Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Leeuw op 27 augustus 2022

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Leeuw op 27 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus om 10.18 uur schuift de Nieuwe Maan in Leeuw. ‘In leeuw?’, horen we je denken. Ja, in Leeuw. Althans, volgens de siderische astrologie. Een stroming binnen de astrologie die gebruikt maakt van de ‘actuele’ dierenriem. Siderisch astroloog Stefan Van Heester brengt je up-to-date en ontsluiert voor jou de energie die zichzelf ontwaart tijdens deze nieuwe maanfase.

Nog niet bekend met de siderische astrologie?
Lees hier een beknopte intro!

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Leeuw 2022

Een Nieuwe Maan luidt het startschot van een nieuwe cyclus. Een nieuwe periode vol kosmische energie tot we het hoogtepunt, de Volle Maan, bereikt hebben. Ditmaal zijn we onderhevig aan de energie van de Leeuw en dat is een welgekomen verandering! De Leeuwenergie barst van de zelfexpressie, creativiteit, plezier en enthousiasme. Hoera! Het kind in ons mag weer buitenspelen, weer genieten.

Deze vibe stralen we niet alleen uit (de Zon), maar voelen we ook diep vanbinnen (de Maan). We willen creëren, stralen en verbinden. Iets waar we allemaal ongetwijfeld nood aan hebben, zeker na een turbulente zomer vol restricties en doem-indoctrinatie. Bovendien staat de Zon tevens in zijn eigen teken: de Leeuw. Dat verdubbelt de pret!

Zelfexpressie & zelfwaarde

Tijdens deze siderische Nieuwe Maan in Leeuw noteren we slechts één aspect, namelijk een vierkant met Mars in Stier. We worden uitgedaagd om twee krachten te balanceren: de creatieve Leeuw die zich wil laten zien aan de wereld en plezier wil maken versus de energieke Stier die zichzelf wil bewijzen. Een aardeteken dat van z’n bezittingen én het leven geniet. Zelfexpressie en zelfwaarde, dat zijn de hoofdthema’s tijdens deze maanfase. Of in mantravorm:

Ik creëer & ik heb.

Dat klinkt niet als een hele moeilijke combinatie, toch? Inderdaad, want dat is het ook niet. De reden daarvoor is dat deze zodiaktekens héél compatibel zijn. Bovendien staat de heerser van Stier, Venus, ook in Leeuw. Dat vergemakkelijkt de zaken en zorgt voor een zachte doch expressieve energie. Opgelet! De energie van de Nieuwe Maan in Leeuw is geen onemanshow. Het is juist een energie van samenwerking en samenhorigheid. De Leeuw is de sterke leider die vanuit inclusiviteit regeert: één voor allen en allen voor één. De Stier wordt geregeerd door Venus en ook daar vinden we het thema van inclusiviteit terug. Het is de vrouwelijke energie van Venus die alles zachter maakt.

Een fortuinlijke invloed

Aan de sterrenhemel zien we tevens een fortuinlijke driehoek tussen Mars in Stier, Pluto in Boogschutter en Mercurius in Maagd ontstaan. Pluto in Boogschutter gaat over macht en onmacht inzake vrijheid, een thema dat al speelt sinds 2007. Mercurius in Maagd gaat over praktische actie en nuttige informatie wat voor prettige communicatie zorgt en Mars in Stier een plaatsing waaronder we zelfwaarde hoog in het vaandel dragen. Ook dat is een aangenaam verschil met de afgelopen maanden.

De numerologie voor september: 6

Hoe bereken ik dat getal? Heel simpel: 2022 kan je herleiden tot een (2+2+2) 6. September is de 9de maand van het jaar. Als je deze getallen optelt (6 + 9) kom je op 15. Ook dit getal tel je weer op (1 + 5) en zo bekom je een 6. Het getal 6 staat voor harmonie, gezelligheid, familie, inclusiviteit en perfectionisme. Thema’s die mooi aansluiten op de energie van de Leeuw. We krijgen dus een zachte, mooie, creatieve energie de komende periode en ik mag aannemen dat iedereen daar wel tevreden over is.

Het is alleen opletten geblazen voor perfectionistische trekjes. Perfectionisme vormt een werkpunt de komende maand. Aanvaard dat je niet perfect bent en omarm je gebreken. Alleen zo kun je jouw medemens ook volledig aanvaarden. We doen het tenslotte samen en dat is dé sleutel voor de komende weken: samenwerking. We all stand together. Pom Pom.

Maak er met z’n allen een leuke, creatieve en gezellige maand van!

Word ook Bloom'er
en krijg toegang tot ons volledig archief astrologische bijdrages!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Veda en Hogere Bewustzijnstoestanden

We lopen hier op de wereld rond en zijn ons al dan niet bewust van wat we hier doen. Afwisselend…

Lees meer
Spiritualiteit

Zijn vrouwen spiritueler dan mannen?

Het wordt vaak gezegd dat vrouwen meer spiritueel ingesteld zijn dan mannen. De spirituele vrouw…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom