Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Siderische astrologie: Mercurius Retrograde van 09 september t/m 02 oktober in Maagd

Siderische astrologie: Mercurius Retrograde van 09 september t/m 02 oktober in Maagd

De planeet van communicatie, studie, logica, reizen en onderhandelingen - a.k.a Mercurius - loopt weer retrograde van 09 september tot en met 02 oktober 2022 en dit keer in het aardeteken Maagd. In astrologische kringen wordt deze retrograde periode ook wel gevreesd, want eens deze snelle planeet aan zijn schijnbaar achterwaartse beweging begint, lijkt alles in het honderd te lopen. Astroloog Stefan Van Heester neemt Mercurius Retrograde onder de loep vanuit een siderisch oogpunt.

Nog niet bekend met de siderische astrologie?
Lees hier een beknopte intro!

Mercurius loopt retrograde van 09 september tot en met 02 oktober 2022 in het teken Maagd. En dat is excellent nieuws, want Mercurius heerst over de Maagd en voelt zich bijgevolg thuis in het secure teken. Een retrograde periode heeft altijd een schaduwperiode waardoor de invloeden van deze schijnbaar achterwaartse beweging officieel gelden van midden augustus tot en met half oktober.

Mercurius Retrograde eng? Echt niet!

Om te beginnen is er niks schrikwekkends aan Mercurius Retrograde. Zaken die te maken hebben met beweging, snel denken, ondernemen, verplaatsingen en communicatie verlopen stroef tijdens een retrograde beweging van de kleine planeet. Hierbij kun je denken aan onderbroken reizen, verkeersfiles, haperende communicatie en verdwenen pakketjes en/of brieven. That’s it.

Dit gebeurt niet omdat de planeet ons de duivel wil aandoen, maar om ons ergens op te duiden. Achter alle misgelopen gebeurtenissen zit immers een symbolische betekenis. Daarnaast kan het ook zo zijn dat alle veranderingen, vertragingen, wijzigingen, etc. je uiteindelijk ergens beter brengen dan waar je dacht uit te komen.

Een persoonlijk voorbeeld:

Deze week ontving ik een e-mail die niet voor mij bestemd was. Ik zag echter dat het onderwerp iets was wat ik al enkele weken met deze persoon wilde bespreken. Daar kreeg ik nu de kans toe. De ‘verkeerde’ e-mail bleek dus een diepere betekenis te hebben en dus wel de ‘juiste’ te zijn.

Nog een voorbeeld: Vorige week moest ik een tand laten trekken en nadien bleek dat de tandarts de verkeerde tand had getrokken. De tand was er echter wel slecht aan toe, waardoor ik uiteindelijk wel blij was dat hij eruit was. Een geluk bij een ongeluk. Een slechte tand hoort niet thuis in een gezonde mond.

Verbind vanuit je hart en spreek niet vanuit je verstand.

Stefan Van Heester

Mercurius Retrograde in Maagd: een ideale combinatie

Wat helpt ons tijdens Mercurius Retrograde dan het meest? Angst? Neen, nooit. Maar wél geduld en het begrip dat alles loopt zoals het hoort te lopen, ook al voelt dat niet altijd even zo aan. Ga nog dieper in liefde en vertrouwen. Mercurius in het teken Maagd is zoals eerder gezegd een ideale match. De Maagd is analytisch, denkt snel en is bovendien zorgzaam. Eigenschappen die aangewend mogen worden de komende weken. Anderzijds valt dit teken over pietluttigheden en heeft het nood aan duidelijke instructies. Het advies voor deze retrogradeloop luidt dan ook: blijf niet te lang stil staan bij details en probeer het grotere plaatje te zien. Verbind vanuit je hart en spreek niet vanuit je verstand.

Een retrograde loop kondigt een periode van inkeer aan waarin je de zaken even op een rijtje mag zetten. Een moment om te bekijken hoe je gehandeld hebt en/of hoe anderen gehandeld hebben. Contempleer over hoe je voor jezelf zorgt en hoe anderen jou behandelen. Over balans in relaties en reciprociteit. Wat geeft je energie en waar verlies je energie?

Vergeet echter niet dat de belangrijkste relatie de relatie met jezelf is. Dát is de basis waarop je deze retrograde loop en bij uitbreiding je hele leven beleeft en ervaart. Geef jezelf de komende weken de gelegenheid om nog betere vrienden te worden met jezelf. Er lopen maar liefst zeven (!) planeten incl. de komeet Cheiron retrograde, dus het is een ideaal moment om even een stap achteruit te nemen, te bezinnen en op een gezonde manier met jezelf bezig te zijn.

Beëindigd, hernieuwd en begonnen

Zoals ik al schreef in mijn artikel over de Volle Maan in Waterman is dit ook een periode waarin relaties worden beëindigd, hernieuwd of begonnen.

Beëindigd omdat de relaties je niet meer voeden, maar belasten. Dat zijn oude karmische relaties die afgerond zijn, oude contracten die vervuld zijn en die nu vervallen. Neem afscheid, wees dankbaar voor wat ze gebracht hebben, denk er met een glimlach en liefde aan terug en laat los.

Andere relaties worden dan weer hernieuwd, omdat jullie naar elkaar toe wandelen over een brandende brug. Jullie hebben beiden stappen gezet en je kan nu beginnen vanop een nieuwe basis met wederzijds respect. Begin niet over het verleden, want dat zal het omgekeerde effect geven, maar je kan wel zaken uitpraten vanuit het hart.

Naast het afscheid van karmische relaties is het ook een nieuw begin. Een periode waarin verwante zielen elkaar zullen vinden en meteen herkennen. Ook dat is karmisch afgesproken, maar dan wel karma in een goede en positieve zin. Niet omdat het moet of omdat er iets uit vorige levens moest rechtgezet worden, zoals bij negatieve karma het geval is, maar omdat je samen iets gaat creëren vanuit dezelfde vibe.

Relaties is hét thema van deze retrograde periode en dat heeft bij uitbreiding te maken met alles waar je een relatie mee hebt: niet alleen personen maar ook gezondheid, werk, wonen, huis, spiritualiteit, religie, hobby's, geld, eten, sport,...

Laat het ongezonde met liefde los, ga verder en omarm het nieuwe dat op je pad komt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

ORIGINS, een boek vol kosmische herinneringen • Interview met schrijfster Ilse Wanten

Eind november 2023 verschijnt 'ORIGINS', het boek van kunstenaar Fernando Lobo en schrijfster Ilse…

Lees meer
Lifestyle

Bloom's shopping tips voor maart 2024

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische, spirituele verwennerijen speciaal voor haar…

Lees meer
Inspiratie

De Hawaiiaanse wijsheid achter Ho’oponopono

Ho’oponopono (ho-o-pono-pono) is een Hawaiiaanse geneeswijze die draait rond verzoening en…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom