Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie voelt zichzelf eens aan de tand?

Column
Jamina Atillah
25/01/2021
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie voelt zichzelf eens aan de tand?

De mens is een complex wezen en bestaat niet enkel uit een lichaam. Je hebt een geest, ziel én een lichaam. “Hoe zit dat dan precies?”, vraag je jezelf misschien wel eens af. Lichaam, geest én ziel zijn met elkaar verbonden én beïnvloeden elkaar. Ga er maar even voor zitten. Dit is pittige stof, en spiritueel consulente Jamina legt het graag voor je uit.

Hoe kun je je geest, ziel en lichaam op een positieve manier inzetten in het leven? Hoe kun je je angsten, twijfels en onzekerheden loslaten en een verhoogde intuïtie of telepathisch vermogen ontwikkelen? Volgens mij zijn mensen als een radio die verschillende zenders kunnen ontvangen. Wat je ontvangt, hangt af van de frequentie waarop je bent afgestemd. Je bent niet simpelweg `blootgesteld' aan verschillende energieën. Als mensen hun houding veranderen, kunnen ze zich beter afstemmen op, of zich afsluiten voor bepaalde energieën om zich heen. Ze zijn niet meer zo gemakkelijk te beïnvloeden door de stemming van een ander. Heel belangrijk is dat je je eigen gedrag eens onderzoekt. Je kan zelfs positieve energie uitstralen en tegelijkertijd mensen in je directe omgeving hiermee beïnvloeden. Via eenvoudige oefeningen leer je deze gevoeligheid te ontwikkelen en gebruiken. De zender zijn wij zelf: onze ziel en ons brein. De ontvangers zijn je partner of een medemens.

Scan je gedrag en krijg wat je verlangt

Vaak zijn mensen zich ook niet bewust van de graad van frequentie waarop ze schommelen en draaien ze net zolang aan de radioknop totdat er een leuk deuntje uit de boxen komt. Andere keren heb je totaal geen ontvangst en schakel je radio gewoon uit. Dit gedrag uit zich vaak in obstakels. Denk maar aan psychische problemen, burn-out of de ‘ik weet het-eventjes-niet meer’-modus.

Column Jamina januari spiegelbeeld gedrag Bloom web

Wat je ontvangt als mens is volgens mij dus een bepaling van waar jouw ziel zich op een specifiek moment bevindt: in een bepaalde frequentie. Ook de relatie met jezelf is een uniek gegeven om je ziel en geest te onderhouden om te bekomen wat je wil. Om goed af te kunnen stemmen naar een andere frequentie en een evenwichtige balans, moet jij je dus al überhaupt bewust zijn van het gegeven dat je een ziel hebt, en niet zomaar een mens bent van vlees en bloed, zonder meer. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we nog niet alles over spirituele energie ontdekt hebben. Zaken die niet tastbaar zijn, zijn dan ook moeilijk in kaart te brengen.

Wanneer de ziel, de wetten en bedoelingen van het universum in elkaar overvloeien dan hoor je vaak de catchphrase: “Toeval bestaat niet”. Dan ontdek je pas dat je denken het grotere plan van het universum saboteert, terwijl je gevoel en het zoeken van een goede frequentie, juist dat grotere plan ondersteunen. Dat besef kan je uiteindelijk helpen bij de bewustwording van het hele ‘mens zijn’, en van wie je echt bent. Ook jij kunt de vruchten plukken van je eigen gedrag.

Spiegelbeeld

Laten we de proef eens op de som nemen. Als je je afvraagt waarom sommige dingen in je leven gebeuren: zoek eerst eens diep in jezelf. Laat je partner je in de steek? Wat kan je dan doen om te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt? Hoe kijk je naar jezelf? Zoek vervolgens de juiste frequentie en vraag je af welke seinen je al die tijd uitstraalde naar de ontvanger, je partner in dit geval. Ook als je van nature al wat onzeker bent, laat je jezelf op deze manier in de steek. Je zendt dan steeds uit dat je niet voor jezelf kiest en waarschijnlijk emotioneel afhankelijk bent van hem of haar. Jouw partner pikt dit ‘signaal’ op en toont je een spiegel. Jouw toekomst creëer je door jezelf graag te zien, je ziel te voeden aan de hand van een positieve frequentie zodat jouw ontvanger het juiste signaal oppikt. Stel jezelf steeds in vraag en vraag je af in een moeilijke situatie, welk signaal je uitstraalt. Wat kan ik bij mezelf veranderen zodat ik een ander beeld te zien krijg?

Toont het spiegelbeeld eigenlijk dat je jezelf tekortdoet? Dat je eigenlijk jezelf niet zo graag ziet? Je daarvan bewust zijn is een eerste stap. Een deel van oplossingen start altijd bij jou, bij wat er in je ziel zit. Jouw ziel zal hoe dan ook altijd ook in je spiegelbeeld reflecteren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Numerologie

Wat is jouw jaargetal volgens de numerologie voor 2024? Incl. archetypen Tarot

Ongeveer zoals bij astrologie het geval is, wordt bij numerologie in combinatie met Tarot ook…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom