende.

De drie meest voorkomende oorzaken van stress:

”Op het moment dat wij een conflictsituatie aangaan, bekruipt ons het gevoel dat we kunnen worden afgestoten.”

De dood van een naaste

Misschien is er wel niks zo ingrijpend als de dood van een naaste. Het kan je moeder, broer, nichtje, of oom zijn. Dit veroorzaakt veel emoties, Waarvan we niet altijd weten hoe we hier om mee moeten gaan. Juist omdat we dit niet altijd weten slaan we vaak onverwerkte emoties op en veroorzaakt het stress. Toch zou je er wel iets tegen kunnen doen. Ken je de techniek van het omarmen van je gevoel? Het is eigenlijk erg simpel... Je omarmt je gevoel, alsof je je eigen kind troost. Je zorgt ervoor, dat je gevoel kan ontladen en niet alleen dat, je bouwt ook geen extra stress meer op, die je later weer moet ontladen. Dit is een techniek die vergeten is, maar erg krachtig en simpel is. Vergeet hem daarom ook niet te gebruiken als je rouwt.

Conflictsituaties

Een mens is nergens zo bang voor als een conflictsituatie. Dat is ook niet zo vreemd, Als je nagaat dat wij geprogrammeerd zijn om bij een groep te horen. Op het moment dat wij een conflictsituatie aangaan, bekruipt ons het gevoel dat we kunnen worden afgestoten. Daarom voelt zoiets vaak erg bedreigend. Zoals je zult begrijpen, neemt dit de nodige stress en gevoelens mee. Zorg ervoor, dat je conflictsituaties niet te groot laat worden. Het onderbewuste herhaald graag gedachten, Niet wetende dat het probleem alleen maar groter wordt. Zorg er daarom ook voor, dat je tijdig aan de bel trekt en de situatie aangaat. Of wat je ook kunt doen, is iets zeggen voordat er iets gebeurd, waarvan je wel aanvoelt dat een conflictsituatie zou kunnen worden. Je zou ook kunnen zeggen, dit is een snelle manier van grenzen aangeven, waardoor je het conflict voor bent.

Het verlies van een baan

Voor heel veel mensen is dit een ontzettend stressvolle periode. Je hebt het gevoel dat de grond onder je wegzakt. En niet alleen dat, ook je zekerheid wordt onder je voeten weggeslagen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen dit ervaren als heftige stress. Maar wat doe je tegen dit soort dingen? Eigenlijk is er maar één goed antwoord op, namelijk vertrouwen. Het klinkt misschien wat abstract, maar vaak komt de stress uit het wantrouwen naar de toekomst. Je denkt vaak dat je nooit meer zoiets zal vinden, met deze financiële voorwaarden, of deze leuke collega’s. Daarom is onvoorwaardelijk vertrouwen hebben een goede keuze, als je weer snel een leuke baan wilt hebben. Want positiviteit en vertrouwen, geven inzicht, waardoor je betere keuzes zult maken om je nieuwe baan te vinden. Terwijl stress meer voor mist in het hoofd zorgt, waardoor het lastiger keuzes maken is. Als je vind dat je hierin ondersteuning nodig hebt, dan zou je kunnen denken aan natuurlijke anti-stress supplementen. Veel mensen hebben baat bij zo’n pil en als je hier klikt dan kun je de ervaringen lezen met Restilen en kijken of het bij je past.

Hopelijk heb je wat verlichting gevonden met deze tips en weet je nu wat de 3 meest voorkomende oorzaken van stress zijn.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Inspiratie

Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Feng shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom