26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De Nieuwe Supermaan in Waterman – 21 januari 2023 – Dream big or go home

Astrologie
Bloom
19/01/2023
De Nieuwe Supermaan in Waterman • 21 januari 2023 • Dream big or go home

Op zaterdag 21 januari 2023 om 21.53 uur vindt de eerste Nieuwe Maan van het jaar plaats, in het luchtteken Waterman welteverstaan. Niet alleen betreft het een nieuwe maanfase, maar tevens een Supermaan. De Waterman heerst over het elfde huis, het huis van vriendschappen, sociale groepen en idealen. De waterdrager is tevens het teken van grootse dromen. Laat deze Nieuwe Supermaan een uitnodiging zijn om je voornemens en manifestaties van een boost te voorzien!

Wat is een Supermaan?

Als rasechte astrologieliefhebber weet je ongetwijfeld dat de Maan niet in een cirkel rond de aarde draait, maar eerder een ovaalvormige baan volgt. De afstand van de Maan tot de aarde varieert hierdoor altijd. Dat verklaart waarom op sommige momenten de Maan heel klein oogt en op andere momenten weer heel groot. Tijdens een Supermaan staat de Maan heel dicht bij de aarde. Ze schijnt feller en oogt groter. Helaas zie je daar tijdens de Nieuwe Maan niet veel van…

Toch is haar energie, haar invloed intenser. Iets wat eveneens geldt voor het sterrenbeeld waarin de Maan staat. De karakteristieke eigenschappen van dat welbepaalde teken treden meer naar de voorgrond. Ook ervaar je meer onrust, hoofdpijn en slapeloosheid tijdens een Supermaan. Maak je borst maar nat!

Tip! Lees hier alles over de Supermanen in 2023

De Nieuwe Maan in Waterman op zaterdag 21 januari 2023

”Richt je niet langer op wat je wil hebben, maar op hoe je je wil voelen.”

Wie tijdens de laatste Nieuwe Maan – in Steenbok – van 2022 niet de kans kreeg om te manifesteren of wie zijn/haar doelen een boost wil geven, krijgt daar nu de kans voor. Deze Nieuwe Maan is de eerste gelegenheid van het nieuwe jaar om te kunnen manifesteren. En dat onder begeleiding van de Waterman! Dit luchtteken wordt over het algemeen bijna altijd ondergesneeuwd door andere, meer intensere tekens. Toch is de Waterman een superteken om mee te manifesteren. Het teken gaat over idealen, vriendschap, kennis en technologie.

Zaterdag 21 januari 2023 is hét moment om met je doelen en dromen aan de slag te gaan. Want niet alleen vindt de Nieuwe Maan plaats in Waterman, maar betreft het ook nog eens een Supermaan. En als klap op de vuurpijl maakt de benefieke Jupiter ook nog eens een sextiel met de Zon in Waterman. We verkeren in harmonieuze en hogere sfeer aankomend weekend. Bovendien lopen er geen enkele planeten retrograde meer na deze week. Perfect vibes om mee te werken dus.

Het is goed mogelijk dat je nu – of binnenkort – duidelijk aanvoelt dat een nieuw leven op je staat te wachten. Dat je de ene deur mag sluiten om vervolgens een nieuwe te openen. Waar de Steenbok je tijdens de laatste Nieuwe Maan van 2022 dwong om concreet te zijn, stappen te ondernemen en aan de slag te gaan met je wensen, vraagt de Waterman je nu om meer op het mentale aspect te focussen en meer op je gevoel te spelen. Richt je niet langer op wat je wil hebben, maar op hoe je je wil voelen.

Jaag eens in plaats van doelen juist gevoelens achterna. Wat dacht je van iedere ochtend tevreden wakker worden? Of een werkdag eindigen met een voldaan gevoel? Wat heb jij nu nodig om deze gevoelens te realiseren? Misschien besef je tijdens deze Nieuwe Maan wel dat het tijd wordt om het over een andere boeg te gooien. Of dat het tijd is om echt voor die droombaan te gaan. Je mag zeker groots dromen tijdens deze Supermaan, maar hou ook je gevoelswereld in gedachten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De transitie naar het Watermantijdperk: resoneren op de nieuwe energie is allesbehalve vanzelfsprekend

Als Bloom’er weet je natuurlijk dat we ons momenteel in een heuse transitie bevinden. De overgang…

Lees meer
Spiritualiteit

Wicca & de Maan

"Eens per maand, en liefst wanneer de Maan vol is, zullen jullie bijeenkomen op een geheime plaats…

Lees meer
Inspiratie

Bloom 4 is uit! Voorwoord van Bloom eindredacteur Eva Vanooteghem

In het voorwoord van Bloom editie 4 - 2024 werpt hoofdredactrice Eva Vanooteghem een blik op het…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom