Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De Nieuwe Maan & Zonsverduistering in Schorpioen 2022 • Transformatie & actie

Astrologie
Bloom
20/10/2022
De Nieuwe Maan & Zonsverduistering in Schorpioen 2022

Op dinsdag 25 oktober 2022 ontwaren we niet alleen een Nieuwe Maan in Schorpioen aan het firmament, maar tevens een zonsverduistering. Astrologen weten dat eclipsen voorbodes zijn van ingrijpende transformaties. De eeuwige twijfelaars mogen nu definitief de knoop doorhakken en aanslepende zaken dienen nu aangepakt te worden. De Nieuwe Maan en zonsverduistering in Schorpioen is daar hét ideale moment voor.

De zonsverduistering op 25 oktober 2022

Een Zons- of Maansverduistering brengt altijd een transformatie teweeg. Het is een krachtig, astrologisch fenomeen dat ons het laatste duwtje richting een nieuwe levensfase geeft. Van oudsher wordt de Nieuwe Maan geassocieerd met verandering, vernieuwing en loslaten. Het biedt ons de gelegenheid schoon schip te maken en nieuwe toekomstplannen te smeden. Rond de Nieuwe Maan stellen we dan ook altijd traditiegetrouw nieuwe affirmaties. Dinsdag 25 oktober 2022 is een geschikt moment om met je doelstellingen aan de slag te gaan.

De Nieuwe Maan én Zonsverduistering op dinsdag 25 oktober in Schorpioen zijn dé ingrediënten om je manifestaties van een vliegende start te voorzien. Het sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken) Schorpioen heerst immers over transformatie en wedergeboorte. Wie zichzelf naar een nieuw begin wil katapulteren, krijgt daar nu de kans voor. In België en Nederland is deze gedeeltelijke zonsverduistering goed zichtbaar tussen 11.08 en 13.03 uur. Op voorwaarde dat het een heldere dag is. De Maan schuift dan – vanaf de aarde gezien – voor de Zon langs.

De Nieuwe Maan in Schorpioen • Maanritueel

Degenen die al langer het gevoel hebben vast te zitten of geen toekomstperspectief hebben, worden met deze Nieuwe Maan in Schorpioen gedwongen in actie te schieten. Onbewust zijn jullie klaar voor de volgende stap. Een stap die nu gezet mag worden. Vooral de innerlijke gevoelswereld wordt getroffen door deze kosmische energie vermits de Schorpioen een waterteken is.

Tijdens deze kosmisch bruisende dag mag het oude losgelaten worden en het nieuwe omarmd worden. Een maanritueel op dinsdag 25 oktober 2022 mag dan ook zeker bestaan uit twee delen:

Deel 1: Laat het oude los

Het eerste gedeelte van het maanritueel symboliseert het oude, hetgeen dat losgelaten mag worden. Je kunt een brief schrijven waarin je alles wat je niet langer dient uitvoerig beschrijft. Deze brief kun je nadien ritueel verbranden. Je kunt ook je zorgen in een kaars kerven en deze kaars opbranden. Je bent hier geheel vrij in, zolang je het verleden maar los kunt laten.

Deel 2: Omarm de toekomst

Wat hoop je nog te bereiken? Welke volgende stap mag je zetten? In het tweede gedeelte van dit ritueel draait het om visualisatie. Zet jezelf stevig neer en voel welke gedeeltes van je lichaam contact maken met de grond onder je. Sluit je ogen en haal drie keer diep adem. Haal in via je neus en weer uit via je mond. Visualiseer hoe het volgende hoofdstuk in je leven eruit komt te zien. Waar ben je? Wat voel je? Visualiseer dit tot in detail en doe dit zo lang als goed voelt. Voor sommigen is vijf minuten voldoende, weer anderen geven de voorkeur aan een uur. Volg je gevoel hierin. Nadien 'kom' je terug door langzaam je tenen en je vingers te bewegen. Focus je weer op je lichaam en voel waar je de grond raakt. Al je bevindingen mag je noteren in je maandagboek.

Leer leven en werken met de Maan

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

'Mediteren helpt je te worden wie je bent' - Interview met Yves De Wolf

Het is een van de eerste lentedagen van dit jaar wanneer ik Yves De Wolf tref op een locatie met…

Lees meer
Inspiratie

De universele wijsheid van mandala's

Mandala's zijn meer dan alleen artistieke creaties: het zijn universele symbolen van spirituele…

Lees meer
Astrologie

Stier, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Stier is jarig als de maanden april en mei hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom