Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Aanslag Hamas vanuit Gaza op 7 oktober 2023: een siderische horoscoopanalyse

Astrologie
12/10/2023
Aanslag Hamas vanuit Gaza op 7 oktober 2023: een siderische horoscoopanalyse

De hevigste acties van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas werden op zaterdag 7 oktober 2023 vroeg in de morgen om 8 uur uitgevoerd. We zien in de siderische horoscoop van deze aanslag de planeet Mars rijzen op de Ascendant Weegschaal in hevige spanning met de Maan in Tweelingen en met Pluto in Steenbok. De twee vierkantaspecten (90°) van Mars met de Maan en Pluto voorspellen op zijn minst ruzie. Een energie die nu ook een rol speelt in veel relaties. Men voelt onenigheid en meningsverschillen.

Jammer genoeg moet ik ook negatieve gebeurtenissen onder de astrologische loep bekijken om te begrijpen wat er gaande is. Eerst en vooral wil ik, als spiritueel astroloog, zeggen dat ik een grote voorstander ben van de kracht van het positief denken. Moesten al de mensen dit toepassen, dan zou onze wereld heel wat mooier en liefdevoller stralen.

Horoscooptekening Aanval Hamas vanuit Gaza

07/10/2023
08u00
Sederot
Siderische astrologie

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Hamas Israel Gaza Astrologie Horoscoop Bloom 2023

Download hier de horoscooptekening

Karma van Joden en Palestijnen

”Pluto is gekend voor zijn dwangmatige en transformerende werking. Uit het as moet een nieuw leven opgebouwd worden.”

De ruzie tussen de Palestijnen en de Joden heeft veel redenen. Het karma of het verleden van voorouders van de Palestijnen en de Joden mogen we daarin niet onderschatten. Als we over karma spreken, moeten we de trilling van Pluto, een generatieplaneet, analyseren. Pluto is gekend voor zijn dwangmatige en transformerende werking. Het is een kracht die verder gaat dan de dood. Uit het as moet een nieuw leven opgebouwd worden.

Pluto, die in 2020 in het siderische sterrenbeeld Capricornus is beginnen lopen, doet heel wat transformatieprocessen ontstaan. We mogen denken aan corona en de oorlog in Oekraïne. Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022 toen Mars alsook conjunct Pluto stond. Het is mij heel duidelijk dat we moeten uitkijken telkens Mars in spanning komt met Pluto in Steenbok. Nota bene, Pluto staat tot begin 2038 in de constellatie van Steenbok!

Horrordaden, pijn en spirituele overgang

In de gruwelhoroscoop staat de Maan in Tweelingen conjunct met het Mc, symboliek voor het volk. Haar plaatsing is hoog in zenit. Op 8 oktober 2023 staat de Maan in Kreeft in het tiende huis, wat een aanduiding is dat de wereld nu toekijkt. Het zijn inderdaad aangrijpende horrordaden die alle volkeren ter wereld choqueren. De Maan is de trilling, die doet beleven, voelen en ervaren.

Mars, de planeet van de oorlog, hakt, snijdt en schiet alles in puin. Mars doet nu veel geweld aan in de zone van de evenwicht zoekende Weegschaal. Dat komt door zijn spanning met de niets ontziende Pluto. Bij alle verwoestende zelfmoordacties stellen we telkens een heel gespannen Mars en Pluto vast in de gebeurtenishoroscoop.

Mars is tevens heer van het zevende huis in Ram. Er worden met andere woorden veel gewelddadige acties en slagen uitgedeeld aan de anderen. Het zevende huis is traditioneel de partner en de andere mensen waarmee je te doen hebt.

We merken tevens dat de Noordelijke en Zuidelijke Maanknopen, die ook karmapunten zijn, spanningsaspecten maken met Mars, de Maan en Pluto. De Noordelijke Maanknoop staat op 1°13’ Ram en de Zuidelijke Maanknoop op 1°13’ Weegschaal.

De Zon staat in het twaalfde huis en dit is de zone van het onstoffelijke, materiële beperking en de spirituele overgang.

De positieve werking van Venus wordt tenietgedaan door de beperkende en afremmende krachten van Saturnus, waarmee ze een oppositie maakt. Venus ondergaat tevens de veranderende krachten van Uranus door het vierkantaspect. Venus is de heerser van de Ascendant Weegschaal en door de oppositie met de beperkende Saturnus ervaren de betrokkenen en de slachtoffers hoofdzakelijk pijn.

Help anderen te helen

”Het is belangrijk om positieve energie op te wekken via meditatie, bidden of andere spirituele handelingen.”

Er valt nog heel wat te vertellen over deze karmahoroscoop, doch vind ik het belangrijker om positieve energie op te wekken via meditatie, bidden of andere spirituele handelingen. De daden van de verzetsbeweging Hamas zijn totaal niet goed te keuren, maar de Joden mogen ook in eigen boezem kijken door het reeds tientallen jaren wegpesten van Palestijnse inwoners.

Het is duidelijk dat deze zware incidenten nog een lange periode zullen doorwegen door de verstrengeling van veel betrokken landen. Zoals ik reeds in de inleiding schreef, laten we vooral het pad van positief denken volgen en helpen de anderen te helen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

EK 2024: hoe staan de Rode Duivels ervoor astrologisch gezien?

Op 14 juni 2024 barst het EK voetbal los met de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland in…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom