Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Mercurius Teken Mercurius In Waterman Betekenis Bloom Web Jpg Png

Je communicatieve talenten in de kijker

De planeet Mercurius staat in je horoscoop voor communicatie en symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Waterman: het genie

Mercurius staat voor communicatie en Waterman voor vrijheid en vernieuwing. Geen wonder ook dan dat je met Mercurius in Waterman zeer onconventioneel en vernieuwend bent in hoe je communicatie aanpakt. Je houdt van debatten, vooral als je kan aantonen dat de andere zijn ideeën ouderwets en vastgeroest zijn, en je scherpe observatievermogen zal je hierbij sterk helpen. Het gevaar bestaat wel eens dat je je ideeën gaat opdringen aan anderen die niet zo standvastig zijn, maar voor jou voelt dat aan als een overwinning van je intelligentie. Anderzijds is het ook wel zo dat je altijd iets interessants te vertellen hebt natuurlijk! Velen zullen dan ook je raad inwinnen over iets om toch een frisse en nieuwe kijk op de zaken te krijgen.

Je houdt met Mercurius in Waterman van wetenschap, maar ook van onverklaarbare fenomenen en als het vooruitgang met zich mee kan brengen, dan ben je er helemaal voor gewonnen. In je studies heb je ongewone gewoontes: je volgt nauwelijks regels of planningen. Je gevoel van orde, die er wel is, is vaak onbegrijpelijk voor anderen. “Orde in de chaos” is waarschijnlijk de beste omschrijving voor je manier van denken.

”“Orde in de chaos” is waarschijnlijk de beste omschrijving voor je manier van denken.”

Met je Mercurius in Waterman ben je de ideale causeur, die de geniale ideeën uit zijn/haar mouw schudt. Met Mercurius in Waterman ben je verstandelijk, want je probeert de werkelijkheid nuchter te benaderen. Je zal meestal goedhartig en vriendelijk zijn. Deze stand van je Mercuriusteken maakt intuïtief, onafhankelijk en idealistisch. Alleen uitkijken dat er niet teveel in het ijle wordt geredeneerd. Verder is er een bepaalde mate van terughoudendheid aanwezig. Je zal het noodzakelijk vinden om op een verstandelijke wijze te communiceren. Je wil vooral to the point zijn. Toch is je denken eerder abstract gericht. Je hebt een grote interesse voor mensen en voor groepen van mensen. Sociale doeleinden zijn je zwak en je zal je met Mercurius in Waterman maar al te graag voor één of andere organisatie inzetten.

Mercurius in Waterman als kind

Het kind met Mercurius in Waterman toont zich een intelligente leerling die snel begrijpt, maar zijn werk hangt sterk af van de sympathie van de leraar. Een te strenge discipline en autoriteit riskeren hem te wurgen. Een Mercurius in Waterman-kind is tamelijk onregelmatig in zijn werk: uitstekend in de delen die hem interesseren, sterk onvoldoende in andere onderwerpen. Hij is meestal goed begaafd voor natuurwetenschappen en literatuur. Deze spruit herdoet thuis de wetenschappelijke proefnemingen die hij in de klas gezien heeft. Hij experimenteert ook maar al te graag.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Benieuwd naar meer? Bereken en lees als Bloom'er je volledige geboortehoroscoop gratis

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom