Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Top 5 astrologische transits en events in december 2022

Astrologie
Bloom
07/12/2022
Top 5 astrologische transits en events in december 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor december 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in december 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

 • Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.
 • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
 • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
 • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in december 2022

”Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar”

Volle Maan in Tweelingen - Donderdag 08 december 2022

Op donderdag 08 december 2022 om 05.07 uur noteren we de laatste Volle Maan van het jaar! Tijdens deze vollemaanfase bevindt de Maan zich in het communicatieve luchtteken Tweelingen. De laatste lastige gesprekken van het jaar mogen gevoerd worden. Wat ligt er op jouw maag? Wat zou je graag nog kwijt willen aan iemand voordat het jaar definitief ten einde is? Een lastige Volle Maan, dat is zeker, maar wel eentje die oplucht eens je met dit thema aan de slag bent gegaan.

Jupiter in Ram - 20 december 2022

De benefieke Jupiter verplaatst zich op dinsdag 20 december 2022 om 05.19 uur van het dromerige Vissen naar de vurige Ram en resideert er tot 17 mei 2023. Jupiter in Ram brengt een energieke en enthousiaste sfeer teweeg. Perfect voor het einde van 2022 en de eerste helft van 2023. Ram is de pionier, het eerste teken van de dierenriem. Onder deze invloed zijn we energiek, enthousiast en voelen we de drang om in het diepe te springen.

Winterzonnewende - 21 december 2022

21 december 2022 is de kortste dag van het jaar. Hierna zullen de dagen traag maar gestaag weer aan licht winnen. De winterzonnewende wordt al sinds jaar en dag gevierd, en met name onze voorouders vierden de symboliek van deze dag. Een dag om naar binnen te keren, innerlijk werk te verrichten en hierna weer naar buiten te treden en te stralen.

Nieuwe Maan in Steenbok - 23 december 2022

De laatste Nieuwe Maan van 2022 vindt plaats op vrijdag 23 december 2022 om 11.17 uur. In Steenbok welteverstaan. De Steenbok is een harde werker, doelgericht en vooral praktisch. Deze Nieuwe Maan is een goed moment om te contempleren over je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat heb je dit jaar niet bereikt wat je graag had willen bereiken? Waar wil je in het nieuwe jaar echt je schouders onder zetten? Maak er nu werk van!

Mercurius Retrograde - 29 december 2022

Vlak voor het einde van het jaar krijgen we nog te maken met een Mercurius Retrograde. Van 29 december 2022 tot en met 18 januari 2023 loopt de snelle planeet schijnbaar achterwaarts. Maak je borst maar nat, want tijdens een retrograde beweging van de planeet van communicatie lijkt de 'wet van Murphy' in gang te treden. Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan. Misverstanden, vertragingen, zoekgeraakte pakketjes, etc. Het komt allemaal aan bod tijdens Mercurius Retrograde.

Geïntrigeerd door astrologie?
Woon de lezing van astroloog Paul Van Egghen bij!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom