26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mercurius in Vissen

Mercurius Teken Mercurius In Vissen Betekenis Bloom Web Jpg

Je communicatieve talenten in de kijker

De planeet Mercurius staat in je horoscoop voor communicatie en symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Vissen: je gevoelswereld spreekt

Met Mercurius in Vissen ben je erg ontvankelijk en intuïtief. Je zal een groot inlevingsvermogen hebben en bent zeer gevoelig, tot het hypersensitieve af. Invoelen, meevoelen en erover praten met anderen is belangrijk voor jou. Het is noodzakelijk om orde te houden. Met deze stand kan je immers in wanorde verzinken. Soms zou je met Mercurius in Vissen wel eens beter je gevoelige natuur onderdrukken, want soms overheersen je gevoelens je denken. Je geniet een soepele geest, die evenwel vatbaar is voor dromerij. Je kan steeds terugvallen op een ruim voorstellingsvermogen en een rijke fantasie. Je wordt geboeid door filosofie en parapsychologie.

”Anderen vinden je vaak dromerig en te indirect, omdat je nooit een bepaalde opinie durft te verdedigen die niet goed kan liggen bij je gesprekspartners.”

In je communicatie onthoud je met je Mercurius in Vissen vaak niet het gesprek zelf, maar wel de emoties die eraan verbonden zijn. Je bent wel een goed luisteraar en een gesprek kan je warm en leuk houden. Soms hou je het bij luisteren, maar op andere momenten stop je niet met praten en men kan nooit weten welk gesprek het wordt. Ook heb je met Mercurius in Vissen soms de neiging om je luisteraars naar de mond te praten.

Anderen vinden je vaak dromerig en te indirect, omdat je nooit een bepaalde opinie durft te verdedigen die niet goed kan liggen bij je gesprekspartners. Dit komt ook omdat je zoveel informatie opneemt en daardoor alle aspecten en kanten van het verhaal ziet waardoor je het eens kan zijn met iedereen. Als je met Mercurius in Vissen leert om soms directer te zijn, dan zal je kunnen merken dat de misverstanden die vaak ontstaan door jouw communicatie zullen verminderen en dat anderen minder geërgerd zullen lijken. Je laat je niet echt in met details en soms lijk je totaal gedesorganiseerd, maar wonder boven wonder blijk je alles snel terug te vinden.

Mercurius in Vissen als kind

Het kind met Mercurius in Vissen is de verstrooide leerling die zijn dromen verder zet in de klas. Het stoort hem niet dat hij niet bij de eersten van de klas is: hij heeft geen eigenliefde of ambitie. Het Mercurius in Vissen-kind leert nochtans goed als het onderwijs hem boeit. Hij toont zich bijzonder goed in literatuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Het is een goede kameraad, toegeeflijk en gedienstig; hij helpt en verdedigt de zwakken. Hij is zo met iedereen, wel heeft hij weinig persoonlijke vrienden. Leraars hebben weinig invloed op een Mercurius in Vissen-student.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & hedendaagse spiritualiteit

Wist je dat je met een lidmaatschap op Bloom tijdschrift (va €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Webshop

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom