Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in november 2023

Astrologie
Bloom
02/11/2023
De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in november 2023

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor november 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in november 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

5 november: Saturnus direct in Vissen

”Vooral hooggevoelige of hoogsensitieve personen varen wel bij deze constellatie. Onder deze planeetstand pikken ze minder gemakkelijk de gevoelens en emoties op van hun omgeving, wat hen een stuk minder kwetsbaar maakt.”

Op 8 maart 2023 verhuisde de plichtsbewuste en ernstige planeet Saturnus, na ruim twee jaar in Waterman vertoefd te hebben, naar het sensitieve waterteken Vissen. Tot 26 mei 2025 blijft Saturnus in Vissen staan. Enkele maanden later, op 17 juni, begon Saturnus retrograde te lopen. Tijdens de retrograde beweging keert de specifieke energie van een planeet zich naar binnen. De energie zit als het ware ‘opgesloten’.

De retrograde van Saturnus nodigde je uit om je persoonlijke grenzen te leren bewaken en respecteren. Er werd standvastigheid van je gevraagd en integriteit, naar anderen én naar jezelf toe, was heel belangrijk om je persoonlijke groei in de goede richting verder te zetten.

Vanaf 5 november 2023 loopt Saturnus weer direct en die energie is heel fijn om de laatste maanden van dit jaar uit te lopen. Vooral hooggevoelige of hoogsensitieve personen varen wel bij deze constellatie. Saturnus in Vissen heeft op hen een beschermend effect. Onder deze planeetstand pikken ze minder gemakkelijk de gevoelens en emoties op van hun omgeving, wat hen een stuk minder kwetsbaar maakt.

Anderzijds kan deze kosmische combinatie ervoor zorgen dat je moeilijkheden ondervindt in het uiten van je eigen gevoelens en emoties. Je zult vaker de behoefte ervaren om je terug te trekken, om je gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten. Saturnus in Vissen leert je de tijd te nemen voor jezelf en ondersteunt je zo ook om je dromen en verlangens concreter te maken.

Lees ook → Saturnus in Vissen en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Een astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Astrologie Webinars en Cursussen gif paul van egghen

13 november 2023: Nieuwe Maan in Schorpioen

Op 13 november 2023 om 10u27 vinden we de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Schorpioen. Van oudsher wordt de Nieuwe Maan geassocieerd met verandering, vernieuwing en loslaten. Het biedt ons de gelegenheid schoon schip te maken en nieuwe toekomstplannen te smeden. Rond de Nieuwe Maan stellen we dan ook altijd traditiegetrouw nieuwe affirmaties.

De Nieuwe Maan in Schorpioen geeft je kracht om dat wat je wenst concreet vorm te geven. Het sterrenbeeld Schorpioen heerst immers over transformatie en wedergeboorte. Wie zichzelf naar een nieuw begin wil katapulteren, krijgt daar nu de kans voor.

Heb je al langer gevoel vast te zitten? Deze Nieuwe Maan dwingt je letterlijk om in actie te schieten. Laat het oude los zodat het nieuwe omarmd kan worden. Omdat Schorpioen een waterteken is, wordt je dit vooral gewaar in je innerlijke gevoelswereld.

Het is tevens een goede voorbereiding op de Volle Maan in Tweelingen op 27 november. Deze maand staat in het teken van afscheid nemen en ruimte scheppen voor positieve energie.

27 november 2023: Volle Maan in Tweelingen

”Hoe zit het met jouw energie? Misschien is een zuivering wel aan de orde zodat er ruimte komt voor meer positiviteit.”

De voorlaatste Volle Maan van 2023 zie je op 27 november aan de hemel al om 10u16 ’s ochtends. Deze Volle Maan staat ook bekend als de Mourning Moon. De dagen worden alsmaar korter en het zonlicht zwakker. De tijd van het jaar vraagt je om naar binnen te keren en innerlijk werk te verrichten.

Onze voorouders gebruikten deze periode om emotionele bagage op te ruimen, negativiteit los te laten en slechte gewoontes te veranderen. Al deze dingen verzwakken immers je systeem en tijdens een strenge winter, wanneer de weerelementen je tot het uiterste kunnen testen, kan je al je energie gebruiken. Vroeger herinnerde dit onze voorouders eraan dat de dood deel uitmaakt van de cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

Ook nu heeft deze zienswijze een betekenisvolle waarde. Hoe zit het met jouw energie? Misschien is een zuivering wel aan de orde zodat er ruimte komt voor meer positiviteit.

De Volle Maan in het sterrenbeeld Tweelingen helpt je daar in ieder geval bij. Tweelingen versterkt je flexibiliteit en dat ondersteunt je in het loslaten en accepteren. Bovendien zorgt de energie van Tweelingen ervoor dat je sneller kan schakelen dan anders. Daarnaast kan je merken dat je communicatievaardigheden rond deze Volle Maan op scherp staan. Spreek uit wat je denkt en voelt, de juiste woorden komen wel. Vertrouw daarop.

Terwijl we de Volle Maan in Tweelingen vinden, staat de Zon in het tegenovergestelde teken Boogschutter. Boogschutter is een van meest spirituele tekens van de dierenriem en gebruikt graag avontuur om de zin van het leven te onderzoeken. Dat geeft een mooie extra dimensie aan deze Mourning Moon.

November 2023 zit vol astrologie

Er valt in november 2023 werkelijk héél veel te beleven op astrologisch vlak. Ook deze astrologische gebeurtenissen kunnen van invloed zijn:

  • 8 november: Venus in Weegschaal - Vanaf 8 november tot 4 december staat Venus in haar eigen teken Weegschaal. Je kan in deze periode meer behoefte voelen aan gezelligheid en veel dierbaren om je heen. Je verlangt naar harmonie, zowel in de relaties met anderen als in de relatie met jezelf. Vergeet dus zeker niet jezelf voldoende aandacht te geven.
  • 10 november: Mercurius in Boogschutter - Van 10 november tot en 12 december vinden we Mercurius in het vuurteken Boogschutter. De invloed van dit spirituele sterrenbeeld op de planeet van communicatie kan je merken aan je verhoogde behoefte om betekenis te geven aan wat je doet en zegt.
  • 22 november: begin Boogschutter-seizoen - Het Schorpioen-seizoen vroeg je om naar binnen te keren, het Boogschutter-seizoen nodigt je uit om je energie weer naar buiten te brengen. Je wil graag verbinden met anderen en samen een portie – betekenisvol – avontuur beleven.
  • 24 november: Mars in Boogschutter - Ook Mars verschuift op 24 november naar het sterrenbeeld Boogschutter. De energie van de planeet die heerst over actie en passie wordt nog intenser door het vuurteken Boogschutter. Ook Mars gaat op zoek naar zingeving en dat wil zeggen dat je naar het einde van het jaar alleen maar meer vastberadenheid voelt om nog enkele waardevolle dingen te creëren en manifesteren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Spiritualiteit

De kegel van kracht: een magisch wicca ritueel

Jij en ik, de natuur, de aarde, gewoonweg alles staat energetisch in verbinding. Zichtbaar en niet…

Lees meer
Inspiratie

Een reis naar zelfrealisatie: meditatie, kunst en zelfliefde

In een wereld waarin alles gehaast en oppervlakkig lijkt geworden is het misschien wel belangrijk…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom