26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Dromen tijdens de coronacrisis: betekenis toegelicht

Corona
Jacqueline Voskuil
28/04/2020
Dromen tijdens de coronacrisis: betekenis toegelicht

‘We dromen heviger sinds het begin van de coronacrisis!’ kopten reeds diverse kranten. Misschien is dat vervelend voor mensen die normaliter rustig slapen en zich niet gewaar zijn van hun nachtelijke hersenactiviteit, maar eigenlijk is het vooral een handig fenomeen. Je dromen vertellen je namelijk niets over de toekomst, zoals velen denken, maar wel over jezelf. Benieuwd wat je onderbewuste je via dromen in tijden van corona probeert vertellen? Lees dan zeker verder.

Loslaten

Veel, zo niet alles, wat je droomt heeft met jezelf te maken. Droom je bijvoorbeeld over de dood, dan betekent dat dat je de moed moet hebben om ergens in door te groeien en/of iets los te laten. Droom je over een hond? Dat wil zeggen dat je trouw moet blijven aan jezelf. Je bent een man en droomt over een vrouw? Dan gaat het over je eigen vrouwelijke krachten en eigenschappen. Ben je een vrouw en droom je over een man? Net het omgekeerde dan. Zie je iemand in de droom van je eigen sekse en (ongeveer) van je eigen leeftijd? Dat is je schaduw. Je wil of kan iets niet inzien in het dagelijks leven. Droom je dat je valt? Heel normaal in deze periode waarin het coronavirus ons leven domineert, het betekent namelijk dat je de controle moet loslaten. Via je droom leg je als het ware contact met je onderbewustzijn.

Symboliek

Koffie

Een man vertelt zijn droom: “Ik droomde dat ik werkloos zou worden vanwege het coronavirus en dat er geen koffie meer zou zijn vanaf het moment dat ik zonder werk zat.” Deze droom kun je op twee manieren duiden:

  1. In dromen komen vaak zogenaamde dagresten voor. Het betekent dat jij iets in de droom verwerkt wat je eerder hebt gezien. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een horrorfilm hebt bekeken, maar ook bij mensen die net een nieuwe baan hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze in de droom niet op tijd komen op hun nieuwe werkplek, dat ze hun papieren vergeten... Allemaal symbolisch, maar wel beelden die je reeds hebt gezien. Je verwerkt tijdens het slapen wat je hebt meegemaakt. Zo kun je de droom eigenlijk aan de kant schuiven, want deze heeft je eigenlijk niets nieuws te vertellen.

  2. Maar deze droom kan ook een andere boodschap hebben. Het kan zo zijn dat deze man zich door het coronavirus in een hoek geduwd voelt. Er komt een angst tevoorschijn die hij nog niet eerder heeft gevoeld of waar hij het bestaan misschien niet eens van wist. De droom beeldt uit dat de man door het virus (= ziekte) werkloos zou worden. Ziekte in dromen staat symbool voor innerlijke spanningen. Professioneel werk slaat dan weer op innerlijk werk. Conclusie: de man ervaart innerlijke onrust en vindt het moeilijk om positief te blijven doordat al die maatschappelijke veranderingen plaatsvinden. Dit hoeft trouwens niet iets met het echte coronavirus te maken hebben hoor. Het kan zomaar zijn dat de man over het algemeen innerlijk heel krachtig is, maar dat er op de een of ander manier een (kleine) kink in de kabel is gekomen.

Ook het beeld van koffie mag je symbolisch nemen. Koffie in je droom betekent dat je meer geconcentreerd aan jezelf mag denken en je bewust mag worden van wat jij wil in het dagelijks leven. Het feit dat je binnen zit wijst op je innerlijke, hoe je denkt en voelt. Met andere woorden: ook als je voor een ander zorgt, is het belangrijk om aan jezelf te denken en iets leuks te ondernemen, zonder je daarvoor schuldig te voelen. Het kan zomaar zijn dat dit innerlijk conflict al een tijdje in je huist en dat door het coronavirus het een weg naar boven, naar je bewustzijn, heeft gevonden. Je droom maakt je, terwijl je aan het slapen bent, duidelijk dat het nu echt tijd is om hier iets aan te doen. Het kan een teken zijn dat je jezelf steeds wegcijfert, en al zeker op crisismomenten (zoals nu).

Dromen tijdens coronacrisis betekenis beelden slapen Bloom web

Overleden dieren

Dat ook overleden dieren je willen helpen tijdens deze coronacrisis is af te leiden uit de volgende droom. Een jonge vrouw vertelt: “Ik zag onze witte kip in de ren staan.” Wat de kip tegen de droomster wil zeggen is: maak van je huis geen gevangenis. Ja, het is vervelend dat het coronavirus roet in het eten gooit door al jouw projecten te annuleren, maar het is nu eenmaal zo. Blijf vriendelijk voor jezelf door heel positief te denken aan de tijd die hierna komt.

Andere courante droombeelden tijdens de coronacrisis

Natuurlijk kan het ook zijn dat je mooie droombeelden tegenkomt, zoals een ziekenhuis (= je bent in staat om jezelf innerlijk te helen), maar omdat ‘angstige’ dromen nu vaker voorkomen, focussen we ons even daarop.

Vallen: laat je maar vallen. Probeer de controle los te laten, laat je meevoeren met de stroom.

Schaamte: dit heeft te maken met je schaduw. In de droom schaam je je dat je vb. tijdelijk werkloos bent. Dit laat zien dat je niet (opnieuw) teleurgesteld wil worden. Je zult moeten inzien dat je innerlijk kan groeien, wat er ook gebeurt.

Frustratie: dit kom je bijvoorbeeld tegen als je een kaartenhuis aan het bouwen bent terwijl de wind om je heen blaast. Weet je de reden van je frustratie in het dagelijks leven? Zoals op dit moment het coronavirus? Probeer ermee om te gaan, het is nu eenmaal zo. Wat ook een duiding is: het heeft geen zin om tegen hogere krachten in te gaan.

Afscheid nemen: “Ga maar gauw naar je kind, het kan elk moment sterven”. Wordt dit tegen je gezegd in de droom en barst je niet in tranen uit, hoewel je het vreselijk vindt? Het betekent dat je (grote) moeite hebt om iets los te laten of ergens in door te groeien. Geef jezelf het voordeel van de twijfel, luister naar je eigen innerlijke stem.

Moord: agressie. Maar ook frustratie omdat je leven plots een heel andere kant opgaat.

Duisternis: je vindt het heel moeilijk om een lichtpunt(je) te zien in deze barre tijden van het coronavirus.

Doolhof: je weet (even) niet welke richting je op moet.

Ziel: je leven een bezieling kunnen geven. Heeft een persoon geen ziel in je droom? Het betekent dat jij het (heel) moeilijk vindt om bijvoorbeeld bezieling te vinden in wie je bent.

Ontwaken: je wordt je ergens bewust van.

Brand: luister naar het vuur in jezelf. Zie je op een afstand vuur branden? Je houdt je eigen vuur, de passie in jou, op afstand. Kan je naar het vuur toe? Of kan je er met geen mogelijkheid bij komen? Het zegt veel over hoe jij over je passie denkt en wat je moet ondernemen om er naar te luisteren.

Vliegen: zit je in een vliegtuig? Dit wil zeggen dat je de waarheid niet ogen wil zien.

Insecten: iets in je leven irriteert je mateloos.

Ratten: twijfel. Hoe groter het aantal , hoe groter de twijfel.

Zoeken: je weet wel waar je naar zoekt in het dagelijks leven, maar je wil de consequenties niet onder ogen zien.

Moeras: in het dagelijks leven denk je dat het nooit meer goed komt.

Spin: je moet door een angst heen.

Niemand wil je helpen: je wil jezelf niet helpen. Maar weet je wat? Het kan zomaar zijn dat je geen hulp nodig hebt en dat je er vanzelf uitkomt.

Ziekte: innerlijke spanning.

Oorlog: grote innerlijke spanning.

Lijk: je moet iets loslaten dat je al heel lang laat aanslepen. Hoe enger jij het vindt om in je droom een lijk te moeten aanschouwen, hoe moeilijker jij het vindt om datgene los te laten.

Dromen, het zijn soms rare dingen!

De mooiste selectie dromenvangers vind je hier in onze webshop.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Spiritualiteit

Koester je roots

We zijn kinderen van de aarde. Fysieke wezens met onze roots in aardse cellen die een verhaal…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom