26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Eurovisiekandidaat Gustaph Caers: een horoscoopanalyse

Eurovisiekandidaat Gustaph Caers onder de astrologische loep

Op 14 januari 2023 werd de zanger Gustaph verrassend verkozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023. Hij won met amper 1 punt voorsprong op The Starling met hun nummer ‘Rollercoaster’. Gustaph, die in werkelijkheid Stef Caers heet, werd geboren op 5 juli 1980 in Leuven. Aan de hand van deze gegevens verzamelde siderisch huisastroloog Yves Polet tal van boeiende gegevens. Lees je mee?

Maak kennis met Gustaph Stef Caers

Hoewel hij in het verleden vooral bekend was als achtergrondzanger, trad hij in 2021 toe als backing vocalist van Hooverphonic. Gustaph is tevens docent aan de Hogeschool Gent, waar hij lesgeeft in de opleidingen jazz en pop. Gustaph zal tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op 11 mei met zijn nummer ‘Because of You’ strijden voor een plaatsje in de finale van de Europese zangwedstrijd.

‘Because of You’ is een positieve strijdsong over zelfacceptatie en het zijn wie je bent. Het nummer gaat over de mensen die je op die plek in je leven hebben gebracht. In het geval van Gustaph gaat het over de queer community, omdat hij zelf een homoseksuele man is. Hoewel dit de initiële boodschap van het nummer is, kan het lied echter heel breed worden geïnterpreteerd.

Geboortehoroscoop Gustaph Caers

05/07/1980
12.30 uur
Leuven, België
Siderische astrologie

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Download hier Gustaphs geboortehoroscoop

Gustaph, een geboren entertainer

Als we kijken naar zijn siderische geboortehoroscoop, zien we dat de tekening van Gustaph de sterrenbeelden Stier, Vissen en Weegschaal bevat, die vaak worden geassocieerd met zangers. We zien de Maan in Vissen en Venus in Stier, waardoor hij een goed ontwikkelde verbeeldingskracht en een sterk inlevingsvermogen heeft. Het sterrenbeeld Vissen en zijn planeet Neptunus geven de geborene een goed ontwikkelde verbeeldingskracht en een sterk inlevingsvermogen. Symbolisch doet de God Neptunus golven ontstaan op de zee. Astrologisch gezien gaat het hoofdzakelijk over de gevoelsgolven die muziek bij de massa kan teweegbrengen. Dit astrologische waterteken geeft hem de gave om mensen emotioneel te raken.

De positie van Venus is zeer gunstig voor Gustaph, omdat deze planeet in zijn eigen teken Stier staat en conjunct het Medium Coeli, het hoogste punt van de Zon op die dag, in het gelukshuis 9. Deze stand bevordert zijn maatschappelijk optreden. Volgens de traditionele astrologie zijn de hals, keel en stem de persoonlijke lichaamsdelen van Stier, wat verklaart waarom er veel vocale talenten geboren zijn onder dit horoscoopteken, zoals Tom Jones en Bob Dylan.

Zijn geboortezon in Tweelingen maakt een positieve spanning van 90 graden met de Maan in Vissen, wat betekent dat zijn zelfbewuste kracht wordt getriggerd door de verbeeldende en inlevende kracht van Vissen. Dit versterkt zijn gave om liederen te schrijven en stelt hem in staat om te schitteren op het podium. Het is geen verrassing dat de beroemde songwriter Paul McCartney ook een siderische Tweelingen is, met planeten in Stier. Het muzikaal talent wordt bij Stef versterkt door de oppositie die Venus maakt met Neptunus.

Bescheiden & sympathiek

”Ben ik aan het trippen of zo? Ik ben sprakeloos. Ik had dit echt niet verwacht!”

Stef, een sympathieke persoonlijkheid, is geboren met Maagd als ascendant, wat zijn bescheidenheid weerspiegelt. Toen hij verkozen werd in Paleis 12 te Brussel, kon hij zijn oren niet geloven: "Ben ik aan het trippen of zo? Ik ben sprakeloos. Ik had dit echt niet verwacht", zo verklaarde hij in een eerste reactie. De ascendant Maagd schept het vermogen om perfectionistisch te werken en taken nauwkeurig uit te voeren. Deze eigenschappen worden versterkt door Mars en Saturnus in Maagd. Vissen als Maan-teken in combinatie met Venus in Stier verhoogt de yin-energie, wat zijn vrouwelijke en homoseksuele kant laat zien. Het sextiel tussen de planeten Uranus en Mars symboliseert zijn anders zijn met mannen.

Een blik in de toekomst

Op de liveshow van 14 januari 2023 om 22:40 uur, bij de uiteindelijke selectie, verscheen Gustaph op de voorgrond, wat bevestigd werd door de ascendant in Maagd. De ascendant is het oostelijke punt aan de horizon op een welbepaald moment en geeft aan wie of wat verschijnt. Gustaph is geboren met de ascendant in Maagd en dit werd extra benadrukt door de Maan die op 180° graden stond van zijn geboortemaan in Vissen.

Op dit moment bevinden de huidige Jupiter en Neptunus zich in zijn zevende huis in Vissen, wat een belangrijk teken is dat hij nog veel meer contacten zal hebben met mensen uit de evenementensector. Neptunus blijft tot eind 2034 in het siderische sterrenbeeld Vissen, wat wijst op een langdurige activiteit in deze sector.

Onze prognose voor Stef met betrekking tot de belangrijke dagen van 11 en 13 mei van de halve finale en finale van het Eurosongfestival 2023 is positief. De planeet Venus nadert zijn geboortezon, wat gunstig is voor zijn persoonlijk welzijn. Hij zal dus over het algemeen een goed gevoel hebben en de ervaring met het Eurosongfestival zal positief zijn. Tijdens de finale staat de Maan in Waterman en de Zon samen met Uranus. Waterman en Uranus brengen veel technologie en elektronica met zich mee, dus het wordt een grootschalige show. De onvoorspelbaarheid van Waterman en Uranus is bekend in de astrologische wereld. Uranus wijst ook op het anders zijn, wat gunstig kan zijn voor de holebi-gemeenschap.

Niet alleen maar zonnige vooruitzichten

Helaas zullen we ook geconfronteerd worden met de situatie in Oekraïne, waar de signalen een stuk minder gunstig zijn en er donkere wolken kunnen verschijnen boven het festival. Dit wordt afgeleid uit de explosieve stand tussen enerzijds Jupiter en het duo Mars-Pluto. Mars en Pluto vormen een zwaar gespannen vierkant aspect met de grootste planeet van ons zonnestelsel, wat zeer onstuimig kan zijn.

Het professionalisme van de organisatie zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de show spectaculair zal zijn. Onze Belgische kandidaat Gustaph zal stralen met zijn verfrissende nummer 'Because of You', maar door de positie van de Maan in Waterman is het onvoorspelbaar hoe het publiek de punten zal verdelen.

Bron afbeelding: Jlechuga86, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/li...>, via Wikimedia Commons

Bekijk hier 'Because of you' van Gustaph voor Eurosong 2023

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Astrologie

Taylor Swift & Travis Kelce en hun kosmische dans van liefde: een siderische horoscoopanalyse

Het was een onthulling die de wereld in december vorig jaar verbaasde: tijdens een exclusief…

Lees meer
Inspiratie

Steve Aernouts schrijft debuutroman: "Als wij helen, genezen we ook onze ouders"

Met zijn roman Moeder & Kind keert Steve Aernouts zich binnenstebuiten. Maar zuiver…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom