Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Tarot- en runenlegging • Wat brengt 2024?

Dossier 2024
Bloom
28/12/2023
Tarot- en runenlegging • Wat brengt 2024?

Wat kunnen de Tarotkaarten en de runen ons vertellen over het nieuwe jaar 2024? Nathalie (Tarot) en Lyssa (runen) deden, onafhankelijk van elkaar, een legging, terwijl ze dezelfde vragen kregen voorgeschoteld. Ontdek hier de belangrijkste thema’s van 2024 en leer wat je zelf kan doen om het beste uit het jaar te halen. Of lees het in Bloom 1 - 2024 inclusief De Grote Jaarhoroscoop 2024, tot 1 februari verkrijgbaar in de krantenwinkels in België en Nederland, of bestel 'm eenvoudig hier.

Welke thema’s treden in 2024 voor Vlaanderen & Nederland op de voorgrond?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 De Duivel

Tarot - De Herstelde Orde

De Duivel

Deze tarotkaart van de Grote Arcana ligt op het kantelpunt tussen de fase van de Bekers en de Zwaarden en wijst op transformatie. De Duivel zet ons ertoe aan om ons te bevrijden van de ketenen waarmee we onszelf geboeid hebben.

Door de vele uitdagingen op ons levenspad leren we tijdens elke levenscyclus om steeds meer in verbinding te komen met ons hart en onze ziel. Zowel op maatschappelijk als op persoonlijk vlak zitten er veranderingen aan te komen. Dichtbij onszelf blijven is de boodschap, want pas dan kunnen we leven vanuit onze innerlijke waarheid.

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Laguz reversed Hagalaz reversed

Runen

Laguz reversed / Hagalaz reversed

Misschien heb je 2023 ervaren als een onophoudelijke wervelstorm. De runen geven aan dat 2024 een ander verhaal wordt, want in de loop van het jaar plukken we de vruchten van onze volgehouden inspanningen. 2024 wordt een harmonieuzer jaar waarin we ons kunnen laten meevoeren op de golven van het leven. Dat betekent niet dat we blindelings onze emoties hoeven te volgen. Het is vanuit ons centrum dat we de nodige stappen zullen zetten om daar te komen waar we uiteindelijk willen landen. Laguz is de steen van het meer, het diepe, stille water. Laguz Reversed betekent dat we emotioneel iets minder de dieperik in gaan. Dit jaar nemen we krachtdadig actie, als antwoord op de doorleefde emoties van het afgelopen jaar. Zo zijn verdriet en frustratie de gidsen die ons komen vertellen wat we niet meer willen. Maar het is wellicht eenvoudiger om van meet af aan constructief, en dus direct op ons doel af te gaan.

Het is een krachtige energie die ons doorheen de eerste jaarhelft loodst. Hoe kunnen we opkomen voor datgene wat onze ziel beroert, terwijl we tegelijkertijd de zorg veiligstellen die we nodig hebben om gezond in onze kracht te staan?

Lyssa Robyn Monroe

Welke energie overheerst in de eerste helft van het jaar?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Staven 10

Tarot - De Herstelde Orde

Staven 10

Staven 10 ligt in het kwartet dat de Stavenfase beëindigt. In de eerste helft van 2024 staat het bundelen van de verworven inzichten centraal. Wat zijn je ervaringen? Welke invloed hebben ze (gehad) op jou? Welke levenslessen neem je mee, en wat wil je loslaten?

De antwoorden op al die vragen kunnen best wel pittig en confronterend zijn. En soms zal je door de bomen het bos niet meer zien. Dan is het tijd om even heel diep in te ademen en het overtollige gewicht van je schouders te laten glijden. En uiteraard mag je niet vergeten om je regelmatig te ontspannen. Carpe diem!

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Thurisaz Isa reversed

Runen

Thurisaz / Isa reversed

Het is een krachtige energie die ons doorheen de eerste jaarhelft loodst. Hoe kunnen we opkomen voor datgene wat onze ziel beroert, terwijl we tegelijkertijd de zorg veiligstellen die we nodig hebben om gezond in onze kracht te staan? Zeker tijdens de eerste drie maanden van het jaar – wanneer de winter in het land is - heeft ons lichaam vooral warmte en rust nodig. Daarom doen we er verstandig aan om de dingen langzaam op te bouwen, in plaats van ons uit te putten nog voor we goed en wel uit de startblokken zijn gekomen. Isa reversed leert ons in ons licht te staan. Daarvoor is het belangrijk dat we in beweging durven komen. Dat ziet er voor iedereen anders uit en dat is ook hoe het hoort. We mogen gerust elk op onze eigen unieke manier stralen. Rust en gezonde voeding blijven belangrijk om krachtig te stralen.

Wat is de energie voor de tweede helft van het jaar?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Bekers 8

Tarot - De Herstelde Orde

Bekers 8

In de tweede helft van 2024 worden onze emoties getriggerd. Waar je in de eerste helft van het jaar je ervaringen verzamelde en daarmee een goed overzicht kreeg, staan we nu oog in oog met de emoties die daarmee gepaard gaan.

Het is door voluit te voelen dat verwerking en heling kunnen plaatsvinden, ook al voelt deze reis soms erg eenzaam. Die eenzaamheid is inherent aan ons groeiproces en kan ook waardevol en verrijkend zijn.

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Gebo reversed

Runen

Gebo reversed / Bergkristal: blijheid

De tweede helft van het jaar wordt als één lange uitademing. Waar we tijdens de eerste helft van 2024 veel van onszelf zullen geven en tegelijkertijd ook veel zullen ontvangen, komen we tijdens de tweede helft tot stilstand.

De zomer en herfst van 2024 brengen overvloed, waarna we opnieuw zullen moeten loslaten. Tijdens de zomer staan we stil bij alles wat goed is gegaan, alles wat ons gelukt is. De herfstmaanden zijn dan weer het ideale moment om na te genieten en terug te blikken. Mogelijk ontdekken we zo nog de hiaten waar verbetering mogelijk is.

(lees verder onder de advertentie)

Welke eigenschap kunnen we in onszelf versterken om de uitdagingen van het jaar zo dicht mogelijk te benaderen?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Page van Zwaarden

Tarot - De Herstelde Orde

Page van Zwaarden

Een Hofkaart vertegenwoordigt altijd de energie van onszelf of van iemand anders die nadrukkelijk aanwezig is of aandacht nodig heeft. Een Page nodigt ons uit om te verkennen: kijk naar jezelf en naar de wereld, wees open-minded en bereid om het onbekende toe te laten.

Deze Page ligt bijna op het einde van de Zwaardenfase en vraagt om te denken en handelen vanuit positiviteit en wijsheid. Wees eerlijk en moedig, want met die attitude krijg je de steun van het universum.

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Othala Ingwaz reversed

Runen

Othala / Ingwaz reversed

Onze verlangens en ons gedrag worden niet langer bepaald door de verwachtingen van onze ouders, grootouders of kinderen. We laten daarentegen onszelf steeds meer zien aan onze omgeving zoals we écht zijn, niet omdat we zo nodig willen confronteren of uitdagen , maar vanuit een diep verlangen om met onze unieke talenten een bijdrage te leveren aan de samenleving. Het is van essentieel belang dat we ons bewust zijn van onze eigen identiteit, want alleen dan hebben we de innerlijke kracht om voluit te gaan.

Durf knopen door te hakken en verandering toe te laten. Voor alles is een tijd, en het komende jaar is het belangrijk om orde op te zaken te stellen en je te ontdoen van de losse eindjes die je ontwikkeling in de weg staan.

Nathalie De Jongh

Wat moeten we zeker doen?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 De Dood

Tarot - De Herstelde Orde

De Dood

Opnieuw een kaart van de Grote Arcana met een krachtige boodschap: durf knopen door te hakken en verandering toe te laten.

De Duivel verwijst naar ingrijpende gebeurtenissen. De Dood benadrukt in deze legging dat afscheid nemen van het oude noodzakelijk is om ruimte te scheppen voor het nieuwe, wat dat dan ook moge wezen. Voor alles is een tijd, en het komende jaar is het belangrijk om orde op te zaken te stellen en je te ontdoen van de losse eindjes die je ontwikkeling in de weg staan.

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Teiwaz Eihwaz

Runen

Theiwaz / Eiwaz

Om vanuit onze passie te leven, moeten we onze grenzen bewaken. Theiwaz geeft richting en Eiwaz herinnert ons aan het oude gezegde ‘as above, so below’. In 2024 dienen we elke naar buiten gerichte actie in balans brengen met goede zelfzorg. Hoe groter onze bijdrage in deze wereld, hoe meer we in onze zelfzorg moeten voorzien om ons te handhaven en gezond te blijven.

Wat moeten we vooral niet doen?

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Bekers 3

Tarot - De Herstelde Orde

Bekers 3

Grijp dit momentum van verandering met beide handen. Het zou best wel eens een jaar kunnen worden waarvan je later zegt: “In 2024 gooide ik mijn leven overhoop en sindsdien ben ik veel meer mezelf”. Wat je vandaag doet, bepaalt je toekomst. Ga de uitdagingen niet uit de weg door ze te negeren of ze te ontvluchten, maar richt je op wat écht telt.

Ontspanning en plezier hebben we als mens nodig om in balans te blijven, maar in onze relaties en contacten moeten we selectief zijn, opdat ze onze persoonlijke ontwikkeling zouden ten goede komen.

Tarot en Runenlegging Dossier 2024 Ansuz

Runen

Ansuz / Rozenkwartz: liefde

Ons brein werkt fantastisch! Met woorden en gedachten creëren we onze realiteit. Toch zullen we in 2024 vooral vanuit het hart leven. Dit betekent dat we ons brein zullen inschakelen om concreet te plannen de van wat ons hart verlangt.

Dit betekent echter geenszins dat we de speelbal zullen zijn van onze emoties. Het betekent dat we leren luisteren naar wat onze emoties ons vertellen, om van daaruit gerichte acties te ondernemen die ons voldoening schenken.

De experten

Nathalie De Jongh - Tarot De Herstelde Orde

Nathalie De Jongh is redacteur bij Bloom, schrijfster en co-founder van Magic Moments.

Lyssa Robyn Monroe - Runen

Runen, intuïtief stemgebruik en diepgaande zelfreflectie worden door Lyssa aangewend om contact te maken met de krachtige zachte kern.

In de ban van 2024: meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom