Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De Britse koningin Elizabeth II: een toonbeeld van leiderschap

Astrologie
07/12/2022
De Britse koningin Elizabeth II

Op 8 september 2022 overleed de 96-jarige Britse koningin Elizabeth II. Hoewel de Queen al op gezegende leeftijd was, schokte haar overlijden desalniettemin de hele wereld. De koninklijke familie kreeg steunbetuigingen vanuit alle windstreken. Elizabeth was immers méér dan een koningin: ze was een icoon. Huisastroloog Yves Polet boog zich over de geboortehoroscoop van de recent overleden koningin en duidt haar regeerperiode aan de hand van de sterren en planeten.

Koningin Elizabeth Geboortehoroscoop

Geboortehoroscoop Koningin Elizabeth
21/04/1926
02:40 UT 1.00
Londen, United Kingdom
Siderische astrologie

SIDENOTE
Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking. De westerse horoscoop wordt daarbij 22°49’ graden teruggedraaid.

Opmerking: Het MC valt in de siderische tekening - in tegenstelling tot de westerse - in het begin van het twaalfde huis.

Medium Coeli
: 02°45'22'' Schorpioen
Ascendant
: 28°34'22'' Boogschutter

Koningin Elizabeth II werd kort na middernacht geboren, op 21 april 1926 in Londen. Haar ouders waren prins Albert (de latere koning George VI) en gravin Elizabeth Bowes-Lyon. Nog geen vier jaar later kreeg ze er een zusje bij, dat de naam Margaret kreeg. Op het moment dat Elizabeth Alexandra Mary ter wereld kwam, zag het er niet naar uit dat ze één van de langst regerende monarchen ooit zou worden, want Elizabeth was pas de derde in lijn voor de troonopvolging, na haar oom Edward VIII en haar vader George VI.

Maar toen haar oom Edward VIII in 1936 abdiceerde - om zo toch te kunnen trouwen met de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson - nam de geschiedenis een onverwachtse wending. Zijn stotterende broer George VI werd koning en van de een op de andere dag werd Elizabeth de kroonprinses van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Op 6 februari 1952, na het overlijden van haar vader, werd Elizabeth het nieuwe staatshoofd van de vermelde landen én van het Gemenebest. Niemand die toen had kunnen vermoeden dat Elizabeth ruim zeventig jaar zou regeren.

Wist je overigens dat ook de Belgische kroonprinses (what's in a name?) haar geboortezon in het vijfde huis heeft?

Elizabeth: een geboren koningin?

”Een tweede krachtige combinatie vinden we bij de Maan in Kreeft. De Maan staat er in haar eigen teken, en in haar eigen biotoop kan ze helemaal zichzelf zijn.”

Hoewel Elizabeth aanvankelijk niet was voorbestemd om te regeren, spreekt haar geboortehoroscoop dit overduidelijk tegen. Bij het bestuderen van de radix ontwaren we verschillende elementen van gedegen leiderschap. Wat onmiddellijk opvalt, is de sterke positie van de Zon in Ram in het vijfde huis. Daarmee heeft haar geboorte-Zon een verhoogde plaatsing. Dat verklaart haar sterke persoonlijkheid en haar zin voor initiatief. Bovendien is het vijfde huis onlosmakelijk verbonden met het vijfde teken Leeuw, niet toevallig een 'koninklijk' dier. Hm, dat stemt tot nadenken...

De invloeden van Saturnus

Een tweede krachtige combinatie vinden we bij de Maan in Kreeft. De Maan staat er in haar eigen teken, en in haar eigen biotoop kan ze helemaal zichzelf zijn. Overigens is de Maan binnen de traditionele astrologie het symbool van het volk, een indicatie dat het volk, haar onderdanen, een heel belangrijk gegeven in haar leven is (geweest). Bovendien noteren we dat Saturnus conjunct staat met het Medium Coeli (Midhemel) en dat diezelfde ambitieuze Saturnus tevens harde aspecten vormt met de planeten Mars, Jupiter, Neptunus en de Maan. Saturnus bevindt zich op het moment van Elizabeths geboorte in het mystieke en mysterieuze teken Schorpioen. Het moge duidelijk zijn, dat de planeet van plichtsbesef, verantwoordelijkheidszin, volharding en geduld een dominante positie inneemt in de geboortehoroscoop van de Queen.

Een ernstig staatshoofd of een ijskoningin?

De passionele planeet Mars bevindt zich in het dierenriemteken Steenbok. Al sinds de middeleeuwen weten astrologen dat deze plaatsing tot topprestaties leidt. Steenbok staat bekend om zijn uithoudingsvermogen, zijn vastberadenheid en zijn doelgerichte aanpak. De invloed van Saturnus, die heerst over Steenbok, wordt nog sterker door de spanning met Mars.

Plicht, begrenzing, uithoudingsvermogen en ambitie zijn slechts enkele trefwoorden om Saturnus te typeren. Het is mede dankzij deze planeet dat koningin Elizabeth zo lang kon regeren, hoewel Saturnus evenzeer een ietwat negatieve impact heeft gehad op het leven van de Britse monarch. Wanneer ze als 'ijskoningin' werd bestempeld, dan had ze dat in de eerste plaats 'te danken' aan de strenge en koele Saturnus. En inderdaad, de koningin kon bij wijlen onverschillig en ongemeen hard optreden, een deel van haar persoonlijkheid waarmee het Britse volk geconfronteerd werd toen ex-prinses Diana overleed. In die bewuste dagen kreeg haar populariteit een onmiskenbare dreun.

Dierenvriend in hart en nieren

Dat Elizabeth een heuse dierenvriend was, zal iedereen beamen. Haar corgi’s vergezelden haar overal. Bovendien was ze dol op paarden én een groot paardenkenner! De biograaf van het koninklijke hof schreef het als volgt: “De Queen houdt van paarden, honden, mannen en vrouwen, en wel in die volgorde”.
Zo was ze een trouwe gast op de paardenraces in het Engelse Ascot. Ze was de eigenares van een immense paardenstal en zelf zat ze meermaals per week in het zadel. En ook dat is niet zo verwonderlijk als we de geboortehoroscoop verder analyseren, want Elizabeth werd geboren met een Boogschutter-ascendant, het teken dat bekendstaat om zijn grote voorliefde voor de natuur en dieren, inzonderheid paarden.

Streng maar rechtvaardig

Elizabeths heerschappij kenmerkte zich vooral door een ongekende standvastigheid. Ze was streng, maar rechtvaardig. Dat kunnen ook de vijftien premiers ongetwijfeld beamen, die ze in de loop van haar regeerperiode de revue heeft zien passeren. Deze karaktertrek valt eveneens af te leiden uit de krachtige conjunctie van Saturnus met de Midhemel, of Medium Coeli. Dat hoogste punt van de radix leert ons veel over de maatschappelijke positie, maar ook over de levensmissie van de geborene.

Jawel, het stond wel degelijk in de sterren geschreven dat Elizabeth een bijzonder gedisciplineerd leven zou leiden, én dat ze in haar voorbeeldfunctie ook heel vaak (moederziel) alleen zou staan. En hoewel bepaalde feiten en gebeurtenissen haar als mens erg diep hebben geraakt, mocht ze – voor het oog van de wereld – geen krimp geven. Ook dát was haar rol, haar levensmissie. Saturnus ten voeten uit...

Koningin Elizabeth Overlijdenshoroscoop

Overlijdenshoroscoop
Koningin Elizabeth
08/09/2022
18.00 uur UT 1:03
Ballater, United Kingdom
SIderische astrologie

The end of an era

De Britse koningin werd uiteindelijk 96 jaar en regeerde ruim zeventig jaar. Elizabeth beschouwde haar opdracht als een opdracht van God. Ze stierf in het harnas, zoals we gewend zijn van Britse vorsten. Op de dag van haar overlijden stond de Zon in Leeuw, hét dierenriemteken van koningen en koninginnen. Overigens stond ook de vrouwelijke planeet Venus in Leeuw, wat wijst op een vrouwelijke koningin. Op datzelfde ogenblik vormde Mars een hard aspect met zowel de Zon als Venus in Leeuw.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Oorlog, sport en corona • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom