Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De mercuriale kracht van topatleten Eddy Merckx, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar

27/04/2023
De mercuriale kracht van topatleten Eddy Merckx, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar

De Ronde van Vlaanderen vond plaats op 2 april 2023. Bij de vrouwen kwam de Belgische Lotte Kopecky als winnaar uit de bus en bij de mannen won de Sloveen Tadej Pogačar. In deze bijdrage blikt sideraal huisastroloog Yves Polet terug op de Ronde en neemt hij de geboortehoroscoop van drie mannelijke topatleten onder de loep.

Toen de Sloveense wielrenner Tadej Pogačar. op 2 april 2023 de Ronde van Vlaanderen won, had Eddy Merckx, de grootste wielrenner aller tijden, veel lof over zijn glansprestatie. Pogačar, het Sloveense fenomeen, is de derde wielrenner die zowel de Ronde van Vlaanderen als de Tour de France won. Vandaar dat Merckx hem nog een mooie toekomst voorspelt. Merckx is er overigens ook van overtuigd dat Remco Evenepoel eveneens in staat is om beide wielerwedstrijden te winnen.

Geboortehoroscopen Wielrenners Yves Polet

Geboortegegevens Eddy Merckx

17/06/1945
10.59 uur.
Meensel-Kiezegem, België

Geboortegegevens Remco Evenepoel

25/01/2000
11.30 uur.
Aalst, België

Geboortegegevens Tadej Pogačar

21/09/1998
10.47 uur.
Komenda, Slovenië

Mercurius als drijvende kracht

”In de mythologie is Mercurius de God van de Handel en Reizigers.”

We nemen de geboortehoroscopen van de drie toprenners onder de loep en we merken op dat vooral Mercurius de toonaangevende kracht van hun geboortehoroscoop of radix is. Bij de drie renners zien we een stevige conjunctie of samenstand tussen hun Zon en de snelle planeet Mercurius. De conjunctie is een hoekaspect van 0° met een toegestane afwijking van 6 à 8 graden. De Zon, die onze zelfbewuste kracht symboliseert, is verbonden met de soepel bewegende planeet Mercurius. Astronomisch gezien is Mercurius de planeet die de meeste rondjes draait rond de Zon. Een omwenteling om de Zon duurt 88 dagen. Vandaar dat de Grieken en de Romeinen in het verre leden hem als de Boodschapper van de Goden hebben aangeduid.

In de mythologie is de planeet de God van de Handel en Reizigers. In de astrologie is Mercurius de bewegende kracht. De fiets en het fietsen zijn onvermijdelijk verbonden met deze kosmische trilling. Mercurius regeert over de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd. In de astrologische statistieken van de professionele en amateur wielrenners steekt het sterrenbeeld Tweelingen er torenhoog boven uit. Eddy Merckx, de kampioen die alle tegenstrevers het nakijken liet, is zelfs geboren met de Zon in Tweelingen.

De invloed van het aardeteken Maagd

De drie toprenners hebben alsook een sterke band met het teken Maagd. Bij Merckx staat de Maan zowel in het tropische als siderische sterrenbeeld Maagd. Bij Pogačar en Evenepoel staat de Maan wel degelijk in de het sterrenbeeld Maagd. Dat wil zeggen dat we de Maan, hier zichtbaar in Weegschaal, ongeveer 24° moeten terugschuiven naar de constellatie Maagd. De drie coureurs krijgen daardoor nog een extra fysieke, bewegelijke kracht.

Maagd is ook het horoscoopteken van de gezondheid en het toepassen van de juiste dosering van voedingsstoffen voor een ideaal lichaam. Het lichaamsdeel van Maagd zijn de darmen. Dit schept een evenwichtig metabolisme en sporthart. Een sporthart heeft een relatief trage hartslag van ongeveer 40 à 60 slagen per minuut. Het is geen staatsgeheim dat Eddy Merckx een trage hartslag heeft tijdens rustmomenten. Bij alle drie de winnaars zien we een belangrijke werking van Mercurius door de connectie met Maagd.

Dispositors en hun uitwerking

Bij Merckx en Pogacar is hun Zon en Mercurius evenzo sterk verbonden met de uitbreidende kracht van Jupiter. In de tekening van Eddy vormt Jupiter ongeveer de 90° hoek en in de horoscoop van Tadej staat hij in een oppositie van ongeveer 180°. Dit zijn twee krachtige hoekcombinaties in de astrologie, die hier in de horoscoop als rode lijnen zijn aangeduid.

Jupiter is de planeet die succes en groei voorspelt voor beiden. Bij Remco ligt dit anders en dit komt door de dispositor of beschikker Saturnus over zijn Zon en Mercurius in Waterman. De dispositor is een planeet die het teken regeert waarin een ander hemellichaam staat.

Hieronder vind je de tabel van de dispositors van de tekens waarin de Zon zich in bevindt.

 • Zon in Ram
  Dispositor: Mars
 • Zon in Stier
  Dispositor: Venus
 • Zon in Tweelingen
  Dispositor: Mercurius
 • Zon in Kreeft
  Dispositor: Maan
 • Zon in Leeuw
  Dispositor: Zon
 • Zon in Maagd
  Dispositor: Mercurius
 • Zon in Weegschaal
  Dispositor: Venus
 • Zon in Schorpioen
  Dispositor: Mars-Pluto
 • Zon in Boogschutter
  Dispositor: Jupiter
 • Zon in Steenbok
  Dispositor: Saturnus
 • Zon in Waterman
  Dispositor: Saturnus-Uranus
 • Zon in Vissen
  Dispositor: Jupiter-Neptunus

Ben je bijvoorbeeld onder het teken Ram geboren, dan is het belangrijk om de positie van Mars te bestuderen. Het sterrenbeeld, huis en zijn hoekverbindingen hebben grote invloed op hoe de Zon werkt in Ram. Staat Mars in het teken Boogschutter, dan wil de geborene zijn grenzen verzetten. Bovendien is hij of zij heel idealistisch, beweeglijk en sportief. Hij of zij zal veel reizen of een sterke band hebben met het buitenland. Staat Mars daarentegen in Stier, dan zal de geborene heel wat standvastiger zijn en een vormende kracht bezitten. Hij of zij komt meer in contact met mensen die werken in de bouwsector, landbouw, vastgoed of bankwezen. Het zijn mensen die iets opbouwen. Bij Remco is Saturnus de dispositor van zijn Zon en Mercurius. Gelukkig staat deze grote planeet in een positief huis. Hij maakt een krachtig hoekaspect van ongeveer 90° graden met het duo Zon-Mercurius. Saturnus, die een sterke reputatie heeft betreft uithouding en doorzettingsvermogen, is de drijvende kracht van zijn gave als tijdrijder en bergbeklimmer. Bij Remco is het dus Saturnus, de dispositor van Waterman, die samen met Mercurius topprestaties doet leveren.

Bij de sportlui moeten we tevens Mars, de planeet van actie, in beschouwing nemen. Bij Merckx en Evenepoel maakt Mars een krachtige verbinding met Pluto. Pluto en zijn Maan Charon zijn gekend voor hun sterke machtsdrang. In combinatie met Mars ontketent zich dit tot een heel overtuigend sportief en strijdlustig optreden. De Mars van Pogačar ontvangt een sterkte trilling van Jupiter, de planeet van groei en succes, door de 150° graden verbinding. De inconjunctie (150° graden) staat in de astrologie gekend om de krachtige uitwerking die het heeft met een ander hemellichaam.

In de geboortehoroscopen van deze drie wereldwielrenners valt onmiddellijk de sterke link met Mercurius en de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd in het oog. Het is overduidelijk dat Eddy Merckx, gezien zijn band met het teken Maagd, meeleeft met deze twee jonge vedetten en eventuele toekomstige opvolgers. Hij erkent bovendien ook de reële kans van Tadej Pogačar om nogmaals de Ronde van Vlaanderen en de Tour de France te winnen.

Word ook Bloom'er
& krijg toegang tot ons volledige archief astrologische bijdrages!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Column

Open brief aan Bart De Wever • War on drugs

Beste meneer De Wever, mag ik u in de eerste plaats bewonderen en prijzen voor uw vastberaden en…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom