Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Siderische astrologie: de Volle Maan in Waterman op 10 september 2022

Siderische astrologie: de Volle Maan in Waterman op 10 september 2022

Op zaterdag 10 september om 11.58 uur bevindt de Volle Maan zich volgens de siderische astrologie in het luchtteken Waterman. Zoals steeds het geval is, betekent de Volle Maan een hoogtepunt van de maanenergie van de voorgaande Nieuwe Maan in Leeuw. Een climax van de Leeuw (zelfexpressie, creativiteit en plezier) en de Waterman (humanisme, gelijkheid en groepsgevoel) is het gevolg. Siderisch astroloog Stefan Van Heester brengt je een update en ontsluiert voor jou de energie die vrijkomt tijdens deze maanfase.

Nog niet bekend met de siderische astrologie?
Lees hier een beknopte intro!

Zoals je al kon lezen in het artikel over de Nieuwe Maan in Leeuw ontwaren we in september 2022 een collectief gevoel van samenwerking volgens de numerologische energie van het cijfer zes. Een gegeven dat met deze Volle Maan nogmaals wordt versterkt. De Waterman is immer het teken van de humanist, het groepsgevoel, intuïtie, telepathie en tevens gelijkheid.

Vermits de Maan staat voor het gevoel, de emoties en het innerlijke leven, kondigt deze Volle Maan zich aan als een gevoelige doch zeer zachte en zelfs helende periode waarbij de nadruk gelegd wordt op ‘wij’. Wat gaan we samen creëren op basis van ons gevoel? Het feit dat er momenteel vele hemellichamen retrograde lopen, draagt bij aan dit zachte gevoel en maakt van deze Volle Maan in Waterman een bijzonder rustige periode, een tijd van bezinning.

Uitpraten en bijleggen

September 2022 is geschikt om zaken uit te praten of bij te leggen. Dat kan tot verassende opportuniteiten leiden. Mercurius beweegt zich immers retrograde in zijn thuisbasis Maagd én maakt bovendien een oppositie met Jupiter in Vissen. Deze kosmische combinatie moedigt aan om te luisteren naar andere standpunten en niet te vallen over pietluttige details. Kijk naar het grotere geheel en praat niet alleen over oppervlakkige zaken. Open je hart en verbind.

Als Mercurius retrograde beweegt, dan kan dat voor miscommunicatie zorgen, maar het is vooral een kwestie van geduld hebben. Op het einde komt alles weer goed. Misschien niet zoals je verwacht of gedacht had, maar wel zoals het hoort. Het onverwachte kan goede resultaten en grote groei opleveren.

Het is anderzijds nu het moment om bepaalde personen definitief vaarwel te zeggen, omdat ze op jou een negatieve uitwerking kunnen hebben. Besef dat iemand loslaten ook liefde is, voor zowel jezelf als voor de ander. Alleen zo krijgen jullie de kans om te groeien. Iets blijven doen of met iemand contact blijven houden omwille van de lieve vrede veroorzaakt enkel oorlog diep in jezelf. Denk eraan: alle mensen hebben een plaats in je hart, maar sommigen niet (meer) in je leven.

Luister naar je intuïtie om zo het onderscheid te maken tussen wie je nog wel, en wie je niet meer, in je cirkel toelaat.

Make love, not war

Het enige element dat deze rustige, vrolijke energie kan verstoren is de Zon. Deze is de laatste tijd zéér actief en vuurt bijna dagelijks Coronal Mass Ejections (CME’s) af op de aarde. Dat veroorzaakt stormen in het elektromagnetisch veld en aberraties op technologisch vlak. Satellieten, lucht- en scheepsverkeer en radio’s worden allemaal beïnvloed door deze Coronal Mass Ejections. Echter is de mens ook onderhevig aan deze externe invloed. Ons zenuwstelsel wordt rechtstreeks beïnvloed en dat gaat gepaard met de nodige symptomen: uitputting, eetkicks, zware benen, slaapproblemen, brandende voeten, troebel zicht, kort lontje en emotionele schommelingen. Een heel scala aan kwaaltjes die dokters voor een raadsel zetten.

Mars in Stier staat tenslotte vierkant met zowel Venus en de Zon in Leeuw als de Maan in Waterman. De Zon en Venus zeggen: “Chillax en geniet van het leven”. De Maan verkondigt echter: “Zullen we anders even voelen of het wel goed is voor iedereen?” en Mars roept: “Ik wil het nu hebben!”. Gelukkig is Venus de heerser van Stier en wordt de energie van Mars met de mantel der liefde bedekt. Het gevaar voor explosieve uitbarstingen is gesust. Make love, not war.

Een rustige Volle Maan

Al bij al een aangename, rustige Volle Maan in Waterman. Een periode waarin we samen veel kunnen bereiken. Verbind je met gelijkgestemden op basis van kracht. Geniet van de komende periode en laat ons er samen iets moois van maken.

Benieuwd naar de wereld van astrologie?
Schrijf je in voor de Basiscursussen Astrologie bij Bloom in Waregem!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom