Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De aardbeving van 6 februari 2023 in Turkije: een astrologische schets

Astrologie
16/02/2023
De aardbeving in Turkije: een astrologische schets

Turkije en Syrië kampen jaarlijks met aardbevingen. Over het algemeen zijn dit kleine verschuivingen of lichte aardbevingen. De grootste reden hiervoor is de tektonische plaat waarop de landen zich bevinden. Een tektonische plaat is een deel van de oppervlakte van de aarde dat zich als één geheel beweegt. Als we in de geschiedenis van Turkije en Syrië duiken, dan merken we gauw op dat deze landen al eeuwenlang geteisterd worden door zware aardbevingen. Siderisch huisastroloog Yves Polet neemt de twee zwaarste van de afgelopen 30 jaar onder de loep.

Op 06 februari 2023 sloeg het noodlot toe. Omstreeks 04.17 uur (plaatselijke tijd) vond ’s ochtends een zware aardbeving plaats in de omgeving van Ganziantep. Op het moment van schrijven ligt het dodenaantal rond de 40.000. De noodhulpcoördinators van de Verenigde Naties meldden dat dit cijfer nog kan verdubbelen.

De tweede zwaarste aardbeving in Turkije van de afgelopen 30 jaar vond plaats in de omgeving van Izmit op 17 augustus 1999 omstreeks 03.02 uur (plaatselijke tijd). Hierbij kwamen 17.000 mensen om het leven en volgens niet bevestigde bronnen ligt dat aantal zelfs in de buurt van 35.000. Van beide rampen hebben we een horoscooptekening gemaakt.

Horoscooptekening Aardbeving Turkije 2023 1999

Aardbeving Ganziantep
06/02/2023
04.17 uur
Ganziantep, Turkije

Aardbeving Izmit
17/08/1999
03.02 uur
Izmit, Turkije

Sidenote
Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Wie beide horoscopen bestudeert, kan de opmerkelijke rode lijnen niet over het hoofd zien. Deze rode lijnen duiden hoekverhoudingen aan tussen de hemellichamen van ongeveer 90° (vierkant) en 180° (oppositie). In de astrologie staan deze hoekverhoudingen gekend als spanningen tussen twee hemellichamen. We zien bijvoorbeeld in de horoscoop of radix van 6 februari 2023 dat Venus in Vissen een vierkantaspect maakt met Mars in Tweelingen. Symbolisch kunnen we stellen dat het niet vlot tussen het vrouwelijke en het mannelijke principe. Een dergelijke stand kan bij een individu op opstootjes binnen een liefdesrelatie leiden.

Uranus: onverwachtse, extreme gebeurtenissen

”Uranus staat bekend om de onverwachtse en extreme veranderingen die het creëert bij conflicthoeken.”

Opvallend is dat in de astrologische statistieken van noodlottige aardbevingen Uranus altijd in conflict staat met een dominante planeet, de Zon of de Maan. Uranus staat bekend om de onverwachtse en extreme veranderingen die het creëert bij conflicthoeken. In deze twee horoscooptekeningen stellen we dit jammer genoeg ook vast. In de radix van 17 augustus 1999 zien we twee vierkantfiguren en een T-vierkant.

Het eerste geladen vierkant wordt gevormd door de Zon, Mars, Uranus en Saturnus. Het tweede vierkant zien we tussen de Maan, Jupiter, Mercurius en Neptunus. Het T-vierkant is heel rampspoedig door de combinatie van Mars, Saturnus en Uranus. Deze brute combinatie is een mix van actie (Mars), begrenzen (Saturnus) en veranderen (Uranus). De geladenheid van deze combinatie zorgt voor een botsende en schokkende uitwerking.

In de tekening van 6 februari 2023 constateren we een berucht T-vierkant tussen de Zon, de Maan en de platliggende Uranus. Ja inderdaad, Uranus is de enige planeet in ons zonnestelsel met een gekantelde, cirkelende as op de ecliptica (de baan rond de Zon). Hij hangt 98% uit zijn lood. Zijn equator maakt dus een hoek van 98% op de ecliptica. Al de andere planeten in ons zonnestelsel, zoals onze aarde, draaien redelijk recht rond hun as op de ecliptica tegenover de Zon. Uranus is dus op dat vlak een buitenbeentje.

Door zijn platliggende toestand wordt ‘hij’ als het ware door andere hoeken van het Universum bestraald. Symbolisch schept hij veranderingen en vernieuwingen. Psychologisch bekijkt een Uranus-mens het leven op een andere manier. Het pijnlijke zijn de plotselinge en schokkende veranderingen die Uranus teweegbrengt in geconflicteerde horoscopen.

Nadelige aspecten

Op 6 februari 2023 staat Venus vierkant Mars en dit is ongunstig. Deze ruzieachtige stand heeft eveneens betrekking op Turkije. In de nationale horoscoop van Turkije op 29 oktober 1923 om 20.30 uur in Ankara wordt het grondgebied of de woonplaats aangeduid door het vierde huis in Maagd/Weegschaal. De planeet Venus heerst over het vierde huis en Weegschaal. Door de gewelddadige aspectering van Mars op 6 februari 2023 was dit noodlottig voor de inwoners van Turkije.

We constateren alsook een oppositie tussen de Maan en Saturnus (zie horoscoop boven).
Op 6 februari 2023 om 13.05 uur, negen uren later, was er helaas ook nog een tweede schok met een magnitude van 7,5. Op dit moment kwam de Maan bijna exact tegenover Saturnus te staan. In de traditionele astrologie wordt Saturnus soms als heel noodlottig omschreven.

Horoscooptekening Aardbeving Turkije Horoscooptekening Turkije

Vaste tekens: voorbodes van rampen?

”We beschouwen het vaste kruis als standvastig en onwrikbaar. Het plooit niet, maar het breekt.”

Een ander astrologisch gegeven is de betrokkenheid van het ‘vaste kruis’. De Griekse filosofen Socrates en Plato omschreven de natuur op allerlei manieren. Eén van de opvallende ritmes in de natuur omschreven zij als het ontstaan, wortelen en verspreiden van leven zoals bij planten. De Griekse astroloog Claudius Ptolemeus werkte dit ritme uit in de horoscoop.

  • Het hoofdkruis ‘ontstaan’ werd aangeduid door de sterrenbeelden Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.
  • Het vaste kruis ‘wortelen’ werd gevormd door Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman.
  • Het beweeglijke kruis ‘verspreiden’ werd ingevuld door de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen.

Het valt op dat de sterrenbeelden van het vaste kruis altijd betrokken zijn bij noodlottige aardbevingen. ‘Vast’ is ontegensprekelijk het hoofdkenmerk van dit kruis. In een psychologische interpretatie beschouwen we de mensen geboren onder het vaste kruis als standvastig, moeilijk uit hun lood te slaan en in uiterste gevallen onwrikbaar. Stoffelijk gezien is dit een omhulsel dat niet plooien wil. Bij hevige spanningen krijgen we een situatie van barsten en breken. Een gegeven dat we duidelijk zien bij aardbevingen.

Op het moment van de aardbeving rond Ganziantep staat het T-vierkant in het vaste kruis. De Zon in Waterman, de Maan in Leeuw en Uranus in Stier. Tijdens de aardbeving van 17 augustus 1999 staan bijna alle hemellichamen in het vaste kruis. We noemen ze nog eens op, de Zon, Mercurius en Venus in Leeuw, de Maan en Mars in Schorpioen, Saturnus en Jupiter in Stier en tenslotte Uranus en Neptunus in Waterman. De planeet Uranus heeft een slechte reputatie in het sterrenbeeld Stier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond deze planeet vele jaren in Stier.

We constateren hetzelfde met de oorlog in Oekraïne. In de Aziatische en de Siderische astrologie staat Uranus tot midden 2031 in het sterrenbeeld Stier. Een zeer ongunstige periode zijn de jaren 2024 en 2025. Deze blauwe planeet staat te samen met de vaste ster Algol en wordt in de Arabische astrologie als zwaar problematisch omschreven. Stier is het sterrenbeeld van de bouw en vastgoedsector. Zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als nu in Oekraïne worden voortdurend gebouwen vernietigd. Het zijn niet enkel aardbevingen en oorlogen die gebouwen doen instorten. We moeten evenzo rekening houden met zware stormen, windhozen, tornado’s en overstromingen! Scenario’s die voor West-Europa heel bedreigend worden.

Ruimte voor venieuwing

Het verschil tussen astronomen en astrologen is het spiritueel beleven. Naast het kosmische rekenkundige speelt de intuïtie en de gids van een astroloog een belangrijke rol. Het Universum, de Zon, de Maan en de planeten zijn veel meer dan stoffelijke objecten. Ze vertegenwoordigen een spirituele energie en staan in verbinding met ons aura. Dat is de reden waarom de ritmes en cyclussen van de kosmos ons dagelijks leven beïnvloeden. Planeet Uranus is de spirituele energie die ons telkens doet vernieuwen. Hij schept vindingrijkheid, intuïtie en een origineel vermogen om de wereld beter te maken. Het is de planeet van de uitvinders, de technologen en de vele originele spirituele mensen. Door de klimaatverandering en bijhorende rampen moeten we ook bijsturen. Aardbevingen zijn namelijk in astrologische zin 'beproevingen' om te vernieuwen. De gebouwen kwalitatiever en ingenieuzer uitwerken is een belangrijke boodschap voor Turkije om de volgende schokken te weerstaan.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Word vandaag Bloom'er en krijg toegang tot ons archief astrologische artikelen

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom