Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Mars Retrograde 30/10/2022 tot 12/01/2023: welke sterrenbeelden zijn vooral onderhevig aan deze energie?

Astrologie
Bloom
27/10/2022
Mars Retrograde 30/10/2022 tot 12/01/2023: welke sterrenbeelden zijn vooral onderhevig aan deze energie?

Vanaf zondag 30 oktober 2022 beweegt de oorlogsplaneet Mars zich retrograde door het communicatieve teken Tweelingen. Deze retrograde beweging houdt aan tot 12 januari 2023, wanneer de rode planeet zich weer direct door de dierenriem begeeft. Aan welke energieën we onderhevig zijn en welke sterrenbeelden extra getroffen worden door deze retrograde beweging ontdek je in deze bijdrage.

Mars Retrograde 30 oktober 2022 tot 12 januari 2023

Tijdens een retrograde beweging lijkt het alsof de planeet in kwestie zich in tegenovergestelde richting zich een weg door de dierenriem baant. De planeet loopt niet daadwerkelijk achteruit, dit is slechts een optische illusie. Tijdens een retrograde fase keert de energie zich naar binnen. De energie stroomt niet vrijuit en dit kan voor allerlei soorten ongemak zorgen. Tijdens een retrograde loop wordt van ons verwacht dat we naar binnen keren, een stap terugnemen en contempleren over de levensdomeinen die geaffecteerd worden door deze retrograde beweging.

De rode planeet loopt vanaf 30 oktober 2022 schijnbaar achterwaarts door het luchtteken Tweelingen. Mars houdt van actie, initieert projecten en laat zich niet uit het veld slaan. Tijdens Mars Retrograde is dat helaas niet het geval. De energie keert inwaarts. De Tweelingen regeert over communicatie, korte reizen en de media. In al deze levensdomeinen mogen we dan ook verstoringen, vertragingen en misverstanden verwachten.

Vermits Mars de planeet van oorlog, agressie en seks is en de Tweelingen een intellectueel, communicatief teken is, mogen we onze borst alvast nat maken. Seksuele frustraties en verhitte discussies liggen alvast op stapel de nakende periode. Wik je woorden zorgvuldig, want de komende maanden kun je extra kwetsend uit de hoek komen.

Mars retrograde is dan ook bij uitstek een geschikt moment om een digital detox in te voeren. Communicatieve middelen vermijd je het best zo veel mogelijk. Berichten kunnen via sociale media anders opgevat worden en zo de aanleiding geven tot een intensief online debat. Vermijd dat en focus je op jezelf. Druk de pauzeknop in en zet een stap achteruit.

Deze 4 sterrenbeelden worden extra getroffen door Mars Retrograde 2022-2023

Dat de Retrograde loop van Mars iedereen zal beïnvloeden, is zonder meer bekend. Maar zoals altijd het geval is bij een kosmische gebeurtenis zijn er altijd een paar enkelingen die meer getroffen worden dan hun medemens. Welke sterrenbeelden het meest geaffecteerd worden door de retrograde loop van Mars (30 oktober 2022 tot 12 januari 2023) lees je hier.

Ram

Sterrenbeeld Ram Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Gezien het feit dat Mars jouw heersende planeet is, zal ook deze retrograde periode je niet in de koude kleren gaan zitten. De komende periode voel je elke gebeurtenis tot diep in je ziel. Als de rode planeet schijnbaar achterwaarts beweegt, dan affecteert dat je levenslust. Je voelt je minder geïnspireerd en gestimuleerd. Niks lijkt je nog te interesseren. Ook jij zult je woorden de komende maanden zorgvuldig moeten kiezen. Je weet van jezelf dat je soms ietwat onbeholpen kunt reageren, maar vooral nu doe je daarmee meer kwaad dan goed. Vermijd nutteloze discussies en slik dezer dagen wat meer je woorden in. Jouw taak bestaat er nu in duidelijk en helder te leren communiceren over je emoties zonder daarmee anderen voor het hoofd te stoten.

Tweelingen

Sterrenbeeld Tweelingen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Niemand voelt deze Mars Retrograde intenser dan jij, Tweelingen. Hoewel je altijd een diplomatieke aanpak hanteert, voel je nu meer en meer de drang om je gezag te laten gelden. Bij tijd en wijle voel je je soms zelf superieur tegenover je medemens. Laat je niet leiden door je ego, lieve Tweelingen. Je wint er niets mee. Deze periode bereikt je opgekropte woede een hoogtepunt. Aan jou de zaak om deze op een effectieve manier te channelen. Als diplomatiek luchtteken heb je meermaals je woede moeten inhouden, je onvrede moeten verbergen en je mening moeten verhullen, maar tijdens de retrograde loop van Mars tussen 30 oktober 2022 en 12 januari 2023 krijg je de kans om dit alles een plaatsje te geven. Als je over deze thema’s nadenkt, welke wijze past dan het best bij jou om je gevoelens gezond te verwerken? Misschien kun je hierover praten met een therapeut of werkt het helend om al deze frustraties van je af te schrijven. Ga op onderzoek uit!

Schorpioen

Sterrenbeeld Schorpioen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Mars Retrograde tussen 30 oktober 2022 en 12 januari 2023 laat je als Schorpioen hunkeren naar passionele intimiteit. Een verlangen die doorsijpelt tot al je bestaanslagen. De Schorpioenen in een vaste relatie worden overvallen door bezitterigheid en de single Schorpioenen worden overheerst door de angst nooit hun soulmate te ontmoeten. Je verlangt ernaar om jezelf op een dieper niveau met iemand te verbinden. Doordat een jaloers en bezitterig gevoel kan overheersen de komende maanden, word je uitgedaagd om de grenzen van je partner te respecteren. Gebruik deze periode om te contempleren over je gevoelens. Probeer je een leegte te vullen? Ontbreekt er iets in je leven of ben je onzeker over jezelf?

Boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Dezer dagen wanneer Mars retrograde loopt (van 30 oktober 2022 tot 12 januari 2023) vind je het steeds moeilijker om common ground te vinden in zowel je relatie als in je vriendschappen. Je kunt je afkeer van iemand maar moeilijk onder stoelen en banken steken en dat leidt meermaals tot zinloze discussies. Je bent snel opgefokt en, zoals we van jou gewoon zijn, aarzel je ook geen seconde om dit kenbaar te maken aan de wereld. Je voelt je bedreigd en ervaart de overwinningen van een ander als rivaliteit. Conflicten met bondgenoten en vijanden kunnen daarom maar moeilijk vermeden worden de nakende maanden. Probeer tijdens de retrograde beweging van Mars je woede te beheersen. Leer tot tien tellen en zie in dat een overwinning van een collega of vriend geen tegenslag voor jou hoeft te impliceren. Als je je altijd laat leiden door woede, dan laat je iedereen onnodig in je kaarten kijken en dat wil je ook niet, beste Boogschutter. Emoties vertroebelen je perspectief: een les die je deze maanden zult ondervinden.

Raadpleeg hier de Jupiter Horoscoop PREVIEW
& ontdek de weg naar welvaart & succes

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Taylor Swift & Travis Kelce en hun kosmische dans van liefde: een siderische horoscoopanalyse

Het was een onthulling die de wereld in december vorig jaar verbaasde: tijdens een exclusief…

Lees meer
Spiritualiteit

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Je eigen energie of een oude en negatieve energie van iemand anders of een plek zuiveren: dit wordt…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom