Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Top 5 astrologische transits en events in mei 2023

Astrologie
Bloom
03/05/2023
Top 5 astrologische transits en events in mei 2023

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor mei 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in mei 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in mei 2023

”Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar”
Gedeeltelijke maansverduistering in Schorpioen - 05 mei 2023

Buckle up! Inderdaad, want twee weken na de zonsverduistering in Ram volgt een maansverduistering in Schorpioen, en dit op vrijdag 5 mei 2023 omstreeks 19.23 uur. Deze gedeeltelijke maansverduistering in dit gevoelige Waterteken zal je niet onberoerd laten. Hoewel in onze contreien enkel het einde van deze maansverduistering zichtbaar zal zijn, doet dat niets af aan de impact ervan. De eclips luidt een periode van openbaring en transformatie in. Schorpioen is intens, ongrijpbaar en mysterieus. Deze maansverduistering betekent een keerpunt in je spirituele beleving. De energie die vrijkomt, maakt transformaties op een dieper niveau mogelijk.

Venus in Kreeft - 7 mei 2023

Als Venus in Kreeft staat, van 7 mei tot 5 juni 2023, zullen we op zoek gaan naar meer comfort en emotionele veiligheid in onze relaties. We hechten meer waarde aan een solide basis met onze partners. Dankzij Venus is vertrouwen nu belangrijker dan ooit in onze ogen. Liefde en genegenheid zullen onze relaties overspoelen en onze liefdesrelaties zullen aanzienlijk verbeteren. Venus in Kreeft geeft je liefdesleven net dat duwtje in de rug dat het nodig heeft. Als Venus in Kreeft staat, veranderen onze prioriteiten. Openhartige gesprekken met onze geliefdes zijn nu onze prioriteit en we geven de voorkeur aan samen koken of een avondje op de bank film kijken.

Einde Mercurius Retrograde - 14 mei 2023

Op zondag 14 mei zal Mercurius niet langer retrograde lopen, wat een opluchting! Houd wel rekening met een schaduwperiode van ongeveer 14 dagen, waarin de energie van Mercurius nog steeds voelbaar kan zijn. Het is daarom verstandig om alert te blijven op de kleine lettertjes in overeenkomsten, back-ups te maken en extra op te letten bij communicatie om misverstanden te voorkomen. Ook al lijkt het alsof je nu kunt ontspannen, blijf nog even op je hoede.

Jupiter in Stier - 16 mei 2023

Op 16 mei 2023 maakt geluksplaneet Jupiter haar opwachting in het aardse teken Stier. Deze transit luidt een tijd in waarin we verlangen naar het bourgondische leven. Welzijn, geluk en financiële voorspoed zijn nu top of mind. Dat betekent dat sensuele liefde, aardse geneugtes en stabiliteit dé thema’s van 2023 zijn. En hoewel dat als muziek in de oren klinkt, snijdt ook dit mes langs twee kanten, want hoewel de Stier nood heeft aan stabiliteit, brengt deze transit toch een zekere instabiliteit met zich mee. Meer weten? Lees hier je Jupiterhoroscoop 2023-2024.

Nieuwe maan in Stier - 19 mei 2023

Op vrijdag 19 mei 2023 prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 17.53 uur in het aardse teken Stier. De nadruk wordt tijdens deze Nieuwe Maan dan ook gelegd op onze eigenwaarde, materiële bezittingen en onze maatschappelijke status. De energie van de standvastige Stier kan ons ondersteunen in het vinden van stabiliteit en het formuleren van nieuwe doelen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom