Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Pluto in Steenbok

Pluto Teken in Steenbok Betekenis Bloom Web

Pluto in Steenbok: het vertrouwen in machtsdragers komt in het gedrang

”Op relatievlak koester je een sterke behoefte aan wederzijds respect en loyaliteit.”

Opgelet: door de trage omlooptijd van Pluto rond de Zon slaat de interpretatie van Pluto in je horoscoop op een hele generatie, eerder dan op een enkeling.

Onder een generatie met Pluto in Steenbok (2008-2024) voldoen alle vertrouwde en schijnbaar zekere systemen zowel politiek als economisch, niet meer. Machtsdragers komen in opspraak. Met Pluto in Steenbok komt het vertrouwen in de grote instellingen in het gedrang. Steenbok staat voor de grote instellingen, de structuren, de politiek en de wet. Degenen, die de structuren vastgelegd hebben en doen voortbestaan, ontgoochelen en bieden geen zekerheid. We zagen dit al bij de banken, die leden onder de rommelhypotheken en de faillissementen. Aangezien Steenbok ook het teken van de ouderdom is, is er ook een dreiging voor de bejaarden. Hoe zeker is hun welverdiend pensioen? In veel landen ter wereld, en ook in België en Nederland, is er slechts een klein spaarpotje om de pensioenen te betalen. Het meeste geld dat de mensen in de loop van hun carrière hebben gestort aan de staat is grotendeels al uitgegeven.

Op een persoonlijker vlak kom je met Pluto in Steenbok op voor de maatschappij in z’n geheel. Individuele rechten kunnen in het gedrang komen wanneer jij het voor het zeggen hebt. Dit wordt misschien een periode van verval, wat zal leiden tot een nieuwe orde. Je bent een vurig voorstander van rechtvaardigheid, een vriend van de underdog en wat betreft de progressieve vleugel: de advocaat van de duivel. Sociale waarden primeren bij jou, en dat gedachtengoed staat je bij wanneer je je ideeën probeert over te brengen bij iedereen die in je buurt komen. Als het erop aankomt bestempel jij jezelf met Pluto in Steenbok geplaatst als conservatief en plichtsgetrouw. Je omgeving kan onvoorwaardelijk op je rekenen. Daarnaast hou je er een gezonde ambitie erop na. Maar met jouw leidinggevend talent duurt het niet lang vooraleer je een vooraanstaande plek in de maatschappij hebt weten te veroveren. Op relatievlak koester je een sterke behoefte aan wederzijds respect en loyaliteit. Op de werkvloer pleit jouw generatie dagelijks voor strengere procedures en controles, zodat wangedrag geen schijn van kans maakt.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Plutoteken is?

Let op: je Plutoteken is niet gelijk aan je sterrenbeeld!
Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk teken Pluto staat in je persoonlijke horoscoop of die van iemand anders.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & spiritualiteit

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboorterapport (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Uitgeverij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom