Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De astrologie van de Grote Beer

Astrologie
Patricia Simoens
20/06/2023
De astrologie van de Grote Beer

De Grote Beer – een bekend sterrenbeeld op het noordelijk halfrond – bestaat uit zeven sterren die samen de 'steelpan' vormen, en de helderste sterren, Vega en Polaris, aan de buitenkant. Maar wist je dat de Grote Beer ook een astrologische impact heeft? Naast de bekende westerse, de Vedische en de Chinese astrologie, is er ook de negensterrenastrologie.

Wat maakt de negensterrenastrologie zo bijzonder en hoe kunnen we dit systeem toepassen in ons dagelijks leven? Nou, laten we beginnen met het feit dat een bevruchte eicel zich gedurende negen maanden in de baarmoeder ontwikkelt tot een volwaardige baby. Dat betekent dat je als foetus in die negen maanden al beïnvloed wordt door de negen sterren. En aldus vormen ze een essentieel onderdeel van wie je bent.

De volwassenster & de kindster: je blauwdruk

Dit astrologische systeem koppelt je geboortedatum aan een getal en een element. Dat is je unieke tijds-DNA. Daaruit kan de astroloog afleiden welke talenten je bezit, hoe je gevoelswereld eruitziet en over welke mogelijkheden je beschikt om jezelf te ontwikkelen.

Je 'volwassenster', oftewel je 'volwassen getal', wordt bepaald door het jaar waarin je bent geboren en weerspiegelt je fundamentele aard en karakter. Deze ster krijgt pas echt betekenis na de leeftijd van achttien jaar. Anderzijds is er ook de zogenaamde 'kindster', of het 'kindgetal', dat afgeleid wordt uit je geboortemaand en duiding geeft over je diepere, emotionele aard. Dat getal vertegenwoordigt de overheersende energie tijdens je kinder- en tienerjaren tot de leeftijd van 18 jaar, wanneer de eerste twee negenjarige cycli van je leven voltooid zijn.

De verborgen dynamiek in menselijke relaties

Naast een getal wordt aan elke ster ook een bijbehorend element gekoppeld. Deze elementen kunnen het beste begrepen worden door naar de seizoenen te kijken. Hout wordt bijvoorbeeld geassocieerd met de lente, vuur met de zomer, aarde met de nazomer, metaal met de herfst en het element water met de winter.

Er is een voortdurende wisselwerking tussen de elementen. Zo voedt hout het vuur. Tegelijkertijd is er ook een controlerende invloed tussen de elementen, in die zin dat bijvoorbeeld water het vuur controleert. Deze natuurlijke interactie tussen de elementen wordt nog interessanter, omdat ze zich ook op een ander niveau afspeelt, met name binnen onze menselijke relaties.

De kenmerken van de persoonlijkheden van de negen sterren in een notendop:

 1. water = intuïtief
  Als 1- watertype ben je filosofisch ingesteld en goed in communicatie. Je intuïtie versterkt deze capaciteiten. Net zoals water ga je makkelijk mee met de stroom van het leven.
 2. aarde = dienstbaar
  Je bent een harde werker en komt het best tot je recht in een team. Je bent zorgzaam en een uitstekende gastheer of -vrouw.
 3. hout = avontuurlijk
  Je bent actief, sportief en houdt van een stevige portie avontuur. Ideeën genereren en vernieuwing brengen zit in je bloed.
 4. hout = idealistisch
  Met deze ster ben je een idealist en romanticus. Je kracht ligt in het uitwerken van ideeën binnen een bepaalde tijdspanne. Bovendien heb je een talenknobbel.
 5. aarde = vastberaden
  Je bezit natuurlijk leiderschap en daardoor voel je je op je gemak in een machtspositie. Je beschikt over de nodige sociale vaardigheden.
 6. metaal = betrouwbaar
  Je hebt een sterk plichts- en verantwoordelijkheidsgevoel. Spiritualiteit speelt een belangrijke rol in je leven.
 7. metaal = emotioneel
  Je doet graag veel uiteenlopende ervaringen op en kunt anderen helpen. Je houdt van luxe, sensualiteit en schoonheid.
 8. aarde = pragmatisch
  Je houdt van verandering en neemt meestal het initiatief. Voor anderen ben je de rots in de branding, iemand die hen steeds met raad en daad bijstaat. Je bent een pragmaticus en zeer punctueel.
 9. vuur = passievol
  Je staat graag in de schijnwerpers. Door je geweldige charisma en niet aflatend enthousiasme ben je een inspiratiebron voor velen.
De astrologie van de grote beer negensterrenastrologie Bereken je volwassengetal

Veronderstel dat je geboren bent in 1983.

 • Tel de laatste twee cijfers van het jaartal bij elkaar op. In dit geval wordt dit: 8 + 3 = 11.
 • Vervolgens reduceer je het getal tot één cijfer: 1 + 1 = 2.
 • Trek dit getal af van 10: dit geeft je 8.

> Dus, je volwassenster of volwassengetal is 8.

Als het resultaat van de berekening 10 is, dan is 1 je volwassengetal. Vanaf het jaar 2000 trek je de uitkomst af van 9.

Opgelet!

Een 'nine star ki-jaar' (ki is het Japanse woord voor energie) begint altijd op 4 februari. Als je eerder bent geboren, moet je het voorgaande jaar als basis nemen voor de berekening. Dus wanneer je op 2 januari 1961 het levenslicht zag, dan neem je het jaar 1960 als uitgangspunt.
Voor het kindgetal bestaat er geen eenvoudige formule en worden er tabellen gebruikt waarin alles al is berekend. Deze tabellen vind je op het internet.

De negensterrenastrologie:
een handleiding voor het leven?

De astrologie van de grote beer negensterrenastrologie Illustratie

Voel jij je in je element? Wanneer ben jij in de flow? Kennis van/over je kind- en volwassengetal en element geeft inzicht in je patronen en drijfveren. Bovendien werpt deze astrologie een nieuw licht op relaties. Relaties verlopen namelijk net zoals de interactie tussen elementen.
Het is handig om te weten wat je eigen behoeften zijn en die van je partner, kinderen, en anderen. Het helpt ons om zonder oordeel te begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier denken, handelen en reageren. Je zou bijna kunnen zeggen dat de negensterrenastrologie een soort 'handleiding' is voor het leven.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van indigo

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur indigo. Stond jij al eens…

Lees meer
Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom