Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Aardbeving in Marokko: een horoscoopanalyse

Astrologie
13/09/2023
Aardbeving in Marokko: een horoscoopanalyse

Stond de aardbeving in Marokko in de sterren geschreven? Hing de verwoesting en de vernieling in de lucht? Hoe kunnen we de sterren inzetten om inzicht te vergaren? In deze astrologische analyse beschouwen we de horoscoop van de plaats Adassil, het epicentrum van de beving op het moment van de gebeurtenis om een en ander astrologisch te duiden.

Op vrijdag 8 september 2023 om 23u10 lokale tijd werd de stad Marrakesh getroffen door een zware aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich een zeventigtal km buiten de stad in Adassil, maar gezien de dichte bevolking van Marrakesh zal daar het meeste schade en leed zijn. Intussen spreekt men van meer dan 2900 slachtoffers en duizenden gewonden. Veel slachtoffers vielen in de afgelegen dorpen waarvan de oude lemen gebouwen geenszins de verwoestende krachten van een aardbeving kunnen weerstaan.

De horoscoop van de plaats Adassil

Aardbeving Marokko horoscoopanalyse artikel Bloom

Wat opvalt in deze horoscoop, is dat de Ascendant in het aardeteken Stier staat en dat Uranus, die als kenmerk heeft plots onverwacht uit de hoek te komen, uit de verborgenheid van het 12de huis naar de Ascendant toe evolueert en een ware ravage aanricht op het moment van de gebeurtenis, gesymboliseerd door de Ascendant zelf. Door de betrokkenheid van het sterrenbeeld Stier denken we hier onmiddellijk aan een verwoestende aardbeving.

”De planeten vertellen over vernieling, chaos en dood en een fatalistische situatie waaraan niet kan ontkomen worden.”

Venus, als heer Ascendant, staat in het 4de huis in het krachtige sterrenbeeld Leeuw en staat bovendien in een toenemend uitgaand vierkant met Jupiter die heer 8 is en de dood symboliseert. Dit duidt op de intensiteit van de gebeurtenis die met dood en vernieling gepaard gaat.

We merken trouwens dat Jupiter als heer 8 ingaand een conjunctie maakt met Uranus die zelf heer 10 is en op een onverwachte explosieve situatie wijst die het lot van de gebeurtenis domineert en dood en vernieling met zich meebrengt.

Jupiter vormt de apex van een vierkant met het MC (Medium Coelie) en met het IC (Imum Coeli), wat het lot en de afloop van de gebeurtenis verbindt met dood en destructie.

Uranus staat vierkant met de Zwarte Maan in huis 4 wat doet vermoeden dat de afloop van de gebeurtenis gepaard gaat met chaos, vernieling en dood. De zwarte maan zelf vormt de apex van een jod met Pluto en Neptunus. Daarbij is Pluto heer 7, de ander, de bevolking, en is Neptunus heer 11, de gemeenschap.

Pluto en Neptunus passen bij het karakter van de Zwarte Maan die een neptuniaans-plutonische uitwerking heeft en zorgt voor een chaotische destructie en het verwonden van de bevolking en de gemeenschap. Een jod duidt op een fatalistische situatie waarin een toestand verweven zit en waar geen ontkomen aan is.

Het MC (of midhemel) vormt de apex van een jod met de Maan en Mercurius. De maan is heer 3 en duidt op de onmiddellijke omgeving, maar is tevens algemene significator voor het volk, de massa. Mercurius duidt op de beweeglijkheid, maar als heer 2 op de financiële implicaties wijst die de gebeurtenis zal veroorzaken.

Mercurius als heer 2 loopt zich conjunct toe op de Zon die zelf heer 4 is wat de afloop van de gebeurtenis verbindt met financiële zorgen.

Saturnus vertegenwoordigt als heer 9 buitenlandse hulp. Saturnus staat in het MC, maar vierkant met Jupiter, heer 8. Hoewel het land kan rekenen op buitenlandse hulp is de nood zo groot dat het moeilijk wordt om alle leed te lenigen, wat voor heel wat spanningen en controverse kan zorgen.

Als men de afgelegen dorpen bereikt, zal het aantal bevestigde slachtoffers alleen maar stijgen. De verwoestende kracht van de aardbeving zal ten volle zichtbaar worden. Hopelijk komt er voldoende steun om het land en alle slachtoffers bij te staan.

Wordt vervolgd...

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Numerologie

Wat is jouw jaargetal volgens de numerologie voor 2024? Incl. archetypen Tarot

Ongeveer zoals bij astrologie het geval is, wordt bij numerologie in combinatie met Tarot ook…

Lees meer
Astrologie

De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: horoscoopanalyse

De orkaan Otis is in de ochtend van 25 oktober 2023 om 06.25 uur GMT door Acapulco in Mexico…

Lees meer
Inspiratie

Ontdek de kracht van belichaamde spiritualiteit

Wie was jij deze ochtend toen je je dag begon? Welk gevoel was aanwezig in je lichaam of…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom