Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

'Simply the Best' Tina Turner is niet meer: een horoscoopanalyse

'Simply the Best' Tina Turner is niet meer: een horoscoopanalyse

Geboren als Anna Mae Bullock op 26 november 1939, begon Turner haar carrière in de jaren '50 samen met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner. Ze bereikte ongekende roem met hits als "River Deep, Mountain High" en "Nutbush City Limits". In de jaren '80 maakte Tina een indrukwekkende comeback als soloartiest met het album "Private Dancer". Dit betekende haar internationale doorbraak en ze verwierf wereldwijde bekendheid. Later bracht ze nog verschillende wereldhits uit, zoals "Simply the Best" en "What's Love Got to Do with It". Op 24 mei 2023 hebben we afscheid moeten nemen van de 'Queen of Rock and Roll'. Tina Turner is na een lang ziekbed overleden in haar huis in Küssnacht, Zwitserland. Aanleiding voor sideraal astroloog Yves Polet om haar geboortehoroscoop én levensloop te ontleden.

Geboortehoroscoop Tina Turner

26/11/1939
22.10 uur
Tennessee, Verenigde Staten
Siderische astrologie

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Download hier Tina Turners geboortehoroscoop

Krachtige verbindingen

”Tina's krachtige, volle en ruwe stem is als het ware een kosmische manifestatie van de Maan in Stier.”

Deze geweldige zangeres zag het levenslicht op 26 november 1939 in Brownsville, Tennessee, Verenigde Staten. In haar geboortehoroscoop kunnen we krachtige verbindingen waarnemen, zoals de Zon in Schorpioen, de Maan in Stier en Mars in Waterman. Schorpioenen hebben vaak een passioneel levenspad. Tina's krachtige, volle en ruwe stem is als het ware een kosmische manifestatie van de Maan in Stier. De lichaamsdelen die bij Stier horen, zijn de hals, de keel en de stem. Bovendien gedijt de Maan meestal goed in Stier en wordt deze in de traditionele astrologie zelfs als verhoogd beschouwd. Veel zangers hebben een prominente invloed van Stier of een dominante Venus, aangezien Venus de heerser is van dit sterrenbeeld.

De planeet Mars in Waterman vormt een spanningsvolle hoek van ongeveer 90 graden met haar Zon en Maan. Deze krachtige dynamiek geeft Tina de energie om te schitteren op het podium. Haar Zon staat in Schorpioen in het 5e huis, dat wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Leeuw. Dit geeft haar een extra dosis leeuwenkracht. Bovendien wordt het vuurelement versterkt door het 10e huis, dat te maken heeft met haar beroep en maatschappelijke positie, en dat in Ram staat. Ook Venus, Saturnus en Uranus bevinden zich in vuurtekens. Venus staat in Boogschutter, een sterrenbeeld dat bekendstaat om het verleggen van grenzen en het belang van vrijheid hoog in het vaandel te dragen.

Saturnus, de pragmatische planeet, en Uranus, de vindingrijke planeet, staan in Ram. Uranus symboliseert originaliteit, elektrische gitaren, technische instrumenten en het felle licht tijdens optredens. Het gebruik van vuurwerk was ook een regelmatig fenomeen in haar shows. Jupiter bevindt zich gunstig in Vissen, in het 9e huis dat geluk symboliseert. Dit wijst op de internationale allure van haar carrière. Er ontstaat een positieve driehoek tussen Jupiter in Vissen, Zon/Mercurius in Schorpioen en Pluto in Kreeft. In haar 1e huis in het teken Kreeft staat tevens Pluto, wat nog meer intensiteit toevoegt aan haar leven en uitstraling. Pluto benadrukt tevens haar verbondenheid met Schorpioen. Haar geboortesterrenbeeld, Schorpioen, speelt een belangrijke rol in haar leven. We moeten nogmaals wijzen op de positieve en hartstochtelijke aspecten van Schorpioen, die degenen die onder dit teken geboren zijn een bevorderlijke houding geven. Laten we niet vergeten dat ook de twee topartiesten Bart Peeters en Natalia Druyts, die vol passie op het podium staan, Schorpioenen zijn. Natalia wordt vaak de Vlaamse Tina Turner genoemd!

Zanger en presentator Bart Peeters had het geluk om twee keer de Amerikaanse zangeres te mogen interviewen. Na haar overlijden prees hij Turner om haar vocale kwaliteiten en zei: "Geen enkele Beyoncé kan daaraan tippen. Beyoncé is nu misschien de Queen, maar de vorige Queen was sterker." Tina verbrak namelijk in 1988 het wereldrecord in Rio de Janeiro met maar liefst 180.000 toeschouwers.

Schorpioens intense uitwerkingen

Als Schorpioenvrouw heeft ze ook andere intense ervaringen van het Schorpioen-teken meegemaakt, zoals haar gewelddadige relatie met Ike Turner en het verlies van twee zonen. Ike Turner ontdekte Anna Mae Bullock toen ze zeventien was. Voordien zong ze in de plaatselijke kerkkoren en werkte ze na schooltijd als katoenplukster. Vanaf haar zeventiende begon ze op te treden met Ike Turners band en ze scoorden hits zoals 'River Deep'. Het was echter geen gelukkig huwelijk. Ike mishandelde haar regelmatig, waardoor ze meerdere keren met ernstige verwondingen op de spoedeisende hulp belandde. Het huiselijk geweld leidde zelfs tot een zelfmoordpoging in 1968. Haar zelfbeeld was destijds erg laag en ze vond het moeilijk om voor zichzelf op te komen. Later kreeg ze de diagnose PTSS (posttraumatische stressstoornis), een psychische aandoening die kan ontstaan na een heftige traumatische ervaring.

Deze ervaringen gingen gepaard met intense gevoelens van angst, afschuw en hulpeloosheid. Het boeddhisme speelde een belangrijke rol in haar reis naar herstel en het hervinden van haar ware zelf. Ze leerde ook 'chanten', een spirituele praktijk van ritmisch zingen van woorden en geluiden. Na het chanten merkte ze positieve veranderingen in haar leven op.

In 1976 gingen Tina en Ike uit elkaar na een heftige ruzie. Ike Turner had te kampen met een ernstige cocaïneverslaving en een bipolaire stoornis. In Ike's geboortehoroscoop bevindt zijn Maan zich samen met Neptunus in Leeuw, wat wijst op zijn innerlijke chaotische leven en zijn drang naar verdovende middelen. Bovendien staan zijn Mars, Venus en Mercurius in Schorpioen, wat agressie stimuleert. Zijn Venus (het symbool voor Tina) staat ongunstig gepositioneerd in Schorpioen en werd hard getroffen door de krachtige en agressieve Mars in Schorpioen.

Tina's Mars bevindt zich in Waterman en staat onder grote spanning met haar Maan en Zon. Dit gaf haar aan de ene kant veel energie en gedrevenheid, maar was ook de trigger voor het gewelddadige gedrag van Ike. Tijdens haar optredens kon ze deze Mars-energie goed benutten door gepassioneerde, sensuele en beweeglijke acties.

Met haar immense doorzettingsvermogen begon Bullock haar eerste solocarrière eind 1976. Het was geen gemakkelijke periode, want ze had vier kinderen: twee biologische zonen en twee geadopteerde kinderen van Ike Turner. De aanwezigheid van de Zon in Schorpioen in het 5e huis weerspiegelde deze situatie. Vanaf dat moment was de band met Ike definitief verbroken. Het 5e huis bracht haar een groot creatief muzikaal talent, maar in Schorpioen kan de dood ook een rol spelen. Haar oudste zoon, Craig, pleegde zelfmoord in 2018, en een andere zoon, Ronnie, wiens vader Ike was, overleed in 2022 aan darmkanker.

Erwin Bach: een stabiele basis

Vanaf 1986 bracht de relatie met Erwin Bach een grote verbetering in haar leven. Bach, een Duitse platenbaas, bracht stabiliteit in haar leven. Tina noemde hem de man van haar leven en zei: "Ik denk dat ik echt gemaakt ben om van iemand te houden. Ik was een vrije vrouw, vrij om te kiezen, en ik koos voor Erwin." Haar muziekcarrière floreerde, met 12 Grammy Awards en succesvolle shows en platenverkoop.

Jupiter, gunstig gepositioneerd in Vissen, het sterrenbeeld van allerlei evenementen, zorgde voor een vloeiende stroom van expansieve energie in haar leven. In interviews deelde ze het volgende inzicht: "Geen controle hebben over het leven was mijn ervaring. Als je God wilt laten lachen, vertel Hem dan jouw plannen en voer ze uit."

Na haar overlijden ontving de Amerikaanse ster lovende woorden van grootheden als Mick Jagger, Elton John en haar vriendin Oprah Winfrey. In Tina Turners siderische geboortehoroscoop worden haar passionele, energieke en vocale talenten gesymboliseerd door de Maan in het muzikale teken Stier en de Zon in het hartstochtelijke teken Schorpioen. Haar Mars zorgt voor spanning in haar horoscoop. De positieve en gunstige positie van Jupiter in Vissen biedt bescherming en expansieve mogelijkheden. Tina Turner was 'Simply the Best'.

Afbeelding bovenaan:
Les Zg, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/li...>, via Wikimedia Commons

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Je eigen yogastudio inrichten bij jou thuis? Zo begin je eraan

Hou je ervan om yoga te doen maar heb je niet altijd zin om daarvoor de deur uit te gaan? Waarom…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Kreeft • 27 december 2023 • Versterk de magie

Op woensdag 27 december 2023 om 01.33 uur staat de laatste Volle Maan van het jaar in haar eigen…

Lees meer
Astrologie

Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Op vrijdag 9 februari 2024 om 23u59 staat de Nieuwe Maan in het luchtteken Waterman. Een bijzonder…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom