Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Mars in Maagd (10 juli - 27 augustus 2023): doe je voordeel met deze praktische energie

Astrologie
Bloom
15/07/2023
Mars in Maagd (10 juli - 27 augustus 2023): doe je voordeel met deze praktische energie

De planeet Mars zal vanaf 10 juli tot en met 27 augustus 2023 het teken Maagd doorkruisen. Dit brengt talrijke mogelijkheden met zich mee om je leven te verbeteren. Deze reis van Mars door Maagd treft iedereen en dus niet alleen degenen die geboren zijn onder het teken Maagd. De combinatie van de planeet Mars en het teken Maagd zorgt voor ongekende efficiëntie. Nu is dan ook het perfecte moment om zaken af te ronden, projecten op te starten en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

”Als Mars door het aardse teken Maagd reist, transformeert ons dat in echte workaholics.”

Actie ondernemen

Mars reist door de nuchtere Maagd van 10 juli tot en met 27 augustus 2023. De energie van Mars in Maagd is het laatst duwtje in de rug dat je nodig hebt om actie te ondernemen. Deze energie kun je toepassen in alle aspecten van je leven zoals in je professionele leven, maar ook bijvoorbeeld in je gezinsleven. Mars doet er ongeveer twee jaar over om zijn tocht rond de zon af te werken en door alle tekens van de dierenriem te reizen. Deze efficiënte flow dient zich dus niet geregeld aan. Als Mars door het aardse teken Maagd reist, transformeert ons dat in echte workaholics. We zijn veel meer geneigd om overuren te kloppen en we kunnen probleemloos multitasken. Mars zorgt ervoor dat we actie willen ondernemen en we benaderen alles dan ook op een praktische wijze. De invloed van het teken Maagd inspireert ons om perfectionistisch te zijn. Tot in de puntjes zullen we onze projecten verzorgen en foutloos willen afronden.

De energie van het aardse teken Maagd is verder ijverig en nauwkeurig. Deze energie kan zich uiten in een plotselinge drang om schoon te maken of op te ruimen. Dit kan letterlijk zijn, maar bijvoorbeeld het ordenen van je gedachten valt hier ook onder. Daarnaast regeert Maagd over je gezondheid, lichaamsbeweging en eetgewoontes. Na een drukke werkdag zul je nog altijd voldoende energie over hebben om te gaan wandelen of om in de sportschool te duiken. Leer jezelf, nu dat je beïnvloed wordt door de Maagd-energie, dan ook gezonde en efficiënte gewoontes aan. Corrigeer je eigen gebreken. Deze kleine veranderingen zullen je leven voor een groot deel verbeteren.

Haal het maximum uit deze transit

”De Mars in Maagd-energie tovert mensen ook om in critici.”

Echter moeten we in ons achterhoofd houden dat deze combinatie van Mars en Maagd niet alleen maar positieve veranderingen met zich meebrengt. De Mars in Maagd-energie tovert mensen ook om in critici. Meer dan ooit word je door anderen geconfronteerd met je gebreken en je wordt meer dan eens terechtgewezen. Daarnaast is Mars de heerser van je overlevingsinstinct. Dat kan ervoor zorgen dat je nogal eens gemeen uit de hoek kan komen. Vooral wanneer je overspoeld wordt met kritiek. Probeer je hierdoor niet op de kast te laten jagen, dit is maar tijdelijk. Misschien kun je zelfs iets leren uit al deze ongevraagde meningen.

Als Mars in Maagd staat, lukt het je om grote stappen te nemen om je leven te verbeteren. Dit geldt bijna voor elk aspect van je leven, maar in het bijzonder voor je gezondheid en je carrière. Mars symboliseert je bereidheid om te vechten voor je doelen en de waardevolle elementen in je leven te beschermen. Dit geeft je de drang om je professionele leven naar een hoger niveau te tillen. Je jaagt bijvoorbeeld op een betere functie tijdens deze transit en de kans is groot dat je deze ook zult binnenslepen. Als je wijs gebruikt maakt van deze transit zul je deze periode succesvoller verlaten dan dat je erin stapte.

De voor- en nadelen van de Mars in Maagd transit

De voordelen van Mars in Maagd

 • Meer energie en motivatie: Tijdens de Marstransit ervaren mensen vaak een boost in hun fysieke en mentale energieniveau, wat leidt tot meer motivatie en productiviteit. Dit is vooral gunstig voor mensen die zich lusteloos of ongemotiveerd voelen, omdat de Marsovergang hen de nodige energieboost kan geven om doelen en taken met hernieuwde kracht na te streven.
 • Verbeterde lichamelijke gezondheid en fitheid: Mars wordt geassocieerd met fysieke vitaliteit en kracht. Tijdens een Marsovergang kunnen mensen een verbetering ervaren in hun lichamelijke gezondheid en fitheid. Marsenergie kan het lichaam stimuleren en het fysieke welzijn bevorderen. Dit is voordelig voor mensen die hun fitnessroutine willen verbeteren, willen herstellen van een ziekte of blessure, of hun algehele gezondheid en vitaliteit willen verbeteren.
 • Verhoogde passie en romantiek: Mars wordt beschouwd als de planeet van passie en romantiek. Tijdens de Marsovergang kunnen mensen een verhoogd verlangen naar intimiteit, diepere emotionele verbindingen en verhoogde passie in hun relaties ervaren. Dit kan leiden tot meer vervullende en bevredigende romantische ervaringen en kan helpen om de vonk in bestaande relaties weer aan te wakkeren.
 • Verbeterd leiderschap en probleemoplossend vermogen: Mars wordt vaak geassocieerd met leiderschap en het oplossen van problemen. Tijdens een Mars-transit kan het de assertiviteit, besluitvaardigheid en strategisch denken stimuleren. Dit kan leiden tot verbetering van iemands leiderschapsvaardigheden en probleemoplossend vermogen. Met name in professionele omgevingen, waar effectief leiderschap en probleemoplossende vaardigheden zeer gewaardeerd worden, kan dit leiden tot carrièrevooruitgang.

De nadelen van Mars in Maagd

 • Toegenomen agressie en impulsiviteit: Mars wordt geassocieerd met agressie, impulsiviteit en ongeduld. Tijdens de transit kunnen mensen een toename van deze kwaliteiten ervaren, wat leidt tot verhoogde conflicten, ruzies en impulsieve acties. Dit kan resulteren in gespannen relaties, overhaaste besluitvorming en impulsief gedrag, met negatieve gevolgen op verschillende gebieden van het leven.
 • Stress en spanning: Mars staat bekend als een planeet van actie en intensiteit. Tijdens de Marsovergang kunnen mensen een gevoel van rusteloosheid, frustratie of prikkelbaarheid ervaren, wat leidt tot verhoogde stress en spanning. Dit kan zich uiten in persoonlijke relaties, werkomgeving of dagelijkse routine, en een negatieve invloed hebben op het mentale en emotionele welzijn.
 • Verhoogd risico op ongelukken of verwondingen: Mars wordt geassocieerd met fysieke energie en assertiviteit, maar tijdens Mars transit kunnen deze kwaliteiten soms resulteren in impulsiviteit en roekeloosheid. Dit kan het risico op ongelukken of verwondingen vergroten door overhaaste acties, impulsief gedrag of agressieve neigingen. Wees dus voorzichtig en bedachtzaam tijdens de Mars transit om mogelijke ongelukken of verwondingen te voorkomen.
 • Burn-out en uitputting: Tijdens de Mars transit kunnen mensen een verhoogde behoefte voelen om actie te ondernemen en zichzelf te pushen. Dit kan echter soms leiden tot burn-out en uitputting als er niet goed mee wordt omgegaan. De transit kan het risico op overbelasting, stress en vergroten, wat een negatieve invloed kan hebben op zowel het fysieke als het mentale welzijn.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Astrologie

Voorspellingen voor 2024 • Siderische horoscoopanalyse

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar? Yves Polet, gedreven astroloog met meer dan 40 jaar…

Lees meer
Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom