26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Dr. Doom: econoom Nouriel Roubini met zijn pessimistische voorspellingen

Dr. Doom: econoom Nouriel Roubini met zijn pessimistische voorspellingen

De Iraans-Amerikaanse econoom Nouriel Roubini werd bekend in 2006 toen hij het IMF waarschuwde voor een naderende huizencrash en recessie in de Verenigde Staten. Sindsdien heeft hij de bijnaam 'Dr. Doom' gekregen vanwege zijn pessimistische voorspellingen. Op dit moment zijn zijn waarschuwingen over de vijf grote bedreigingen voor ons algemeen welzijn zeer relevant. Laten we eens kijken naar wie Roubini is en hoe serieus we zijn sombere uitspraken moeten nemen. We zullen zijn economische expertise analyseren en ook een astrologische en spirituele benadering gebruiken om de ernst van zijn voorspellingen in te schatten en zijn geboortehoroscoop te analyseren.

Geboortehoroscoop Nouriel Roubini

29/03/1958
12.00 uur
Istanboel, Turkije
Siderische astrologie

SIDENOTE

Astroloog Yves Polet benadert in dit artikel de horoscoop van Nouriel Roubini vanuit de Siderische astrologie. Dit betekent dat je de westerse horoscoop 24°10' terugdraait. De siderische astrologie wordt in vele Aziatische landen gehanteerd en neemt als uitgangspunt dat het lentepunt (het punt 0.00.00 graden Ram) ten opzichte van de sterrenachtergrond zich langzaam achterwaarts beweegt.

Download hier de geboortehoroscoop van Nouriel Roubini

Maak kennis met: Nouriel Roubini

Nouriel Roubini werd geboren op 29 maart 1958 in Istanbul, Turkije, uit Iraans-orthodox-joodse ouders. Hij heeft een diverse achtergrond en groeide op in Iran, Israël en Italië. Hij behaalde een Bachelor of Arts in economie aan de Bocconi Universiteit in Italië, gevolgd door een Ph.D. in filosofie en internationale economie aan de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten. Roubini heeft als economisch adviseur gewerkt tijdens de regering van president Clinton en heeft verschillende boeken geschreven, waaronder het werk 'Crisis Economics' in 2010. Hij heeft ook lesgegeven als professor aan de Stern School of Business van de New York University en diende als hoofdeconoom bij de vermogensbeheerder Atlas Capital Team.

Met zo'n indrukwekkende academische achtergrond en professionele ervaring is het duidelijk dat Roubini een aanzienlijke hoeveelheid kennis bezit. Het is dus verstandig om aandacht te besteden aan zijn uitspraken. Het is echter belangrijk om ook op te merken dat hij in het verleden enkele misverstanden heeft gehad tijdens publieke toespraken. Na 2009 heeft hij herhaaldelijk crashes op de beurzen voorspeld die uiteindelijk niet plaatsvonden, omdat de beurzen bleven groeien tot aan het jaar van de COVID-19-pandemie in 2020.

De uitwerking van de Vissenenergie

”Het opvallende kenmerk van alle Vissen is hun neiging tot beweeglijkheid; ze zullen zelden lang dezelfde baan uitoefenen of op dezelfde plaats verblijven.”

In de siderische geboortehoroscoop van Nouriel Roubini bevindt de Zon zich in het sterrenbeeld Vissen. Om de siderische geboortehoroscoop te verkrijgen, moeten we de Westerse horoscoop 23 graden en 16 minuten terugdraaien. Dit wijst op een persoon die een sterke Vissen-energie bezit. Laten we de verschillende ontwikkelingsniveaus van Vissen eens bekijken.

Op het laagste niveau hebben we te maken met een individu dat belast is met een zwaar karma en een anti-materiële instelling heeft. Ze zoeken intensief en bevinden zich vaak in chaotische omstandigheden. Deze mensen kunnen slachtoffers zijn, verslaafden, daklozen of zieken in onze maatschappij. Ze zijn zich niet bewust van hun sterke spirituele connectie met het hiernamaals, maar af en toe tonen ze geniale en universele ideeën.

Het gemiddelde niveau van Vissen komt veel voor in alle lagen van onze samenleving. Dit zijn mensen met een goed ontwikkelde verbeeldingskracht die ook het pad van empathie moeten leren bewandelen. Binnen deze middenklasse kunnen we twee categorieën onderscheiden. De eerste categorie bestaat uit mensen die een goede positie hebben verworven door een mix van talenten. Ze kunnen in diverse beroepen werkzaam zijn, van voetballers en chemici tot brouwers en groothandelaren. De tweede categorie omvat mensen die geroepen zijn om een sociale en humane ondersteunende rol te vervullen, zoals verpleegsters, religieuzen en therapeuten. We treffen hen vaak aan in de zorg- en medische sector.

Het hoogste niveau van Vissen zien we terug in alle sectoren, waaronder universiteiten en de wereld van muziek, kunst en evenementen. Dit zijn uiterst intelligente mensen met een sterke verbeeldingskracht, waardoor ze een dieper inzicht hebben in de huidige omstandigheden. Het opvallende kenmerk van alle Vissen is hun neiging tot beweeglijkheid; ze zullen zelden lang dezelfde baan uitoefenen of op dezelfde plaats verblijven.

Op spiritueel vlak kunnen we een onderscheid maken tussen zoekende individuen en bewuste spirituele mensen. Binnen Vissen bevinden zich hoogontwikkelde spirituele zielen die niet opvallen in de maatschappij. Vissen is het sterrenbeeld dat het dichtst bij het universele of allesomvattende staat. Een bekend voorbeeld hiervan is Albert Einstein, geboren met de Zon in Vissen, die uitblonk in het begrijpen van wiskunde op het niveau van het universele. Economie is ook een vakgebied dat tracht materiële stromen samen te brengen in allesomvattende tabellen.

De vijf megadreigingen volgens Nouriel Roubini

Bij Nouriel Roubini zien we dus een sterk ontwikkelde Vissen-energie. Jupiter en Neptunus, die de heersende planeten van Vissen zijn, zijn extra prominent aanwezig in zijn geboortehoroscoop. We merken in zijn horoscoop een vliegerpatroon op dat wordt gevormd door de driehoek tussen Mercurius, Pluto en Saturnus, en de oppositie van Mercurius met Jupiter/Neptunus. Het duo Jupiter-Neptunus fungeert als de top en de richting waarlangs deze kosmische trillingen stromen, en ze zijn dus zeer dominant. De ongeveer 180° positie tussen Mercurius en het duo Jupiter-Neptunus stimuleert het filosofische en economische denken. (Lees meer over het vliegerpatroon in het boek 'De Nieuwe Astrologie' van Yves Polet.)

Naast zijn prominente Mercurius wijzen we ook op de aanwezigheid van de Maan in Tweelingen. Tweelingen en Mercurius zijn twee belangrijke kosmische krachten die verband houden met communicatie. De econoom spreekt Engels, Perzisch, Italiaans, Hebreeuws en heeft conversatievaardigheid in het Frans. De geleerde communiceerde bovendien al dikwijls naar de buitenwereld toe dat we als mensheid voor een aantal heuse bedreigingen staan.

Laten we dieper ingaan op de vijf megadreigingen die Dr. Doom voorspelt
  • De eerste dreiging is van economische aard, waarbij we momenteel te maken hebben met aanhoudende inflatie en recessie. Roubini waarschuwt dat we op weg zijn naar stagflatie, een situatie waarin de prijzen stijgen zonder economische groei. Hij maakt zich ernstige zorgen dat we de stijgende prijzen niet onder controle krijgen, wat kan leiden tot hoge rentetarieven die rampzalig kunnen zijn voor landen met aanzienlijke overheidsschulden.
  • De tweede dreiging is de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), die op korte termijn veel banen zal doen verdwijnen. Aangezien intelligente computerprogramma's van AI zichzelf voortdurend blijven ontwikkelen zonder menselijke tussenkomst, zullen banen in alle sectoren verdwijnen. Het zal jaren duren voordat de economie een nieuw evenwicht vindt na deze ingrijpende automatisering.
  • De huidige geopolitieke situatie vormt de derde potentiële ramp voor ons welzijn. Nouriel Roubini maakt zich grote zorgen over de steeds radicalere houding van autoritaire regimes zoals China en Rusland. Hij vraagt zich af hoelang het nog duurt voordat de koude oorlog omslaat in een daadwerkelijke oorlog. De bestaande spanningen tussen democratische landen en landen met autoritaire regimes is onmiskenbaar. Een confrontatie tussen China en de VS zou ongetwijfeld kunnen uitmonden in een wereldoorlog, waarbij Taiwan een cruciale rol speelt. Een ander aspect is de voortdurende opkomst van populistische partijen die radicale regeringen vormen en onverzoenlijker zijn ten opzichte van andere groeperingen.
  • De vierde dreiging is demografisch van aard, veroorzaakt door de vergrijzing van de bevolking. Roubini is van mening dat de pensioenen in veel landen onbetaalbaar zullen worden, zoals bijvoorbeeld in Europa en China.
  • Ten slotte is er de laatste en misschien wel de grootste dreiging: de ecologische crisis, met name klimaatverandering. Roubini benadrukt de noodzaak voor landen als India en China om hun uitstoot tot nul te reduceren, net zoals wij dat willen doen. Deze landen betogen echter dat het Westen verantwoordelijk is voor het grootste deel van de historische uitstoot. Ze vragen zich af waarom zij nu in armoede moeten blijven terwijl wij dit probleem hebben veroorzaakt. Roubini heeft zelf geprobeerd zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door veganistisch te leven, maar na drie maanden moest hij toegeven dat zo'n omschakeling moeilijker is dan gedacht. Hij erkent echter wel het belang van het verminderen van de emissies die worden veroorzaakt door de veeteelt.

De transitie naar de vijfde dimensie

Bloom artikel lifestyle fotos 13

We moeten erkennen dat de vijf megadreigingen een reële zorg vormen. In de siderische astrologie zijn er ook belangrijke kosmische veranderingen die we moeten opmerken. In 2020 hebben we de impact van de coronapandemie onmiddellijk ervaren, toen Pluto en zijn grote maan Charon door Steenbok bewogen. Siderisch gezien blijft Pluto echter tot 2035 in Steenbok staan, wat betekent dat we nog vele uitdagingen tegemoet gaan. Steenbok symboliseert de staat, structuren opgelegd door wetten en regels, en het leggen van sterke fundamenten voor verdere groei. De uitdagingen ontstaan ​​door de spanning tussen Steenbok (staat en regels) en Kreeft (familie). Kreeft vertegenwoordigt het gezin, en de Maan is het hemellichaam dat de moeder symboliseert. Op geopolitiek niveau voelen we direct en indirect de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. We bevinden ons duidelijk in een ontwikkelingsproces om wereldproblemen aan te pakken. Het jammerlijke is dat we vaak pas in actie komen wanneer we de problemen persoonlijk (Kreeft en gezin) ervaren.

In 2023 is Neptunus definitief in Vissen gekomen en zal daar ook blijven tot 2035. We kunnen de Vissen-energie, zoals eerder beschreven, toepassen. Het lagere niveau van deze energie ervaren we als verdwaaldheid, terwijl het hoogste niveau staat voor een zeer ontwikkeld individu. Een opvallende uitspraak van 'Dr. Doom' is: "We leven te veel als zombies." Het is slechts een kwestie van tijd voordat een nieuwe menselijke soort de sapiens zal vervangen. Benjamin Kunkel, een politieke econoom, heeft Roubini's benaderingen omschreven als "bijna sjamanistisch". In de spirituele wereld wordt momenteel veel gesproken over de "vijfde dimensie", waarin de mens zich zal manifesteren als een hoger spiritueel wezen. Er zijn inderdaad allerlei tekenen in de wereld dat we als mensen meer openstaan voor aura's, meditatie, de etherische wereld en ervaringen met universele en kosmische energieën. Getuigenissen over hogere wezens zoals "engelen" en "lichtmeesters" komen steeds vaker voor. Psychologen moeten begrijpen dat we als mensen ook verbonden zijn met gidsen, wijze overleden zielen. Dit kunnen simpelweg onze moeders of ooms zijn die ons begeleiden. Deze bewustwording hangt af van onze spirituele ontwikkeling. De Vissen-versie van Dr. Doom, oftewel Nouriel Roubini, met zijn sjamanistische kantjes, is een voorbeeld van hoe we proberen het universele of allesomvattende te begrijpen.

Het is verstandig om aandacht te besteden aan zijn pessimistische uitspraken. Waarschijnlijk zullen we nog enkele moeilijkheden moeten overwinnen, maar de opkomst van de vijfde dimensie is onvermijdelijk en niemand kan dit tegenhouden.

Kjetil Ree, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/li...>, via Wikimedia Commons

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Economie, klimaat en energie • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom