Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Bitcoin, de munt van iedereen? Een astrologische schets

Bitcoin, de munt van iedereen? Een astrologische schets

Sinds zijn introductie heeft de Bitcoin een revolutie teweeggebracht in de financiële wereld. De digitale munt heeft de weg vrijgemaakt voor de opkomst van andere cryptocurrencies die eveneens niet afhankelijk zijn van een centrale autoriteit zoals een bank. De waarde van de munt is in korte tijd drastisch omhooggeschoten en eveneens ook een aantal keren drastisch gedaald. Sideraal huisastroloog Yves Polet werpt een astrologische blik op de munt.

Yves Polet Bitcoin Geboortehoroscoop

Uranus in Waterman: een technologische voorbode?

Op 3 januari 2009 begon het Bitcoin-netwerk met Satoshi Nakamoto als eerste deelnemer. Satoshi Nakamoto is nog steeds een mysterieus persoon en zijn locatie is ook onbekend. Er wordt gesproken over Tokio, Londen of Menlo Park in Californië. Veel Bitcoin-experts beschouwen Londen als de meest betrouwbare locatie. In de siderische horoscoop staat de Maan samen met Uranus. Uranus bevindt zich in zijn eigen teken Waterman en heeft een sterke invloed. We bevinden ons in het tijdperk van Waterman, waarin Uranus, als heerser van Waterman, een dominante rol zal spelen. Waterman staat voor gemeenschap, vernieuwing en intuïtief denken. Naast het spiritueel-intuïtieve aspect van Uranus, heeft het ook een sterke technologische invloed. We zien dagelijks technologische vernieuwingen zoals elektrische auto's, domotica, ruimtevaart en kunstmatige intelligentie. Bitcoin, als een blockchain-technologie die wordt ondersteund door computers, past zeker in dat plaatje.

De combinatie van de Maan in Vissen en Uranus in Waterman is opmerkelijk. Het combineert het 'Allesomvattende' van Vissen met het 'Intuïtieve Vernieuwende' van Waterman. Het is een zeer intelligente samensmelting. In de horoscoop zien we een sterke bezetting in Boogschutter en het vierde huis. De Zon, Mars en Pluto geven extra energie aan dit filosofische teken en creëren een sterke drang naar synthese van alle gebeurtenissen. Het vierde huis is de basis waarop men verder bouwt in het leven. Een sterke bezetting van het vierde huis creëert een solide fundament van ervaring en kennis.

Bitcoin: here to stay?

In het verleden voorspelden astrologen dat Bitcoin een kort leven zou beschoren zijn vanwege de transformerende krachten van Pluto, die vaak een einde aangeven. Dit zou gebeuren in 2014, toen Pluto de Zon kruiste. Echter, op dat moment was Bitcoin al bijna 1000 euro waard, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van de 1 euro in 2010. Pluto heeft te maken met macht en overheersing, en het signaleert dat deze digitale valuta aan kracht en invloed zal blijven winnen.

Daarnaast zien we gunstige posities van Jupiter en Mercurius in het vijfde huis, dat het huis van geluk is. Beide planeten bevinden zich gunstig in dit gebied. Mercurius is de heerser van het eerste huis in Maagd. Jupiter, de planeet van groei, ondersteunt Mercurius, de planeet van handel. Beide planeten staan in Steenbok, het teken van duurzaamheid en ondernemerschap. Dit is een ander belangrijk teken dat deze digitale valuta standhoudt.

Saturnus, als heerser van Steenbok, heeft ook een gunstige invloed door zijn positie in het vijfde huis. De oppositie van Saturnus met de Maan en Uranus, die ongeveer 180 graden is, kan worden gezien als een positieve kracht voor duurzaamheid. Saturnus brengt meestal het einde van slecht functionerende apparaten, bedrijven en ondernemingen. Alleen goed onderbouwde systemen kunnen standhouden tijdens de passage van Saturnus. Tijdens de doorgang van Saturnus in 2019 ging hij voorbij aan de belangrijke geboortezon in Boogschutter. In januari stond de koers op meer dan 3000 euro en steeg naar meer dan 6500 euro in december 2019. Dit is opnieuw een belangrijk teken dat deze blockchain-technologie standhoudt.

Een grensoverstijgende munt

De oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, had ook zijn rebelse kant. Nakamoto was kennelijk niet akkoord in 2008 met de centrale banken, die banken met hun opgeblazen balansen redden. Het was namelijk een belangrijke reden waarom de informaticus de totaal onafhankelijk digitale munt creëerde. Een belangrijke reden voor zijn verdwijning en anonimiteit is dat niemand de baas mag spelen over Bitcoin. Bitcoin behoort toe aan de gemeenschap en is van iedereen.

MUST READ:
Siderische astrologie: een beknopte introductie

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het…

Lees meer
Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom