Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Hoe match je als Leeuw met de overige sterrenbeelden?

Astrologie
Johannet van Hasz
01/08/2022
Hoe match je als Leeuw met de overige sterrenbeelden?

Te midden van de zomer is het teken van de Zon, namelijk de Leeuw, jarig. En geen kracht is groter dan die van de Zon en we moeten er onze ogen voor sluiten. Als Leeuw bezit je een krachtige wil, heb je een hoge mate van zelfbewustzijn en voel je je zeker van je stuk. Benieuwd naar welke match jou op het lijf geschreven staat? Lees dan gerust verder.

De aantrekkingskracht tussen de verschillende sterrenbeelden.

Wanneer twee mensen elkaar aantrekken, vindt er vanzelfsprekend een uitwisseling van energieën plaats. Men tast af, ziet en voelt, men ervaart een klik en men wordt verliefd. Maar op onbewust niveau gebeurt er veel meer wanneer je verliefd wordt. Het gesternte waaronder je geboren bent - je Zonneteken - maar ook de Maan en de andere planeten in je geboortehoroscoop geven jou als persoon specifieke karaktertrekken mee en zeggen verder iets over de thema’s en de lessen die je in dit leven zult moeten uitwerken. Het is beslist geen toeval dat die welbepaalde partner op je pad is gekomen en dat je precies die persoon hebt aangetrokken.

Hoe zit het met de aantrekkingskracht tussen Leeuw en de andere sterrenbeelden?

Sterrenbeeld Ram Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Ram

Als ze in elkaars buurt vertoeven, zal de charismatische Leeuw zich aangetrokken voelen tot de onafhankelijke en enthousiaste Ram. Deze vuurtekens houden ervan de daad bij het woord te voegen, zijn open naar elkaar toe en winden er geen doekjes om. Ze zijn beiden recht voor de raap en voelen elkaar goed aan, waardoor de relatie gekenmerkt wordt door heel wat dynamiek. Ze zijn alle twee dol op uitdaging en avontuur. Een ideale combinatie zou je denken, maar pas op als de vlam in de pan slaat. De Leeuw is trots en koppig, heeft gevoel voor drama en zal moeilijk kunnen toegeven. De Ram wil ook maar al te graag zijn/haar mannetje staan en meteen staan er twee geweldige ego’s oog in oog. Vooral de Ram bezit onvoldoende geduld om te lang in een drama te blijven hangen en gaat dan gewoon weer zijn onafhankelijke weg. Maar precies daarvoor kan de Leeuw respect opbrengen, want hij houdt immers van een sterke partner. Beide zijn ook loyaal ten aanzien van elkaar. En zo zullen ruzies tussen deze twee meestal van korte duur zijn.

Sterrenbeeld Stier Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Stier

Dit is zeker niet de makkelijkste combinatie. Leeuw en Stier zijn alle twee levensgenieters, maar ook eigenwijs en met welomlijnde opvattingen en ideeën, die heel vaak niet zo goed matchen. De Leeuw, die graag in de belangstelling staat en soms dramatisch, maar ook dominant kan zijn, wil graag zijn/haar zin doordrukken en dat is wel het laatste waar de Stier gevoelig voor is. Die trekt zich gewoon in stilte terug wanneer hij/zij onder druk wordt gezet en doet niet mee aan de nukken van de Leeuw. Dat jaagt de Leeuw de gordijnen in, want hij of zij wil immers gezien en gehoord worden! Het kost telkens veel tijd en energie om hier samen uit te komen. En dan is er nog de aandacht van het andere geslacht, wat de Leeuw met zijn uitstraling als vanzelf aantrekt. De Stier zit op dat scenario niet bepaald te wachten en kan zelfs bezitterig zijn. Je kunt je wel voorstellen dat, wanneer deze twee werkelijk van elkaar houden, er flink wat aanpassing en acceptatie zal nodig zijn. Geef elkaar de ruimte en verstik elkaar niet, Leeuw en Stier!

Sterrenbeeld Tweelingen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Tweelingen

De Tweelingen houdt van afwisseling en avontuur en vindt de veelzijdige, vurige Leeuw best spannend. Tweelingen zijn onder de indruk van de amusante, intelligente en vaak sportieve Leeuw. De Tweelingen is nieuwsgierig van aard en beschouwt de enthousiaste Leeuw als een uitdaging. Tweelingen communiceren en flirten makkelijk en zullen erin slagen om met hun woorden het ego van de Leeuw te strelen. Alleen moet de Tweelingen oppassen niet te nadrukkelijk te flirten, want de leeuw wil wel graag dat alle aandacht op hem of haar gevestigd blijft. De Tweelingen is luchtig en ziet niet in waarom hij zou ophouden met flirten en aandacht geven aan anderen. Dit kan de Leeuw uitermate irriteren en zelfs ruzies uitlokken. Wanneer de Leeuw begrijpt dat de Tweelingen, ondanks alle oppervlakkig geflirt, werkelijk voor hem/haar kiest, kan dit koppel het samen heel leuk hebben.

Sterrenbeeld Kreeft Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Kreeft

De Leeuw is een sociaal wezen met een warme uitstraling. Deze warmte kan een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de Kreeft, want hij of zij is immers ook een warm en sociaal mens. Toch moet er een belangrijk onderscheid worden gemaakt: de Kreeft is sociaal vanuit medeleven en bezorgdheid, de Leeuw daarentegen, houdt er van om in de belangstelling te staan en wil door het andere geslacht bewonderd worden. De ietwat onzekere Kreeft zal hieraan moeten wennen en zal moeten begrijpen dat zijn of haar partner nu eenmaal zo is. De Kreeft kan van de Leeuw leren genieten van het leven en zelfvertrouwen op te bouwen. De Leeuw zal van de Kreeft leren dat bescheidenheid de mens kan sieren. De Kreeft voelt zich veilig bij de Leeuw, want die laatste zal zijn/haar partner altijd met heel veel warmte en grootmoedigheid beschermen.

Sterrenbeeld Leeuw Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Leeuw

Leeuwen houden ervan in het middelpunt te staan. Daarnaast zijn ze ijdel en van nature leiders. Daardoor zou er tussen hen een concurrentiestrijd kunnen woeden. Het zijn twee kapiteins op één schip. Voeg daar nog een behoorlijke portie eigenwijsheid aan toe en je zult begrijpen dat het in deze combinatie weleens zal botsen. Maar het Leeuwkoppel is sterk en eenmaal de partners voor elkaar hebben gekozen, is dat meestal voor een langere periode. Ze moeten leren om elkaar de aandacht, die ze elk op zich van hun omgeving én van hun partner verwachten, afwisselend te gunnen. Over het algemeen hebben twee Leeuwen het samen heel gezellig. Ze zijn speels en sportief en ze houden van luxueuze en opvallende kleding. Ze zijn best trots als hun partner status uitstraalt. Samen vormen ze een loyaal, warm en charismatisch koppel. Ze ontvangen graag complimenten en moeten er rekening mee houden dat hun Leeuwpartner dit ook nodig heeft. Mensen met eenzelfde zonneteken versterken elkaars eigenschappen en daardoor zullen de ijdelheid en de neiging tot pronken toenemen wanneer twee Leeuwen bij elkaar zijn. Ze moeten hun financiën nauwlettend in het oog houden, vermits ze alle twee de neiging hebben om veel geld te spenderen aan mooie dure spullen.

Sterrenbeeld Maagd Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

Leeuw & Maagd

De Leeuw kan zich aangetrokken voelen tot de verzorgde en goedgeklede Maagd. Leeuwen vinden uiterlijke verzorging heel belangrijk en houden van een partner waarmee ze kunnen pronken. Toch zal de Maagd niet snel trendy of extravagant gekleed gaan, zoals de Leeuw dat wel graag doet. De Maagd is een harde werker en bouwt vaak een stabiele carrière uit, iets waarvoor de Leeuw niet ongevoelig is. De Leeuw ziet namelijk graag iemand met status aan zijn/haar zijde. Daar waar de Leeuw graag in de belangstelling staat, blijft de Maagd liever discreet en gereserveerd. De Maagd neemt het leven ernstig en heeft zijn/haar zaakjes voor elkaar. De Leeuw is dol op avontuur en feestjes en kan de serieuze Maagd helpen om de speelse kant van het leven te ontdekken. De Maagd is verantwoordelijk en neigt naar zuinigheid, waaruit de Leeuw kan leren hoe hij/zij zijn/haar financiën beter kan beheren. De Maagd zorgt ervoor dat alles er altijd piekfijn uitziet, de Leeuw zal er vervolgens mee gaan pronken. Dit koppel blijkt vaak een geslaagde match.

Sterrenbeeld Weegschaal Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Weegschaal

Die twee partijen kunnen het vaak goed samen vinden. De Weegschaal heeft klasse en stijl, heeft een voorliefde voor kunst en schoonheid en beweegt zich met gratie onder de mensen. Dit vindt de Leeuw juist zo aantrekkelijk. In het begin is de Weegschaal vrij onzeker in het gezelschap van de zelfverzekerde en imponerende Leeuw. De Weegschaal wordt graag in de watten gelegd en is daarmee aan het goede adres bij de Leeuw. Weegschalen besteden veel aandacht aan hun uiterlijk en ook dat prikkelt de Leeuw. De Leeuw kan de Weegschaal helpen meer zelfvertrouwen te kweken, want die laatste durft wel eens te twijfelen. De Leeuw zal van de Weegschaal leren hoe hij/zij zijn/haar ego kan temperen en dat hij/zij af en toe ook eens rekening moet houden met de wensen van de ander. De twee bestrijken een breed interessegebied en hebben bijgevolg genoeg stof om over te praten. De Leeuw zal in ondernemingen de leiding nemen, maar daar heeft de Weegschaal geen enkel probleem mee.

Sterrenbeeld Schorpioen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Schorpioen

In de beginperiode van de relatie kan het best vonken tussen Leeuw en Schorpioen. Beide houden wel van enige uitdaging en zo kunnen ze gecharmeerd raken van elkaar, ook op het sensuele vlak. Maar na verloop van tijd zal hun beider trotse karakter een bedreiging gaan vormen voor de relatie. Ze hebben moeite om elkaar te vergeven en te vergeten. Indien ze werkelijk van elkaar houden, zullen zowel de Leeuw als de Schorpioen moeten leren inzien dat die trots hen nergens toe brengt. De Schorpioen is heel bezitterig en controlerend, zeker in financiële aangelegenheden, en is beducht voor geldverspilling, zelfs niet als hij/zij rijk is. De Leeuw wil zichzelf te allen tijde etaleren met chique kleding en sieraden en mag graag in het middelpunt staan.

Sterrenbeeld Boogschutter Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Boogschutter

Deze vuurtekens leggen makkelijk contact en kunnen het heel goed met elkaar vinden. Leeuw en Boogschutter zijn dol op avontuur en spannende ondernemingen. Ze houden van de zon, van andere culturen en van reizen en zullen samen regelmatig in het buitenland gesignaleerd worden. ‘Samen van het leven genieten’ is het thema dat de boventoon voert bij dit koppel. Ze hebben allebei de neiging tot overdrijven en bezitten een uitgesproken gevoel voor dramatiek. Ze moeten erover waken dat ze meningsverschillen en conflicten niet groter maken dan ze in werkelijkheid zijn. Ingeval van ruzie vliegen de vuurpijlen gegarandeerd heen en weer. De Leeuw moet er vooral over waken dat hij/zij niet in zijn/haar trots en eigenwijsheid blijft steken. De Boogschutter zal gemakkelijker toegeven, vooral ook omdat hij/zij zijn kostbare tijd niet wil verspillen aan een ruzie, want hij/zij heeft immers al lang een ander doel op het oog. Over het algemeen zijn hun ruzies slechts van korte duur.

Sterrenbeeld Steenbok Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Steenbok

Wanneer Leeuw en Steenbok matchen, is dat meestal omdat ze beide ambitieus zijn en hun carrière belangrijk achten. Zakelijk gezien, kunnen ze samen goed door één deur, maar in de liefde is aanpassing vereist. De aardse Steenbok heeft nood aan stabiliteit en zekerheid, is enigszins conservatief, betrouwbaar en serieus van aard. De Steenbok is doorgaans introvert, terwijl de vurige Leeuw expressief is en zijn/haar emoties zal uiten. De Steenbok begrijpt de pronkzucht van de Leeuw niet. De Leeuw is enthousiast en een toegewijde partner en de Steenbok, die wil graag op tijd wat emotionele ondersteuning, iets waarmee de Leeuw hem/haar kan bekoren.

Sterrenbeeld Waterman Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Waterman

Deze tegenpolen trekken elkaar dikwijls als vanzelf aan en kunnen samen veel plezier beleven, maar ook veel van elkaar leren. Beide zijn extravert en houden er een druk sociaal en maatschappelijk leven op na. De Leeuw heeft de neiging hartstochtelijk te zijn, ook ingeval van ruzie, en kan dan doordraven. Hij/zij kan van de Waterman leren de zaken minder te dramatiseren en nuchterder te bekijken. Deze partners zijn op de buitenwereld gericht en bezitten een brede interesse en kunnen het daardoor samen gezellig hebben. Ze kunnen veel van elkaar opsteken. De Leeuw wil graag alle aandacht voor zich en de Waterman verdeelt zijn/haar aandacht over meerdere mensen. Dit zorgt af en toe voor wrijving of zelfs drama tussen die twee, want de koele, zakelijke Waterman laat zich geenszins meeslepen door de dramatiek van de Leeuw. Gelukkig zullen ze meestal weer tot elkaar worden aangetrokken en elkaar blijven inspireren.

Sterrenbeeld Vissen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Leeuw & Vissen

Leeuw en Vissen zijn twee uitersten. Vissen is een uiterst gevoelig en romantisch type dat gericht is op sympathie en de wederzijdse uitwisseling van gevoelens. De Vissen is creatief van aard en dat zal de Leeuw aanspreken. De Vissen is vaak onzeker en omdat hij/zij zich geïmponeerd weet door het grote zelfvertrouwen van de Leeuw zal hij/zij zich wat verlegen voelen. Toch kan de Vissen heel wat opsteken van de Leeuw. De Vissen heeft rust, ruimte én afzondering nodig om alleen te kunnen zwemmen in zijn/haar eigen fantasiewereld. De Leeuw wil aandacht en doet er alles aan om in de schijnwerpers te staan en te pronken in de massa. Het enthousiasme van de Leeuw schrikt de overgevoelige Vissen af. Vermits de Leeuw en de Vissen het leven op een totaal verschillende manier ervaren en beleven, is dit geen voor de handliggende match. Als ze een relatie willen aangaan, zullen ze elkaar de ruimte moeten gunnen en de verschillen moeten accepteren.

De Zon, de Maan en Venus in je geboortehoroscoop

In je geboortehoroscoop of radix kan je aflezen waar je levenslessen liggen en over welke specifieke talenten je beschikt, maar je kan er ook ontdekken welk type partner bij jou past. Je ‘sterrenbeeld’ is eigenlijk niets anders dan het zodiakale teken waarin de Zon stond op het moment van je geboorte. Deze stand van de Zon zegt iets over je basiskarakter en hoe je in elkaar steekt en dat is natuurlijk belangrijke informatie als je wilt achterhalen of het tussen twee personen kan klikken. Aan de hand van het sterrenbeeld kan je vaak al zien of mensen goed of minder goed zullen matchen met elkaar.

Verder is er ook nog de invloed van de positie van de Maan en de andere planeten in de horoscoop. Met name de Maan neemt een belangrijke plaats in waar het gevoelskwesties betreft en die spelen in een relatie toch een primordiale rol. De Maan wordt door de meeste astrologen belangrijker geacht dan de Zon bij de duiding van een horoscoop. De Maanstand vertelt hoe de persoon met gevoelens en emoties omgaat, deze beleeft en verwerkt. Zo is de ene persoon expressief in het uiten van zijn of haar gevoelens, terwijl de ander juist veel meer ingetogen is. Er zijn posities van de Maan waarbij je meteen kunt concluderen dat iemand zich zal terugtrekken zodra emoties om de hoek komen kijken. In een relatie kan iemand op onbegrip stuiten wanneer zijn of haar wederhelft totaal anders omgaat met gevoelens. Toch hoeft dat niet altijd een probleem te zijn. Het is best mogelijk dat twee partners juist veel van elkaar kunnen leren op dit vlak. Het kan inderdaad een uitdaging zijn. Maar zijn er teveel grote verschillen, dan kun je je voorstellen dat dat van beide kanten de nodige aanpassing zal vergen. De Maan speelt dus een cruciale rol in de horoscoop, zeker in het kader van partnerkeuze, omdat juist in relaties het beleven en delen van gevoelens zo op de voorgrond treedt.

De planeet Venus laat zien tot wat voor soort partner je je van nature aangetrokken voelt. Tevens vertegenwoordigt Venus de behoefte aan innerlijke en uiterlijke harmonie en evenwicht en zij laat zien welke normen en waarden voor jou in een relatie belangrijk zijn.

Mila Kunis (Leeuw, 14-8-‘83) & Ashton Kutcher (Waterman, 7-2-‘78 )

Leeuw match horoscoop sterrenbeeld Mila Kunis Bloom web

Na de scheiding van Ashton Kutcher met Schorpioen Demi Moore heeft hij de liefde gevonden bij actrice Mila Kunis. Zij stapten in 2016 zelfs in het huwelijksbootje. Mila heeft de Zon in Leeuw staan en Ashton in Waterman. Dit is een match die zich regelmatig voordoet in liefdesrelaties. Het zijn tegenpolen volgens de dierenriem en daardoor trekken ze elkaar als vanzelf aan. Leeuw en Waterman zijn beide extraverte levensgenieters en kunnen samen veel plezier beleven. Zij zijn toegewijd aan elkaar. Ashton heeft zowel de Zon, de Maan als de liefdesplaneet Venus in het teken Waterman staan. De Maan zegt iets over het gevoelsleven en met de plaatsing ervan in Waterman is Kutcher een man die zijn gevoelens vooral verstandelijk en nuchter beredeneert, eerder dan er zich intens te laten door meeslepen. Mila heeft de Maan in Schorpioen. Zij kan zich bijzonder goed inleven in mensen en situaties, wat uiteraard handig is als actrice, maar zij beleeft haar emoties ook heel intens en gaat alleen voor een diepere verbinding. Ashton daarentegen, heeft met zijn Maan in Waterman de neiging om afstand te nemen waar het emoties betreft en dat zal deze relatie niet vergemakkelijken. Het opvallende is, dat hij opnieuw heeft gekozen voor een vrouw met een intens gevoelsleven, terwijl het juist niet zijn sterkste kant is om hiermee om te gaan. Hij heeft hier kennelijk iets van te leren.

Leeuw match horoscoop sterrenbeeld Ashton Kutcher Bloom web

Zijn Venus in Waterman maakt hem onafhankelijk, maar oprecht en vrijheid draagt hij hoog in het vaandel. Hij houdt van het maatschappelijke leven en het gezelschap van vrienden en laat zich liever niet aan banden leggen. Met haar Maan in Schorpioen zal Mila het af en toe moeilijk hebben met zijn vrijheidsdrang, want Maan in Schorpioen is serieus en hunkert naar een sterke en diepgaande binding. Deze Maan kan behoorlijk achterdochtig zijn, vooral wanneer de partner veel ruimte opeist. In het geval van Kutcher is die kans groot met zo’n uitgesproken Waterman-bezetting. De positie van Venus in Maagd maakt Mila perfectionistisch en kritisch naar zichzelf toe, maar ook in haar partnerkeuze. Ze is zorgzaam naar haar dierbaren, maar verwacht daar ook iets voor terug. Zij houdt van een keurig uitgedoste partner en heeft oog voor details. Het verschil in gevoelsbeleving zal zeker af en toe tot botsingen leiden tussen die twee geliefden, maar het houdt anderzijds de relatie ook levendig, leerzaam en spannend. De grote aantrekkingskracht tussen deze Leeuw en Waterman zal een constante positieve factor zijn. Zij zijn al jaren bevriend, vandaar dat we vermoeden dat de keuze voor een huwelijk een weloverwogen beslissing zal zijn geweest.

Ontdek hier hoe goed andere sterrenbeelden met elkaar matchen.
Bereken als Bloom'er hier je geboortehoroscoop.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Midwinter • De kortste dag, de langste nacht

Tussen 20 en 23 december vieren we elk jaar Midwinter. Een nieuw zonnejaar zet zich in. Dit jaar…

Lees meer
Liefde & Relatie

Dromen en narcisme • deel 1

Veel, zo niet alles wat je droomt, heeft te maken met jezelf. De symbolische boodschappen in dromen…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom