Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

21 juni 2022 • Zomerzonnewende in Kreeft • Emoties lopen hoog op

Astrologie
Bloom
16/06/2022
21 juni 2022 • Zomerzonnewende in Kreeft • Emoties lopen hoog op

Met de zonnewende die plaatsvindt op dinsdag 21 juni om 10.14 uur - waarbij Antwerpen als locatie werd genomen - doet de Zon haar intrede in het gevoelige teken Kreeft. Op deze dag vieren we in onze contreien traditiegetrouw de langste dag van het jaar en het begin van de zomer. Op het zuidelijk halfrond is het net andersom en beleven de bewoners er hun kortste dag en geeft de zonnewende het startschot voor de winter aan. Van oudsher wordt de zonnewende als iets magisch beschouwd, te meer omdat de grens tussen de verschillende ‘werelden’ dan zeer dun is en we dus makkelijker in contact kunnen treden met entiteiten, natuurgeesten én de helende energieën van de aarde.

De Zomerzonnewende in Kreeft op 21 juni 2022

Zonnewende Birthchart Online Bloom

De zonnewende is het startsein van het Kreeftseizoen. De Zon verplaats zich naar de gevoelige Kreeft en inspireert daarbij elk teken van de dierenriem om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar gevoelens. Met name voor de schadelijke daden die hij of zij heeft aangericht vanuit een emotioneel instabiel moment.

Op het moment dat de zonnewende plaatsvindt, staat de Ram in het zevende huis van partnerschap. Dat kan duiden op bijzonder agressieve interacties binnen relaties. Net zoals het kwik stijgt, kan ook jouw metaforische, innerlijke temperatuur stijgen en tot een kookpunt komen. De emoties kunnen hoog oplopen in de dagen rond de zonnewende. We noteren immers dat de Zon in Kreeft een vierkant (90°) vormt met de Maan en Jupiter in de vurige Ram. Bovendien daagt het lastige aspect tussen Venus in Stier en Saturnus in Waterman ons uit om met thema’s zoals zelfzorg en eigenliefde aan de slag te gaan.

Tot slot werkt de driehoek (120°) van Saturnus met de Zon onstuimigheid en buitensporigheid tegen. Hoe meer we ons tijdens deze zonnewende bewust worden van onze persoonlijke pijnpunten en trauma’s, hoe makkelijker we de verbinding met anderen zullen aangaan.

Benieuwd wat jij mag verwachten van deze zonnewende?
Lees hieronder de uitwerking per sterrenbeeld.

Ram

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen ram Bloom web

Nu is het moment om prioriteiten te stellen, beste Ram. Je dient met name je focus te verleggen naar het thuisfront. Hoewel dat niet klinkt als een van de meest opwindende dingen om je zomer mee te beginnen, is dat toch het levensdomein waar je veel veranderingen zult zien. Als de Zon op 21 juni 2022 naar je vierde huis verschuift, zal je privéwereld verlicht worden. Dit in combinatie met het Kreeftenseizoen dwingt je om te reflecteren over hoe je een emotioneel veilige thuisbasis creëert. Denk hier goed over na en bekijk welke noodzakelijke aanpassingen je dient te maken. Thuis is immers de plaats weer je een groot gedeelte van je leven doorbrengt. Als vuurteken kan het gemakkelijk voor je zijn om je diepste emotionele behoeften over het hoofd te zien, maar de zomerzonnewende zal je er zeker aan herinneren dat thuis is waar het hart is.

Stier

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen stier Bloom web

Tijdens de zomerzonnewende van 2022 zink je volledig weg in nostalgie en herbeleef je een aantal jeugdherinneringen. Je onderzoekt je verleden, waar je vandaan komt en wie je werkelijk bent. Luister naar alle intuïtieve ingevingen die binnenkomen. Ontrafel herinneringen en dromen en tracht te ontwaren wat ze je duidelijk proberen te maken. Voor de Stieren is dit hét moment om te herbronnen. Door thuis te ontspannen en tijd door te brengen met geliefden laad je jouw batterij weer volledig op. Ook artistieke bezigheden helpen je te relaxen. Misschien ga je aan de slag met een aantal potten verf of probeer je Moeder Natuur tot in de puntjes na te schetsen. Hoe dan ook, een creatieve activiteit zal je deugd doen. Sommige Stieren hebben het gevoel dat ze stagneren, maar geen zorgen. Dit gevoel waait vanzelf weer over.

Tweelingen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen tweelingen Bloom web

Deze zomerzonnewende 2022 haalt het beste in jou naar boven. Je staalt als nooit tevoren. Een gegeven dat ook je omgeving niet ontgaan is. Ze kunnen niet stoppen met staren. Helaas krijg je ook te maken met een aantal jaloerse blikken. Wuif deze weg en geniet van de aandacht, beste Tweelingen. Jouw schoonheid is onmiskenbaar en werkelijk magnetiserend. Je hebt het vermogen om je een weg naar je doelen te charmeren en dit is het moment om daar dankbaar gebruik van te maken. Als Tweelingen mag je je ook bezighouden met diepe verlangens. Droom je er al langer van om een boek uit te brengen? Of om een wereldreis te maken? Zet nu de eerste stappen richting het verwezenlijken van je droom. Dan ben je de point of no return gepasseerd en is de kans reëel dat je daadwerkelijk je droom verwezenlijkt.

Kreeft

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen kreeft Bloom web

Dit is het Kreeftenseizoen, dus je bent helemaal in je element de komende periode. Als je onder dit gevoelige teken geboren bent, kan het verlangen groeien om uit huis te gaan en het succes na te jagen. Alles wat je nu aanraakt, verandert in goud. Verdiep je in TikTok of Instagram en upload die ene virale video of post, want glorie en roem kunnen weleens in het verschiet liggen. Je wordt aangemoedigd jezelf opnieuw uit te vinden. De Nieuwe Maan in Kreeft op 29 juni 2022 fungeert als een kosmische reset en verlangt van je om dieper na te denken over hoe jij in de wereld staat en over hoe jij je aan de wereld presenteert. Dit is het moment om jezelf een make-over te geven.

Leeuw

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen leeuw Bloom web

Als de Zon - jouw heersende planeet - zich op 21 juni 2022 verplaatst naar het twaalfde huis van spiritualiteit zal je aandacht verschuiven naar de diepste delen van je onderbewustzijn. Als trotse Leeuw heb je de neiging om je gevoelens te maskeren achter een zelfverzekerde buitenkant, maar in werkelijkheid doet dat meer kwaad dan goed. Nu is het moment om uit te zoeken waar dat verlangen om jezelf te verbergen vandaan komt. Jezelf open en kwetsbaar opstellen is in feite een teken van kracht, alleen dien je dit nog zelf te ondervinden voordat je er ook daadwerkelijk in gelooft. Wees mild voor jezelf tijdens deze spirituele zoektocht.

Maagd

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen maagd Bloom web

Deze zomerzonnewende 2022 moedigt je aan om je leven te reorganiseren en je te ontdoen van al datgene dat je niet langer dient. En als Maagd weet je daar wel raad mee. Zo krijg je de kans om de tweede helft van het jaar in te gaan met een helder hoofd, een zuiver geweten en een georganiseerd leven. Heb je deze zomer wat extra tijd om handen? Dan pak je niet alleen je innerlijke gevoelswereld aan, maar maak je ook van je omgeving werk.

Weegschaal

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen weegschaal Bloom web

De Weegschalen mogen zich opmaken voor een nieuw hoofdstuk in hun professionele leven. Als je je ondergewaardeerd voelt door je leidinggevende, collega's of in het algemeen, dan biedt de Nieuwe Maan in Kreeft op 29 juni 2022 je de gelegenheid om jezelf opnieuw uit vinden, ook op beroepsvlak. Ga hier zeker mee aan de slag, beste Weegschaal, anders loop je het risico een tikkende tijdbom te worden. Verdiep je in andere beroepen en andere beroepsdomeinen. Deins er niet voor terug om het over een andere boeg te gooien. Wie weet vind je zo wel de baan van je dromen.

Schorpioen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen schorpioen Bloom web

Deze zomerzonnewende legt een sterke nadruk op jouw negende huis van reizen, wijsheid en kennis en vraagt je de aandacht te vestigen op emotionele comfort en veiligheid. Je voelt je vaak meer thuis in verre oorden dan in je eigen directe omgeving. Eventueel dat nu een goed moment is om die verre reis te boeken? Als waterteken voel je ook dat deze zonnewende een invloed heeft op jouw emoties, maar als Schorpioen vind je het vaak lastig om je gevoelens te uiten. Het Kreeftseizoen herinnert je eraan om jezelf emotioneel niet te verwaarlozen.

Boogschutter

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen boogschutter Bloom web

Pas op voor zogenoemde red flags in je relaties. Onthoud dat daden meer zeggen dan woorden en stel je niet te naïef op in prille liefdesrelaties. Op 13 juli 2022 vormt Venus, de planeet van liefde, een moeilijke hoek met Neptunus, de planeet van verbeeldingskracht en mededogen, met als resultaat dat jouw liefdesleven verwarrender aanvoelt dan ooit. Als Boogschutter heb je een goed vertrouwen in de mensheid en je bent dan ook geneigd velen een tweede kans te geven, maar besef goed dat niet iedereen deze verdient.

Steenbok

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen steenbok Bloom web

Werk aan de winkel, beste Steenbok. Jij en je partner hebben de nodige ups en downs meegemaakt en de Nieuwe Maan in Kreeft op 29 juni 2022 stelt jullie in staat jullie relatie te resetten en eventuele liefdesperikelen op te klaren. Probeer de liefdesvonk opnieuw aan te wakkeren en durf hierbij zeker een aantal risico's te nemen om je liefde te bewijzen. Single Steenbokken hebben in de dagen rond de Nieuwe Maan in Kreeft een reële kans om de ware tegen het lijf te lopen.

Waterman

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen waterman Bloom web

Als de Zon zich op 21 juni 2022 richting je zesde huis beweegt, zullen je dagelijkse gewoontes, rituelen en routines onder een vergrootglas komen te liggen. Het Kreeftenseizoen herinnert je eraan hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen en misschien dat je een van bovenstaande zaken kunt updaten om zo meer zelfliefde in je dag te verwerken? Als luchtteken sta je hier niet voldoende bij stil en het kan een uitdaging voor je zijn om het thema zelfliefde te onderzoeken. Luister naar je lichaam en stem jezelf af op datgene dat goed voelt voor je lichaam, geest en ziel.

Vissen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen vissen Bloom web

Jouw tijd en energie worden opgeslorpt door een aanhoudende familiediscussie. Een gebeurtenis die je uitgeput en getriggerd kan achterlaten. Op 13 juli 2022, als Venus een lastig gesprek heeft met Neptunus, krijg je de kans aangeboden om hier werk van te maken. Probeer de hemel te klaren en vind de ontbrekende puzzelstukjes om zo het familiedrama voor eens en voor altijd op te lossen. Hoe je dit aanpakt, is geheel aan jou, beste Vissen. Maar probeer te voorkomen dat je onbewust een kant kiest in dit hele gebeuren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Boogschutter • 23 mei 2024 • Zoek levensvreugde

Op 23 mei 2024 om 15.52 uur voltrekt de Volle Maan zich in het sterrenbeeld (of liever:…

Lees meer
Inspiratie

Karen Geens raakt gevoelige snaar met debuut ‘Lief voor mezelf’

Mijn eerste boek 'Lief voor mezelf - Op zoek naar fysieke en mentale balans' werd dit jaar…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom