Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Healen: hocus pocus of realiteit?

Column
28/11/2018
Column Belinda Inhulsen: healen

Tijdens mijn zoektocht naar het vinden van werk als columniste, kwam ik via vrijwilligerswerk in contact met Marieke. Een spirituele vrouw met een bijzondere gave: het healen van mensen (en soms dieren). Of volgens het Groene Boekje: ‘genezen’ met als doel het bewerken van het energetische veld ter bevordering van het welzijn van die ander. Haar paranormale gave inspireerde mij tot het schrijven van een artikel. Ze stemde in om hieraan mee werken mits haar privacy werd gerespecteerd. Veel mensen zijn (nog) niet bekend met deze zuivere manier van genezen, waardoor het al snel wordt afgedaan als ‘hocus pocus’.

Hoog sensitief

Als ondernemend peutertje maar ook als beginnende puber was Marieke een brutale robbedoes. Ze was nieuwsgierig maar ook, zoals zij zich later realiseerde, hoog sensitief. Karaktereigenschappen die elkaar in de weg liepen, omdat zij onbewust signalen oppikte wanneer mensen leugens vertelden, en hen hierop dan aansprak. Haar omgeving zat niet te wachten op dit soort uitspraken. Daarom besloot ze haar mond te houden en haar gevoel weg te duwen wanneer er iets niet in de haak was. Hierdoor veranderde zij van een levendig en spontaan kind in een meer behoedzaam mens die de wereld niet meer durfde te vertrouwen.

Ommekeer

”Be the change you want to see in the world”

Ongeveer 10 jaar geleden kwam de ommekeer in haar leven, toen ze besefte dat ze niet meer gelukkig werd van haar werk. Na het faillissement van het familiebedrijf, maakte zij de overstap naar de wereld van de goede doelen. Die gaf haar meer voldoening, met als achterliggende gedachte ‘de wereld een stukje mooier te willen maken door te beginnen bij jezelf’, waarvan de laatste vijf jaar bij haar huidige werkgever.

Door het volgen van haar hart ontstond er ruimte voor haar spirituele ontwikkeling. Dit werd nog meer zichtbaar toen zij benaderd werd door een collega, die niet op de hoogte was van haar gave, met een noodkreet om hulp. De echtgenoot van deze collega was van zijn fiets gevallen en had hierdoor een lelijke wond opgelopen aan zijn arm die maar niet wilde genezen. Er was zelfs sprake van een amputatie! Op dat moment kreeg Marieke een boodschap van haar Engelen dat ze haar steunden. Ook kwam ze te weten dat de energie, waar zij zich op mocht afstemmen om te healen, niet van haar was. Die werd doorgegeven. Haar zelfvertrouwen kreeg hierdoor een positieve boost en ze besloot er voor te gaan. Door haar hoofd leeg te maken kon ze zich af stemmen op een hoger bewustzijn en het onderbewustzijn van de man, met als resultaat dat de wond binnen enkele dagen was genezen en een amputatie niet meer nodig was. De man kreeg wel het advies mee om een bezoekje te brengen aan een homeopaat omdat Mariekes methode een tekort aan celzouten aangaf, en dit bleek te kloppen. Celzouten zijn sterk verdunde mineralen die het organisme van mens en dier weer helpen te herstellen vanuit de celkern. Later heeft de man zich nog een paar keer laten behandelen door Marieke. Hij realiseerde zich dat hij niet goed in zijn vel zat en wilde dichter bij zichzelf komen, met succes.

Overgenomen door entiteiten

Naast het healen van mensen healt ze ook soms dieren. Het verhaal over het paard Balou bezorgde ons allebei kippenvel. In paniek werd Marieke gebeld door een trotse paardenbezitter. Eén van haar 4 paarden, Balou, was door de benen gezakt en had stuiptrekkingen. Kon Marieke helpen, of was het dier laten inslapen de enige optie? Snel stuurde ze haar een foto zodat zij zich kon afstemmen op Balou, wiens lichaam was overgenomen door entiteiten. Daardoor was de bezieling verdwenen uit het lichaam. Door de entiteiten samen met enkele trauma’s weg te halen, stond het dier in een mum van tijd terug op z’n benen.

Ruimtes kunnen ook vol zitten met entiteiten
. Zo was dat ook het geval in het huis van de moeder van de eigenaressen van paard Balou. De vrouw had het merkwaardige verhaal gehoord en wilde ook Mariekes hulp inschakelen. De vrouw waarschuwde haar dat niemand het lang kon verduren in haar huis. Marieke zag geen probleem, zij werd namelijk goed beschermd door haar Engelen. Wel gaven die Marieke de boodschap om alvast enkele minder vervelende entiteiten te verwijderen en naar het Licht te sturen, voordat ze bij de vrouw langsging. Eenmaal aangekomen vertelde ze de vrouw en haar dochters dat ze maar liefst 7 entiteiten had weggestuurd. Ze kon er zelfs enkele benoemen: een oudere man, een bodybuilder en een huilende moeder met een dode baby die in de badkamer was gaan wonen. Toen begreep één van de dochters waarom zij niet graag in de badkamer kwam; het was de huilende vrouw die haar een vervelend gevoel gaf.

Het praktijkvoorbeeld waarin de hartsvriendin van Marieke’s moeder tijdens haar laatste levensfase van een lieve vrouw transformeerde in een kwaadaardig mens, is eveneens een bijzondere ervaring geweest voor Marieke. Door het weghalen van 3 lelijke entiteiten werd de vrouw weer de lieve persoon die zij oorspronkelijk was. Toen ze stierf vertelde Marieke’s moeder hoe Marieke ervoor had gezorgd dat de vrouw was gestorven als zichzelf. Hoe verfrissend was het, om te horen dat dit werd geloofd!

Healen Water Web

Bodycode

Ter aanvulling vertelde Marieke dat zij oorspronkelijk niet van plan om als healer aan de slag te gaan. Wel wilde zij zich ontdoen van een aantal chronische klachten zoals de extreme hooikoorts en gewrichtspijnen. Het internet bood verschillende antwoorden, waardoor Marieke zich ging verdiepen in de Bodycode methodiek. Een methode waarbij je, met behulp van spiertesten, via het onderbewuste kunt nagaan welke blokkades bijdragen aan de klachten. Door intensief hiermee aan de slag te gaan waren na ruim een jaar de klachten verdwenen en kon zij weer volop genieten van het buitenzijn.

Die hooikoorts was, zonder dat zij dit wist, ontstaan in haar kindertijd. Een vriendinnetje was jaloers op het korte haar van Marieke, en zette haar onder druk om haar staartje af te knippen. Eens geknipt schrok het meisje enorm: het zag er niet uit. Niemand geloofde dat Marieke het niet met opzet had gedaan, en ze kreeg dan ook alle schuld in de schoenen geschoven. Vanaf dat moment durfde Marieke, onbewust weliswaar, haar omgeving niet meer te vertrouwen. Haar immuunsysteem raakte hierdoor uit balans en haar lichaam maakte antistoffen aan, met zware hooikoorts en gewrichtspijnen als gevolg. De Bodycode methodiek bood de oplossing; iets waar zij 20 jaar geleden nog nooit van gehoord had! Het is intussen gebleken dat emoties op celniveau een effect hebben op ons lichaam. Wanneer emoties ervaren maar nog niet verwerk zijn, worden die fysiek op celniveau opgeslagen. Vaak gebeurt dit onbewust en is sporten een goed middel om lekker te ontstressen en je hierdoor dichter bij jezelf kunt komen.

We sluiten het interview af met een kopje koffie en nemen hartelijk afscheid. Zowel Marieke als ikzelf hopen dat de praktijkvoorbeelden zullen bijdragen aan een duidelijke en meer transparante kijk op het healerschap.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Feng shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans…

Lees meer
Huis & Thuis

Hoe kan een terras invloed hebben op spirituele factoren?

Een terras kan op verschillende manieren invloed hebben op spirituele factoren. Het biedt een…

Lees meer
Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom