Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Nederlandse politicus Mark Rutte stopt ermee: een horoscoopanalyse

Astrologie
18/08/2023
Nederlandse politicus Mark Rutte stopt ermee: een horoscoopanalyse

De Waterman Mark Rutte verklaarde op 10 juli 2023 uit de Nederlandse politiek te stappen. Het nieuws was heel onverwacht voor veel Nederlanders. Hij wil wel nog aanblijven als demissionair premier tot na de verkiezingen en de vorming van een nieuw kabinet. Tijdens de verklaring aan de pers deelde Rutte mee dat zijn vertrek niet zonder emoties zou zijn, maar het voelde goed om het stokje door te geven. Hij vertelde dat hij het ook voor Nederland deed. Een horoscoopanalyse van Mark Rutte kan hierbij niet ontbreken. De bevindingen van siderisch astroloog Yves Polet tref je hieronder.

Geboortehoroscoop Mark Rutte

14/02/1967
18u53
Den Haag
Siderische astrologie

Sidenote

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

De geboortehoroscoop van Mark Rutte

Geboortehoroscoop Mark Rutte

Premier Rutte zal een belangrijke bladzijde vertegenwoordigen in de Nederlandse politieke geschiedenis. Hij was de eerste liberaal die in 92 jaar tot premier werd benoemd. Op 2 augustus 2022 werd hij de langstzittende premier. Hij haalde daarmee Ruud Lubbers in die diende van 1982 tot 1994.

Mark Rutte was de leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie van 2006 tot 2023. Tijdens zijn studiejaren had hij reeds een bestuursfunctie in de Jongerenorganisatie VVD, hij was er voorzitter van 1988 tot 1991. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Daarna werd hij zakelijk manager bij het gigantische bedrijf Unilever en voerde belangrijke taken uit als Human Resource manager.

Vanaf 2002 werd hij actief in de politiek als kabinetslid van Jan Peter Balkenende. In totaal realiseerde hij vier kabinetsformaties met zowel rechts als links. Hij bezat het vermogen om een ongeschonden reputatie te behouden tijdens politieke schandalen. Dat leverde hem de bijnaam Teflon Mark op.

Prominente Waterman in de horoscoop

In de siderische geboortehoroscoop komt het sterrenbeeld Waterman prominent naar voren. Het is door de stand van de Zon, Venus en Mercurius in Waterman en in het 7e huis dat Mark Rutte telkens opnieuw verschijnt als een vriendelijke, opgewekte en intelligente persoonlijkheid naar anderen toe.

”Mark Rutte is een mooi voorbeeld van een gecombineerd optreden van Leeuw-Waterman. Zijn grootse majestueuze gestalte van 1,93 m en leidinggevende capaciteiten worden door Leeuw aangebracht en zijn zin voor de gemeenschap of de maatschappij door Waterman.”

De planeet Venus stimuleert vooral het vriendelijke daarin. Het 7e huis is namelijk de zone die je laat zien hoe je in relatie gaat met anderen en bij Mark Rutte is dat simpelweg als een intelligente vrijgezel. Waterman is het horoscoopteken bij uitstek dat vrijgezellen schept. Zijn denken en weten wordt intuïtief gestuurd. Watermannen bekijken de zaken en dingen anders, wat verfrissend kan overkomen. Daardoor hebben ze een onafhankelijke en vrijheidslievende instelling. Watermannen hebben doorgaans minder nood aan een verbinding. Het zijn persoonlijkheden die veel vrienden hebben. Veelal is het zo dat ze hun vriendenkring belangrijker vinden dan een innige liefdesrelatie. Voor de Waterman is het ideaal dat hun beste vriend of vriendin hun partner wordt.

In het tv-programma Linda’s Wintermaand polste men naar zijn relatieleven. De minister-president van Nederland zei: ‘Ik heb veel leuke vrienden en wie weet zit ik in het park met iemand hand in hand. Als dat gebeurt, zien we het ook wel weer. Ik pak het leven een beetje zoals het komt. Ik ben gelukkig zoals het nu is.’ Blijkbaar is alleenstaand zijn nog een taboe in Nederland en ruikt het naar een soort stigma.

De zone van Waterman wordt bij de voorzitter van VVD extra benadrukt omdat de heerser van de ascendant Leeuw, namelijk de Zon, alsook in Waterman staat. De ascendant bepaalt hoe iemand verschijnt of optreedt naar buiten toe. Mark Rutte is een mooi voorbeeld van een gecombineerd optreden van Leeuw-Waterman. Zijn grootse majestueuze gestalte van 1,93 m en leidinggevende capaciteiten worden door Leeuw aangebracht en zijn zin voor de gemeenschap of de maatschappij door Waterman.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rutte een dag per week les geeft in Den Haag. Veel productieve leraren, leraressen of docenten hebben invloed van Leeuw omdat zij van nature vooraan in de klas leiding kunnen geven.

Great Communicator

De Hagenees is tevens een ‘Great Communicator’ en die kracht wordt gesymboliseerd door de oppositie tussen Mercurius en Pluto. Dit spanningsaspect van ongeveer 180° tussen beide planeten schept meestal een heel overtuigend spreekvermogen. De felle woordenwisselingen met PVV-leider Geert Wilders, die niet de eerste de beste is, zijn daar voorbeelden van. De premier van Nederland trok meer dan eens de aandacht door botte of directe uitspraken. Dit gegeven wordt deels in de hand gewerkt door het aspect tussen Mercurius en Pluto.

”Zijn Maan in Ram staat in oppositie met de planeet Mars in Weegschaal. Het sterrenbeeld Weegschaal kan sterk verbonden zijn met diplomatie en politiek.”

Deze karaktertrek komt echter voornamelijk door zijn geboortemaan in Ram. Rammen kunnen flink bokken als het moet. Het is inderdaad de Ram-trilling die zijn initiatiefrijke kracht stimuleert. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer zijn is de energie-uitstraling van de Maan in Ram die gunstig verbonden is door een hoek van 60° met zijn Zon in Waterman.

Het is de Maan in Ram die hem aanspoort om elke dag een nieuwe uitdaging te kunnen aangaan. De Maan van Mark staat heel gunstig in het 9e huis. Dit is een gelukshuis en duidt hogere studies aan zoals de universiteit. Het is ongetwijfeld een stand die zijn intelligentie en kennis verhoogt. Zijn buitenlandse optredens zijn daar ook een gevolg van.

Zijn Maan in Ram staat in oppositie met de planeet Mars in Weegschaal en dit is het aspect dat hem politiek heel actief maakt. Het sterrenbeeld Weegschaal kan sterk verbonden zijn met diplomatie en politiek. Mars in een horoscoop bepaalt meestal van ‘wat doe ik’ en is een indicator van het beroep. Bij de Hagenees is het duidelijk : ‘Ik ben actief in de politiek’.

De kameleon

Veel Nederlanders kregen echter genoeg van Rutte en verweten hem van allerlei leugens. De Volkskrant schreef: ‘Mark Rutte is een goochelaar met woorden, een magiër die je zo’n machteloos gevoel geeft dat je alleen nog met je hoofd tegen de muur wilt bonken. Een kunstenaar in het verpakken van leugens.’

Mark Rutte wordt soms vergeleken met een kameleon die van kleur kan veranderen. De versplintering van het politieke landschap in Nederland is ook het gevolg van het politieke beleid van de premier. Tijdens zijn vier regeerperiodes vermeerdert Nederland van 10 tot 17 partijen. De opkomst van de succesvolle Boerenburgerbeweging of BBB met Caroline van der Plas behaalde een forse score bij de laatste verkiezingen. De geboortezon van de premier staat in een spanningsaspect met Neptunus in Schorpioen en dit verscherpt het vermogen om dingen aan te voelen. Het verhoogt zijn inlevingsvermogen en hij kan dus goed zijn tegenstanders inschatten. Hij probeert zich onmiddellijk aan te passen en hier verschijnt de kameleon.

Neptunus kan wazige situaties scheppen en is de planeet van goochelaars, maar ook van muziek en kunst. De planeet creëert een grote verbeeldingskracht. Als jonge man had hij de ambitie om naar het Conservatorium te trekken om er te studeren voor concertpianist en dat is hoofdzakelijk een uiting van de innerlijke gevoelsstroming door Neptunus. Misschien kan Rutte hier later nog iets mee doen.

De pers beschuldigt hem soms van desinformatie, zoals in het dossier ‘Gaswinning en Groningen’. Een journalist van de Volkskrant schreef ooit: ‘Mark Rutte, onze premier, bedient zich in het debat over gaswinning van hermeneutische redenaties en kronkelige moeraszinnen. Hij hult zich in een schild van schijnnederigheid, bedient zich van tactisch ingezette leugens, die zich moeilijk laten ontmaskeren en creëert een mijnenveld van nietszeggendheid.’ Deze beschrijving is een mooi voorbeeld van het wazige dat Neptunus kan verwezenlijken in bepaalde omstandigheden.

De trilling van Saturnus

De Nederlandse politicus deelde op 10 juli 2023 omstreeks 10.26 uur zijn stopzetting aan de pers mee. Op dat moment stond de transiterende ascendant Leeuw samen met zijn geboorte-ascendant en de transit Maan conjunct met zijn geboortemaan. Dit is een significant voorbeeld hoe astrologie werkt. Gans Nederland kwam op dat moment in contact met Rutte door de Maanenergie in Ram, de ascendant Leeuw en door de heerser van de ascendant Leeuw, de Zon, die bij Mark in Waterman staat.

”Saturnus is gekend als een begrenzer en alsook zijn beperkende tendens en veroorzaakt hier de trilling die de stopzetting helpt veroorzaken als Nederlandse premier en politicus.”

We zien in deze transithoroscoop ook dat Saturnus exact in oppositie staat met de ascendant en in het 7de huis staat, wat de indicator is van het einde van een relatie of omgang. Saturnus staat gekend als de begrenzer en voor diens beperkende uitwerkingen. Saturnus veroorzaakt hier de trilling die de stopzetting helpt veroorzaken als Nederlandse premier en politicus.

Mark Rutte is geen lichtzinnig persoon. Het is genoeg geweest. Zijn besluit om het stokje door te geven aan iemand anders in de Nederlandse politiek is een typische onverwachte actie van de combinatie van een Waterman met de Maan in Ram. Na vier kabinetsformaties kan hij met geheven hoofd verder in het boeiende leven dat hem nog te wachten staat. Elk mens ondergaat verschillende levensperiodes met als doel zich verder te ontwikkelen. Zowel een premier als de man of de vrouw uit de straat staan onder zulke ritmes en men moet daar het beste van maken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Astrologie

Daten volgens de Chinese astrologie: dit Chinese teken is jouw perfecte match

Welke Chinese tekens matchen het beste met elkaar op vlak van liefde? Evenals de Westerse…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van geel

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur geel. Het begint al bij het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom