Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Wat heeft juli 2021 in petto voor jou? Astrologe Désirée doet de komende evoluties uit de doeken

Astrologie
Désirée van Toor
01/07/2021
Wat heeft juli 2021 in petto voor jou?  Astrologe Désirée doet de komende evoluties uit de doeken

We zijn inmiddels meer dan halfweg in het jaar 2021 en tegen alle verwachtingen in draait de aarde nog steeds rond haar as. We kregen enorme pieken en diepe dalen te verduren in de energieën die ons al sinds het begin van het jaar in de greep houden. Ons humeur, gevoel, emoties en relaties waren sterk onderhevig aan deze kosmische grillen. Zo veel zelfs dat we bij tijd en wijlen dachten gek te worden. Gelukkig hangt er verandering in de lucht en staan er ons een paar interessante evoluties te wachten aankomende maand. Benieuwd wat juli 2021 voor jou astrologisch gezien in petto heeft? Lees dan snel deze bijdrage van Metafysisch Astrologe Desiree Van Toor.

”Have fatih in yourself, and in the future. - Ted Kennedy”

Terugkijkend op het recente verleden, 10 juni 2021, hadden we te maken met een uitzonderlijk sterke zonsverduistering op de Noordermaansknoop gelijktijdig met de retrograde beweging van Mercurius. Deze combinatie forceerde ons om ons eigen bewustzijn onder ogen te komen. De zaken die ons met de paplepel ingegoten zijn geweest, werden de onderwerpen die we zelf toetsten met onze innerlijke waarheid. Onbewust hadden deze zaken, die we van jongs af aan meegekregen hebben, ons gehele leven beïnvloed. Dezelfde energie van deze zonsverduistering zal nogmaals merkbaar zijn als Mercurius dezelfde graad passeert alswaar deze eclips had plaatsgevonden. Terwijl we 10 juni 2021 nog twijfelden aan bestaande opvattingen en zochten naar antwoorden en duidelijkheid, hebben we inmiddels een compleet andere visie op bepaalde gebeurtenissen ontwikkeld.

Op een ander, meer spiritueel niveau draaide Jupiter in Vissen, de geluksbrenger, zijn positie om zijn weg te vervolgen naar het luchtteken Waterman. Eenmaal aangekomen in Waterman stelt dit ons in staat om de gebeurtenissen om ons heen volledig te doorgronden en te begrijpen. Het is nu dan ook wijs om meer te vertrouwen op je intuïtie en te accepteren dat ons lot voor een groot deel al geschreven staat in de sterren. De afgelopen drie maanden hebben ons een voorproefje gegeven van wat ons te wachten staat in 2022 op spiritueel niveau. In de maand juni 2021 hebben we namelijk een kwantumsprong gemaakt dankzij Jupiter in Vissen. Dankzij deze leap kreeg je zicht op doorbraken op levensgebieden waar je mogelijk mee geworsteld hebt in het verleden.

Maar de kosmische voordelen zetten zich ook door in de maand juli 2021. De planeten, zons- en maansverduisteringen in de maand juni oefenden veel invloed uit op het collectief geheugen. De maand juli 2021 daarentegen zal veel persoonlijker worden. Er bestaat een grote kans dat je hart en ego deze maand geraakt zullen worden. De thema’s controle, innerlijke autoriteit en persoonlijke macht zullen dan ook duidelijk aanwezig zijn tijdens deze maand. Probeer in de maand juli dan ook geen gezagdragers en leidinggevenden voor het hoofd te stoten. We beginnen de maand namelijk met een stevige positie tussen Mars, jouw persoonlijke wil in het dramatische teken Leeuw, recht tegenover Saturnus, de planeet van systemen en structuur. Daarbij komt dat je het gevoel krijgt dat je doelen en wensen binnen handbereik liggen, maar om ze echt te bereiken zul je geduld moeten uitoefenen, want Saturnus - de realist - zal het je in eerste instantie moeilijk maken. Dit kan voor frustrerende gevoelens zorgen, maar dit zal gelukkig snel overwaaien.

Ondertussen loopt Pluto door de laatste graden van Steenbok en zorgt de planeet voor een grote schoonmaak in de gevestigde systemen in ons leven. Dit kan gevolgen hebben voor maatschappelijke systemen zoals het onderwijs en de zorg, maar het oefent ook invloed uit op persoonlijk niveau. Voorouderlijke systemen komen onder de loep te liggen en kunnen zomaar eens doorbroken worden. Sinds 2008 zijn wij namelijk al op een hoog tempo karma en erfenissen uit de bloedlijn aan het opruimen. Want uiteindelijk is zelfs de bloedlijn waaruit wij geboren zijn slechts een systeem. Eens deze grote schoonmaak zijn einde nadert, zal Saturnus tijdens zijn reis naar Waterman echter zorgen voor damage control. Saturnus is namelijk heerser van het teken Steenbok en zal ook daar zijn invloed laten gelden.

”The past is your lesson, the present your gift and the future your motivation.”

Laten we echter ook niet het getouwtrek tussen Mars en Saturnus vergeten rond de nieuwe maan in Kreeft op 9 juli 2021. Deze nieuwe maan zal intenser zijn dan anders en zal de perfecte voedingsbodem zijn om jouw zaadje voor een betere toekomst te planten. Een toekomst zoals jij het wil en niet beïnvloed door andere partijen in je omgeving. Vrijwel tegelijkertijd hebben we een innige omhelzing van de planeet Venus en de planeet Mars, beiden gepositioneerd in het teken Leeuw. De kosmische geliefden treffen elkaar in de hartsenergie van de Leeuw. Het teken Leeuw symboliseert bewustzijn, warmte, hartsenergie en kan in een lagere octaaf zelfs het ego vertegenwoordigen. We kunnen dan ook halverwege de maand juli 2021 veel gebroken harten en gestrande relaties verwachten doordat de nieuwe maan in Kreeft en Mars conjunct in Venus in Leeuw staan. Het gevoelige teken Kreeft, dat staat voor onze emotionele veiligheid en onze thuisbasis, zal ook onderworpen worden aan deze evolutie. Deze periode kun je dan ook het gevoel ervaren van thuiskomen bij jezelf. En dat is niet zonder wezenlijke gevolgen.

Gedurende deze periode kies je resoluut voor jezelf en ga je volledig je eigen gang. Met de planeten Venus en Mars in Leeuw is het noodzakelijk om voet bij stuk te houden als het gaat om je eigen dromen en wensen.


De komende maanden zullen we ondervinden hoe de splitsing tussen de derde en de vijfde dimensie zichtbaarder wordt. Als je je al in de vijfde dimensie bevindt en het nodige verwerkt hebt, pas dan op voor de mensen die zich aan je proberen vast te klampen. Ze zullen proberen op jouw energie mee te liften en je zelfs terugtrekken naar hun niveau. Als je nog met een been in de derde dimensie staat dan kan het zijn dat gevoelens van paniek en angst het overnemen. Je voelt een voortdurende paniek om dierbaren te verliezen. Krachtige energieën en grote veranderingen zullen je pushen om de afhankelijkheid los te laten, maar bewaak met Mars tegenover Saturnus in de eerste helft van juli 2021 heel duidelijk je grenzen en wijk daar niet vanaf. De vijfde dimensie staat niet langer in het teken van de ander, maar draait juist om jou persoonlijk.

Tot slot, met de kosmische geliefden Mars en Venus, elkaar zoenend in het hartverwarmende teken Leeuw, en vierkant Uranus halverwege de maand zou je wel eens oog in oog kunnen komen te staan met de liefde van je leven mits je voldoende aan jezelf gewerkt hebt en je jouw ego onder controle hebt. Een gouden raad is voor de mensen die investeren in cryptocurrency. Venus maakt namelijk een vierkant met Uranus in Stier en kan voor schokkende veranderingen zorgen met betrekking tot financiële aangelegenheden.

Deze periode is het hoe dan ook verstandig om te luisteren naar je intuïtie.

Luister meer naar je gevoel en minder naar je verstand. Het kan zijn dat je je gevoelens niet volledig begrijpt en het kan zijn dat je afkeurende blikken van je omgeving krijgt, maar op het einde zal blijken dat je toch de juiste keuzes hebt gemaakt en de juiste stappen hebt gezet.

Bekijk de video van astrologe Désirée van Toor

Lees nu je Jupiterhoroscoop: jouw kansen op groei en geluk in 2021!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Astrologie

Voorspellingen voor 2024 • Siderische horoscoopanalyse

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar? Yves Polet, gedreven astroloog met meer dan 40 jaar…

Lees meer
Spiritualiteit

4 manieren waarop spiritualiteit je helpt

Spiritualiteit heeft op verschillende manieren een positieve invloed op je leven. Het draagt niet…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom