Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Augustus 2021: een kosmisch bruisende maand volgens astrologe Désirée van Toor

Astrologie
Désirée van Toor
07/08/2021
Augustus 2021: een kosmisch bruisende maand volgens astrologe Désirée van Toor

De maand augustus 2021 heeft haar intrede gedaan en de vlammen van het Leeuwseizoen worden zonder twijfel aangewakkerd. We mogen de glanzende, gouden vibraties van dit vaste vuurteken in combinatie met de Uranische Watermanenergieën deze maand aanschouwen. Wederom gaan we weer een bijzondere periode tegemoet. 8 augustus 2021 is namelijk een poortdag. Sirius, de helderste ster aan de hemel, komt op 11 augustus 2021 gelijktijdig met de Zon op in het teken Leeuw. Krachtige energieën zullen deze maand hun invloed op onze levens uitoefenen en verandering zal onontkoombaar zijn. Metafysisch Astrologe Désirée Van Toor deelt in deze bijdrage haar astrologische uiteenzetting voor de komende maand.

Een Nieuwe Maan luidt natuurlijk altijd een nieuw begin in. Een nieuw begin verwijst in het teken Leeuw naar bewustzijn. Onderzoek jouw persoonlijke kracht, je creativiteit en welke doelen je nog wil bereiken. Voor de Oude Egyptenaren was de opkomst van de ster Sirius een belangrijke gebeurtenis die gelijk stond aan een nieuwjaarsviering. Als Sirius met de Zon opkwam, was dit het signaal dat de Nijl buiten zijn oevers zou treden. In al haar verwoesting creëerde de rivier ook een nieuw begin. De grond bleef namelijk vruchtbaar achter.

Helaas worden vandaag de dag de poortdagen negatief afgeschilderd, omdat veel mensen meer hoofdpijn en vermoeidheid ervaren dan anders. Tijdens poortdagen komen er krachtige energieën vrij hier op aarde. Als je tegen de stroom inzwemt dan ervaar je hoogstwaarschijnlijk hoofdpijn en vermoeidheid, maar dit hoeft niet. Het is juist de kunst om deze energieën ten voordele van jezelf te gebruiken.

Surf mee op de universele krachten van dit bijzondere fenomeen en haal het maximale uit deze kosmische energieën. Ga vanaf 8 augustus 2021 zeer vroeg de natuur in om zo een glimp op te vangen van de ster Sirius. Speur de hemel af naar de helderste blauwwitte ster. Dit is Sirius. Als je Sirius gevonden hebt, ga dan in meditatie en concentreer je op je Solar Plexus, de zonnevlechtchakra, en op je hartchakra. Dit zal je bewustzijn vergroten en je helpen om vanuit je hartenergie te leven en zo je dromen te realiseren.

Aan welke kosmische grillen zijn we deze maand onderhevig?

”De gehele maand augustus 2021 mogen we rekenen op extreme pieken in energie dankzij de overactieve rol van Uranus, de rebel onder de planeten.”

Met dit kosmische spektakel luiden we de tweede helft van 2021 in en merken we dat de energieën in de maand augustus 2021 een stuk turbulenter worden. De gehele maand mogen we rekenen op extreme pieken in energie dankzij de overactieve rol van Uranus, de rebel onder de planeten. Als we terugblikken op de maand juli merken we dat ook daar verschillende energieën over ons heersten. Deze dramatische Romeo-en-Julia-energieën door toedoen van Mars conjunct Venus in Leeuw zorgden voor turbulente momenten de afgelopen maand. De energie die we toen ervaarden door deze planetaire verbinding was broeierig en tot op zekere hoogte introvert. Hierdoor kregen we de kans om onze eigen rol in verbindingen en contacten te onderzoeken. Relatiedynamieken werden zichtbaar en onderdrukte relatieproblemen borrelden nu opeens op. Juli was ongetwijfeld een eyeopener voor velen onder ons.

De eerste week van augustus 2021 zal echter een verademing zijn voor ons. We starten de eerste week met een frisse planetaire energie. De bevrijdende planeet Uranus brengt verschillende verbindingen met persoonlijke planeten zoals de Zon, Mercurius en Venus tot stand. Hierdoor zal je manier van denken aanzienlijk verhelderen. We zijn in staat om emotioneel gezien meer afstand te kunnen nemen van bepaalde gebeurtenissen. We krijgen een realistischere kijk op het verleden. De afgelopen drie maanden liep de planeet Jupiter door het zachte, dromerige en spirituele teken Vissen. Onze gevoeligheid en telepathische vermogens namen toe, maar de keerzijde hiervan was een verhoogde kans op zelfbedrog en begoocheling. Met onze dromerige en fantasierijke energieën schilderden we personen en situaties mooier af dan dat ze daadwerkelijk waren. Deze periode ligt nu gelukkig achter ons, maar we kunnen nog steeds de naschokken van deze fase ervaren.

De kosmos is ons nu echter goedgezind. Na de Volle Maan van 24 juli 2021 en de planeet Jupiter die gelijktijdig Waterman met 0 gaden passeerde, krijgen we een realistischere blik op hetgeen dat we overschat of juist onderschat hebben. Als Jupiter op 0 graden het luchtige teken Waterman passeert, dan vertelt ons dat eigenlijk dat we de afgelopen drie maanden in perspectief moeten plaatsen om zo de gebeurtenissen beter te begrijpen.

Onze relaties stonden al onder druk door toedoen van de Mars conjunct Venus energieën en in de eerste week van augustus 2021 lijkt dit niet te veranderen. Het spanningsveld in relaties neemt alleen maar toe door de elektrische energieën van Uranus op persoonlijke planeten. De drang om je eigen weg te willen gaan en om je eigen beslissingen te nemen neemt toe net zoals het verlangen naar persoonlijke vrijheid. We zien dan ook duidelijk de splitsing tussen de derde dimensie, emotionele afhankelijkheid, en de vijfde dimensie, geestelijke onafhankelijkheid.

Bijzondere, maar spannende dagen liggen in het verschiet

”Op persoonlijk vlak mogen we verrassingen en plotselinge inzichten verwachten. Zeker met Mercurius in verbinding met Uranus kun je complete downloads aan informatie ontvangen.”

Spannende tijden staan ons te wachten. Op persoonlijk vlak mogen we verrassingen en plotselinge inzichten verwachten. Zeker met Mercurius in verbinding met Uranus kun je complete downloads aan informatie ontvangen. Verder kan de planeet Uranus op een ander niveau personen in je leven brengen die totaal anders zijn dan de mensen waar je normaal mee omgaat. Zij brengen dankzij hun onafhankelijkheid en individualistische trekjes opwinding en spanning in je leven.

Rond 11 augustus 2021 zal Mercurius, de planeet van communicatie, handel en reizen, van teken veranderen. Je zult minder dramatisch en vasthoudend denken en juist situaties benaderen van een meer analytisch en bewegelijk oogpunt. Let er echter wel voor op dat je niet vastloopt op details en de zaken overanalyseert. Rond 19 augustus 2021 zal Mercurius teruglopen en de kans is groot dat je rond deze periode dan ook het gevoel krijgt dat je leven in een stroomversnelling zit. Gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en je krijgt maar nauwelijks de kans om op adem te komen. Deze periode zijn de spannendste dagen van de maand en je mag dan ook veel verrassingen en openbaringen verwachten

De maand eindigt met een Volle maan rond 22 augustus 2021 op 29 graden van het teken Waterman. Dit sluit aan op de Volle Maan die we eind juli gehad hebben. 29 graden van een teken wordt als een anaretische graad gezien. Het betekent dat er een enorme druk ontstaan is door de ervaringen die je opgebouwd hebt in een bepaald teken. In dit geval is dat het rebellerende, bevrijdende en individualistische teken Waterman. De hoge druk zorgt ervoor dat we de overstap kunnen maken naar het nieuwe teken Vissen. Deze druk zal uiteindelijk tot een hoogtepunt komen en daarmee het einde van een cyclus inluiden. De gemoederen kunnen dan ook hoog oplopen rond 22 augustus. Na deze Volle Maan heb jij jezelf hoogstwaarschijnlijk bevrijd van de knellende banden van schuldgevoel en afhankelijkheid. Als je al langer het idee had dat bepaalde levensgebieden stagneerden en als je hunkerde naar verandering, dan zal de maand augustus ongetwijfeld je op weg helpen naar een verbeterde situatie door grote veranderingen teweeg te brengen op vastgelopen levensgebieden.

Zet je dus alvast maar schrap voor de nodige ups en downs die de maand augustus met zich meebrengt.

Bekijk de video van astrologe Désirée van Toor

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Huis & Thuis

Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Een opgeruimde en harmonieuze omgeving is de perfecte basis voor een ontspannen en vredig thuis,…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom