Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De 10 stadia van spiritueel ontwaken

Astrologie
Bloom
06/04/2022
De 10 stadia van spiritueel ontwaken

Doordat we ons momenteel in de overgang naar het vissentijdperk bevinden, maken vele mensen momenteel een heuse spirituele ontwaking door. Steeds meer mensen beseffen dat ze zich in het proces van spirituele ontwaking bevinden. Vanbinnen voelen ze dat een verandering op til is. Dat er geen weg terug is. Maar wat is spiritueel ontwaken precies en hoe weet je of je daadwerkelijk aan het spiritueel ontwaken bent?

Spiritueel ontwaken is tot het besef komen dat alles in verbinding staat. Je ziet de wereld op een nieuwe, verfrissende manier en staat zelfbewuster in het leven. Het ego heeft niet langer de touwtjes in handen en de focus verschuift van buitenaf naar binnenin. De liefdesfrequentie wordt dominant en zal zich in de eerste plaats naar jezelf toe uiten waarna automatisch ook naar alles en iedereen rondom je. De focus ligt in het hier en nu zonder verstoord te worden door de illusie van het verleden en de toekomst.

Velen onder ons maken een spirituele ontwaking door. Deze transformatie wordt doorgaans als een ware bevrijding ervaren en hoewel er veel positieve veranderingen mee verbonden zijn, heeft het ook z'n donkere kant. Spiritueel ontwaken gaat namelijk altijd gepaard met groeipijnen. Afscheid nemen van oude gewoontes maken dat je je leven zal moeten aanpassen. Soms is het zelfs een beetje eng en komen er angstige gevoelens aan te pas. Maar wees je ervan bewust dat elke verandering ruimte vraagt om nieuwe en betere dingen te kunnen brengen.

De 10 stadia van spiritueel ontwaken

”The spiritual journey is the unlearning of fear and the acceptance of love. - Marianne Williamson”

1. Je hecht minder belang aan het materiële: spullen zijn niet langer een bron van geluk voor jou. Je beseft dat materie slechts een beperkte waarde heeft en haalt je geluk van binnenin. Ervaringen en mooie momenten zijn nu waar het om draait bij jou.

2. Gevoelens van eenzaamheid komen vaker voor: het kan zijn dat je je heel eenzaam gaat voelen. Dit is niet meer dan normaal! Je zal meer tijd met jezelf willen doorbrengen om jezelf beter te leren kennen. Grootschalige sociale evenementen vergen teveel energie en het kan ook zijn dat bepaalde mensen die niet meer in jouw leven passen vanzelf verdwijnen.

3. Je wordt intuïtiever: je kan beter vertrouwen op je instinct en telkens als je ergens een buikgevoel over hebt, blijkt dit te kloppen! Dit is je derde oog dat zich begint te openen.

4. Je ervaart lucide dromen: je beseft dat je aan het dromen bent terwijl je slaapt en hebt zelfs het gevoel dat je de controle hebt over wat er zich afspeelt in dromenland. Alsof je in een andere dimensie zit. Probeer de dieperliggende boodschappen achter je dromen te ontwaren.

5. Verwerken van onderdrukte trauma’s: plotseling komen er allerlei trauma’s naar boven en worden (oude) wonden die je nog niet geheeld had opengereten. Tijd dus om dit nu wel te doen om zo verder te kunnen groeien.

6. Het zien van engelengetallen: zie je steeds de getallen 11:11, 22, 44 of een andere combinatie? Dan is dit een teken dat er een grote verandering gaande is. De engelen sturen je de boodschap dat je goed op weg bent.

7. Dieren en kinderen voelen zich aangetrokken tot je energie: Je bevindt je steeds meer op de frequentie van liefde en trekt daarom dieren en kinderen aan. Dankzij je hoge vibratie zijn zij minder bang voor je en zien ze het licht dat je uitstraalt.

8. Geruis in je oor: ruist het regelmatig in je oren? Dit is een energetische boodschap dat er een verandering aan de gang is.

9. Verbinding met de natuur: je hebt meer nood aan quality time met moeder Aarde. Je wilt je verbonden voelen met de natuur en komt makkelijker tot rust als je je omgeeft door haar energie.

10. Bewustwording van patronen: je wordt je bewust van bepaalde patronen die zich herhalen in je leven. Je kan beseffen dat deze niet altijd zo gezond zijn voor je en de nood ervaren hier verandering in aan te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een negatieve spiraal van zelfmedelijden doorbreken en anderen niet langer de schuld van alles geven. Of misschien voel je de behoefte te stoppen met roken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Ontdek jouw talenten! Ontmoet talentenconsulent Tidenka Goedhart

Hoe komt het dat we ons in sommige situaties zo goed voelen en in andere helemaal verloren lopen?…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom