26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De zons- en maansverduisteringen in 2023

Astrologie
Bloom
01/02/2023
Zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2023

Eclipsen, en dan vooral zonsverduisteringen, intrigeren de mens al eeuwenlang. Vroeger boezemden die fenomenen zelfs angst in, omdat ze werden beschouwd als een voorbode van naderend onheil. Gelukkig bezitten we intussen al veel meer kennis omtrent deze astronomische gebeurtenissen en is die angst voor eclipsen volledig verdwenen. Wat we wél beseffen, is dat eclipsen ontegensprekelijk grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Een eclips is eigenlijk een afbreken van de gewone ‘stroom’ van de kosmos. Hierdoor ontstaan spanningsvelden op aarde, met alle gevolgen van dien op ons alledaagse leven. Bloom bekijkt welke zons- en maansverduisteringen zich in de loop van 2023 zullen voltrekken en hoe die in ons leven zullen ingrijpen.

Hybride zonsverduistering in Ram - Donderdag 20 april 2023

Eclipsen 2023 Hybride Zonsverduistering

Op donderdag 20 april 2023, omstreeks 06.00 uur, vindt de eerste zonsverduistering van het nieuwe jaar plaats. Een bijzondere welteverstaan, want deze hybride zonsverduistering is zowel ringvormig als totaal, afhankelijk van de waarneemplaats. Een zeldzaam fenomeen! Deze zonsverduistering doet zich voor in het vuurteken Ram en zal enkel zichtbaar zijn in Indonesië en West-Australië.

Zonsverduisteringen zijn ‘aangenamer’ dan maansverduisteringen, in de zin dat ze milder zijn voor onze gevoelswereld. Deze zonsverduistering in Ram is de voorbode van een nieuwe levensfase. Je wordt aangemoedigd om je keuzes eventueel te herzien en bij te sturen met het oog op vernieuwing. Dit is een moment om je vaardigheden in te zetten om de kwaliteit van je leven te verbeteren en om nieuwe projecten op poten te zetten. Hoe kun je je enthousiasme omzetten in daadkracht om je doelstellingen te behalen?

Gedeeltelijke maansverduistering in Schorpioen - Vrijdag 05 mei 2023

Eclipsen 2023 Gedeeltelijke Maansverduistering

Buckle up! Inderdaad, want twee weken na de zonsverduistering in Ram volgt een maansverduistering in Schorpioen, en dit op vrijdag 5 mei 2023 omstreeks 19.23 uur. Deze gedeeltelijke maansverduistering in dit gevoelige Waterteken zal je niet onberoerd laten. Hoewel in onze contreien enkel het einde van deze maansverduistering zichtbaar zal zijn, doet dat niets af aan de impact ervan. De eclips luidt een periode van openbaring en transformatie in. Schorpioen is intens, ongrijpbaar en mysterieus. Deze maansverduistering betekent een keerpunt in je spirituele beleving. De energie die vrijkomt, maakt transformaties op een dieper niveau mogelijk.

Ringvormige zonsverduistering in Weegschaal - Zaterdag 14 oktober 2023

Eclipsen 2023 Ringvormige Zonsverduistering

Op zaterdag 14 oktober 2023, om 20.25 uur, noteren we een ringvormige zonsverduistering in het harmonieuze teken Weegschaal. Hoewel deze zonsverduistering in onze contreien onzichtbaar is, zal de eclips ons desalniettemin beïnvloeden. Deze zonsverduistering wil jou ertoe aanzetten om aanslepende kwesties diplomatisch te benaderen. Eclipsen zijn keerpunten, die ons eraan herinneren dat het af en toe noodzakelijk is om een stap vooruit te zetten, een stap die we zelf kunnen zetten door te handelen vanuit een gevoel van rechtvaardigheid. Ga na op welke levensdomeinen conflicten al langer aanslepen en bekijk hoe je die het beste kunt oplossen.

Gedeeltelijke maansverduistering in stier - zaterdag 28 oktober 2023

Eclipsen 2023 Gedeeltelijke Maansverduistering Stier

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober 2023 staat er een gedeeltelijke maansverduistering op de kosmische agenda, een die wél volledig zichtbaar is in België en Nederland, met name tussen 20.01 uur en 00.29 uur. Deze eclips beïnvloedt voornamelijk diegenen waarvan hun persoonlijke planeten zich situeren in vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman) en meer bepaald tussen de 0 en 10 graden. Collectief gezien worden zaken zoals maatschappelijke structuren - met name de economie - en ons gevoel van veiligheid onder een vergrootglas gehouden. Wees tevens niet té uitbundig met je creditcard...

Bestel nu het boek 'Astrologie en Horoscoop voor iedereen' van Erna Droesbeke!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Astrologie

De dood van Aleksej Navalny: analyse van zijn geboortehoroscoop en solaar

De Russische oppositieleider, advocaat en anti-corruptie-activist Aleksej Navalny (4 juni 1976 – 16…

Lees meer
Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom