Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Het gevecht van Lilith, de onderdrukte vrouw anno 2021

Astrologie
Désirée van Toor
24/06/2021
Het gevecht van Lilith, de onderdrukte vrouw anno 2021

Ervaar jij als vrouw de afgelopen tijd ook verwarde gevoelens en komen zaken uit je verleden weer bovendrijven? Gebroken nachten en gevoelens van angst nemen de bovenhand en langzaam maar zeker voel je dat je tot de rand van wanhoop wordt gedreven. Je hoeft niet radeloos met deze gevoelens te blijven rondlopen. Het antwoord voor deze plotselinge ommekeer in gevoelens kan te vinden zijn in je persoonlijke horoscoop. Onbewust kun je Lilith in je horoscoop onderdrukt hebben waardoor je nu, in deze overgangsperiode naar de vijfde dimensie, geconfronteerd wordt met haar. Het overkwam een cliënte van astrologe Desiree G.E. Van Toor.

”De Zwarte Maan staat voor een onbewuste herinnering aan onze vroegere, duistere daden in een vorig leven.”

De Zwarte Maan of Lilith volgens de astrologie

We hebben allen duistere kanten en we worden er meermaals in ons leven mee geconfronteerd. Afstoting en aantrekking kenmerken de Zwarte Maan of ook wel gekend als Lilith. De Zwarte Maan staat voor een onbewuste herinnering aan onze vroegere, duistere daden in een vorig leven. In ons huidig leven zal de zwarte maan als rem/blokkering functioneren. De Zwarte Maan is het lege punt van de baan van de Maan rond de aarde en staat in verbinding met traumatische ervaringen in een vorig leven.

De invloed van Lilith

Lilith3

“Ik zie het niet meer zitten”, sprak ze me overstuur toe toen ze mijn praktijkkamer binnenliep. Zaken waar de wanhopige vrouw vijf jaar geleden al mee worstelde, leken zich de laatste weken met sneltreinvaart te herhalen. Ik gaf haar een kopje thee en kalmeerde haar iets door met rustige stem mijn werkwijze als astroloog uit te leggen. Eventjes leek ze te kalmeren, maar de paniek sloeg met dezelfde snelheid weer toe. Ze bleef herhalen dat ze er niets van begreep. “Ik ben normaal ontzettend rationeel, ik ben de favoriet van mijn werkgever, ben moeder van twee prachtige dochters en bovenal heb ik een man die alles voor me doet”, vervolgde ze met gebroken stem.

“Mijn leven is goed, maar de tranen staan me nader dan het lachen. Waarom kan ik niet tevreden of gelukkig zijn?”
ging ze verder met hangende schouders. “Waarom komen dingen uit mijn verleden weer terug? Ik dacht vergeven te hebben, maar nu voel ik dat dat niet het geval is.” Aandachtig luisterde ik hoe ze haar hart luchtte. Toen ze een stilte liet vallen, knikte ik bemoedigend en gaf haar een knipoog met de mededeling dat ik niet meer zo snel schrik.

Enigszins gerustgesteld hervatte ze haar relaas: “De laatste tijd voel ik bij vlagen iets om mij heen wat ik niet kan plaatsen. Ik droom de laatste tijd hele gekke dingen en word wel vier keer per nacht wakker. Ik zit zo aan mijzelf te twijfelen dat ik doodmoe ben en niet meer vooruitkom. Dat maakt me nog nerveuser en angstiger dan dat ik al ben.”

Ik kon de dame geruststellen door uit te leggen dat ze perfect resoneerde op de energieën die aan de gang zijn rondom ons. Ze was niet gek. Integendeel! De energieën over heel 2021 zijn bijna allemaal bipolair. Met name de maand juni 2021 zou hierin extreem pieken. Het was juist heel natuurlijk dat mijn cliënte zo in de war was. Enerzijds maakt de planeet van discipline, macht en onderdrukking, Saturnus, gedurende 2021 een spanningsveld met Uranus, de planeet van plotselinge inzichten, individualiteit en vrijheid. Anderzijds dalen de zeer zachte, bijna passieve spirituele energieën van Jupiter, heer van de hogere filosofie, op ons neer terwijl de planeet het teken Vissen in gleed.

”Jupiter kondigde reeds vanaf half mei 2021 aan dat we spiritueel gezien een grote groei zouden doormaken en door de samensmelting van de energieën van Jupiter in Vissen wordt het mogelijk gemaakt om andere dimensies en andere entiteiten waar te nemen.”

Onderhevig aan dit samenspel van energieën zouden we juist bewuster worden van geloof, kennis en spiritualiteit. Maar is er ook een reële kans dat teleurstellingen boven komen drijven zoals het geval is bij mijn cliënte. Zij kwam tot inzicht dat ze misschien haar eigen gevoelens, omstandigheden en leven te veel heeft geïdealiseerd. Zonder haar horoscoop gezien te hebben, zag ik de innerlijke oorlog tussen Lilith en Eva. Eva, de zelfweg-cijferende, verzorgende moeder en Lilith, toonbeeld van absolute vrouwelijkheid, sensualiteit en innerlijke macht.

Het gebrek aan zelfkennis, kennis van spiritualiteit en sensualiteit hadden mijn cliënte tot de rand van wanhoop gedreven. Het was duidelijk dat ze een aspect van haarzelf miste. Iets wat haar zo verward en ongelukkig maakte. Ik informeerde haar dat wij in de overgang van de derde naar de vijfde dimensie zitten en dat we geforceerd worden om alle oude en valse veiligheden los te laten en daar spelen de planeten en astroïden op een wonderbaarlijke wijze een grote rol in.

Jupiter kondigde reeds vanaf half mei 2021 aan dat we spiritueel gezien een grote groei zouden doormaken en door de samensmelting van de energieën van Jupiter in Vissen wordt het mogelijk gemaakt om andere dimensies en andere entiteiten waar te nemen. Opmerkelijk is dan ook dat het Pentagon in de Verenigde Staten juist uitgerekend nu, in die drie maanden dat Jupiter zich door het teken Vissen beweegt, met beelden, opnames en binnenkort een statement naar buiten komt dat buitenaards leven weldegelijk bestaat.

Met open mond zat mijn cliënte te luisteren. Ze wilde weten wat er nog meer stond te gebeuren. Het deed me deugd om te zien dat ze zich langzaam openstelde en ik vervolgde. “Jupiter blijft tot juli in het teken Vissen, maar zal vanaf 20 juni zijn weg terug hervatten naar het teken Waterman. Het teken van wetenschap, inzichten en vrijheid. In de zomermaanden krijgen we dan ook een voorproefje van de weldadige en hoogst spirituele energieën die we vanaf december 2021 over heel 2022 zullen voelen en ervaren. In plaats van bang te zijn voor contacten met andere entiteiten of buitenaards leven zouden we ze juist moeten verwelkomen. Want dit is de nieuwe tijd”, onthulde ik aan de dame.

Andere dimensies hebben zich al geruime tijd geleden aangekondigd aan degenen die dubbele getallen zien en hun tweelingziel al ontmoet hadden. We kunnen stellen dat deze groepen voorbereid werden en worden op wat we collectief in heel 2022 kunnen verwachten. De paniek in haar ogen verdween als sneeuw voor de zon en maakte plaats voor geruststelling en blijdschap.

Binnenkort zullen we een heel andere kijk op ons universum krijgen. Hooggeleerden zullen aan ons uitleggen wat de rol van de aarde en de mensheid is op galactisch niveau. Er is geen enkele reden om angst te hebben, mits we niet te veel naar de derde dimensie blijven kijken en ons blindstaren op wat de media ons voorschotelt. We moeten ons niet laten leiden door mensen die adviseren vanuit angst. Het enige wat van ons gevraagd wordt, is dat alles wat de sluier van Vissen en Neptunes in combinatie met Jupiter bedekt heeft, alles wat je hebt gezien en ervaren op persoonlijk en maatschappelijk niveau, nog eens goed te analyseren en te toetsen op jouw persoonlijke waarheid.

En laten we niet vergeten dat er op dit moment tot half oktober 2021 maar liefst vijf planeten teruglopen (retrograde). Retrograde planeten staan altijd voor karma en vorige levens. Deze retrograde energieën zijn naar binnen gekeerd en helpen ons in het opruimen van oud karma, de situaties die zich keer op keer in ons leven blijven herhalen en waardoor het lijkt alsof we er geen vat op kunnen krijgen. Ze geven ons de kans om opnieuw onze eigen rol in het grote geheel te onderzoeken.

Ik keek mijn cliënte indringend aan en adviseerde: “Pak deze kans met beide handen aan om te onderzoeken waarover je niet volledig eerlijk tegenover jezelf bent geweest.” Met nadruk vertelde ik dat planeten die teruglopen de uitzonderlijke gave hebben om de vinger op de meest pijnlijke wonden te leggen. De reden dat de dame in de eerste instantie de weg naar mijn praktijk gezocht heeft, was omdat ze het idee had haar geluksgevoel niet te kunnen bereiken.

Lilith, je oerkracht

Toen ik haar persoonlijke horoscoop erbij haalde, zag ik in één oogopslag waar het schoentje knelde. Lilith, haar vrouwelijke oerkracht, was volledig onderdrukt. Ze zat vast in angst en zelftwijfel. Haar leven lang had ze altijd geleerd zich aan te passen aan haar omgeving. Daarmee heeft ze een wezenlijk deel van haar absolute vrouwelijkheid, Lilith, onderdrukt.

Stralend verliet de vrouw mijn praktijk. Ze besefte nu eindelijk dat ze niet machteloos stond in haar persoonlijke onvrede. Ze was niet van het padje af, omdat ze vreemde dingen om zich geen voelde. Ons gesprek is voor haar zeer verhelderend geweest. Ze begreep dat ze geen vreemde eend was met afwijkende gevoelens. Ze liep vooruit op haar omgeving die nog in de derde dimensie bleven steken. Een omgeving die alles afwees wat buitenzintuigelijk en met gevoelens te maken heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie over de workshop “Lilith, de onderdrukte vrouw” neem een kijkje op www.paraholon.nl

door Desirée G.E. van Toor

Revolutionair Astroloog

Meer lezen

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom