26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Wassende Maan in Weegschaal in juni 2020: bloeiende relaties en mooie initiatieven. Inclusief summerproof tips!

Astrologie
Phebe Somers
21/06/2020
Wassende Maan in Weegschaal in juni 2020: bloeiende relaties en mooie initiatieven.

Van 27 tot en met 29 juni bevindt de Wassende Maan zich in het teken Weegschaal. In deze bijdrage ontdek je de uitwerking van deze maanfase op jouw leven én kom je te weten hoe je het beste inspeelt op deze kosmische krachten. Daarnaast geven we je enkele voedings- en bewegingstips mee. Zo ben ook jij helemaal summerproof.

Wassende Maan in Weegschaal, 27-29 juni 2020: het effect op jouw leven

Tijdens de fase van de Wassende Maan is alles in bloei, zo ook plannen die je koestert, ideeën, initiatieven en word je je bewust van een nieuwe kracht. Tijdens de Nieuwe Maan werd het zaadje geplant, nu is het moment aangebroken om tot actie over te gaan en je projecten te ‘voeden’. Nu we onze vrijheid beetje bij beetje terugkrijgen, komt deze Wassende Maan als geroepen: tijdens de lockdown hebben we tijd gekregen om te bezinnen, stil te staan bij wat we eigenlijk willen in het leven, te plannen voor de toekomst. Met het opheffen van de meeste maatregelen kun je nu terug beginnen toewerken naar die doelen en uitdagingen. Relaties floreren, dromen worden gerealiseerd, allemaal dankzij deze bemoedigende maanfase.

Wassende maan in weegschaal juni 2020 astrologie Bloom web

De maan bevindt zich op 27 juni in Weegschaal, wat kunnen we daaruit afleiden? Deze stand legt de nadruk op samenwerking, diplomatie, relaties, introspectie, schoonheid, natuur… Op deze vlakken kun je dus, mits je je hier op toelegt uiteraard, heel wat groei en voortgang bewerkstelligen. Je slaagt erin om elk conflict op te lossen en zet je in om van de wereld een mooiere plek te maken (letterlijk en figuurlijk). Misschien geef jij je tuin wel een flinke opknapbeurt of word je vrijwilliger bij een lokale vereniging? Je eigen emoties kun jij tot slot gemakkelijk tijdelijk uitschakelen, om de harmonie met anderen te bewaren.

De Wassende Maan in dit teken biedt jou de uitgelezen kans om een goed gesprek aan te gaan met je partner of familie, vooral als het gaat over een onderwerp dat je al lang uit de weg probeert te gaan. De energie van deze maanfase zal je de komende dagen een duwtje in de rug geven en het begrip van je gesprekspartner verhogen. Beslissingen doorvoeren is dan weer niet aan de orde, daarvoor weegt de twijfelachtigheid die kenmerkend is voor de Weegschaal te veel door. Wanneer de Wassende Maan door Schorpioen reist zal je met een heldere geest terug knopen kunnen doorhakken.

Tips om de zomer fit en gezond in te zetten

Bikinibody of niet, je goed in je vel voelen is altijd een plus, zéker in de zomer. Je lichaam reageert anders op elke maanfase, daarom geven wij je enkele gezonde tips mee om de Wassende Maan in je voordeel te laten spelen:

Wassende maan in weegschaal juni 2020 relatie natuur gezondheid tips Bloom web

1. Keep it clean

Momenteel absorbeert je lichaam alles wat het binnenkrijgt, om een stevig fundament te leggen en kracht op te bouwen. Zo maakt je lichaam zich op voor de energieke Volle Maanfase. Dit is dus het geschikte moment om nieuwe, goede gewoontes aan te vatten, en bewust maaltijden klaar te maken. Ja, zélf koken, want enkel dan ben je 100% zeker wat er precies op je bord ligt. Wanneer je dan eens zondigt (met bijvoorbeeld een stuk zelfgebakken taart), kun je beter inschatten hoe groot de ‘schade’ is, en je volgende maaltijden daar terug aan aanpassen.

2. Less is more

Een strikt dieet volgen is niet aangewezen rond de dagen van de Wassende Maan, want nu heb je meer dan ooit last van ‘cravings’. Wél is het geen slecht idee om je porties wat te verkleinen. Zo krijg je nog steeds de nodige voedingsstoffen binnen om je (mentale) honger te stillen, maar vermijd je wel die extra kilo’s.

3. Move it!

De lockdown was voor iedereen een serieuze test: tijdens het telewerken is de snoepkast namelijk nooit ver weg, en lang niet iedereen heeft een dagelijkse home workout in z’n nieuwe routine geïmplementeerd. Maak gebruik van de hogere temperaturen om je benen te strekken en terug meer te bewegen. Haal die fiets uit de garage als je de lokale handelaar met een bezoek vereert of nodig je vrienden uit voor een loopwedstrijdje in plaats van een stevige apero.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Inspiratie uit de tuin: een spirituele reis in de natuur

In de drukte van het moderne leven is onze tuin vaak een oase van rust, een toevluchtsoord waar we…

Lees meer
Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Meditatie

Meditatief oefenen kan leiden tot meditatie

Het meditatief oefenen is een beweging naar het onbekende en vooral het loslaten van de controle.…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom