Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Mercurius in Steenbok

Mercurius Teken Mercurius In Steenbok Betekenis Bloom Web Jpg

Je communicatieve talenten in de kijker

De planeet Mercurius staat in je horoscoop voor communicatie en symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Steenbok: rechtlijnig en helder denkvermogen

”Als je spreekt, dan ga je met je Mercurius in Steenbok bedacht om met je woorden en men zal je moeilijk kunnen betrappen op een verkeerd woord.”

Met Mercurius in Steenbok ben je zeer koel en berekend in je communicatie. Anderen denken dan ook vaak dat je conservatiever en praktischer bent, dan eigenlijk het geval is. Je wil alle informatie die je krijgt op een methodische manier verwerken en kan dan ook niet al te goed omgaan met stress en drukke situaties. Je houdt het liefst van situaties waar je op een efficiënte en doelgerichte manier naar een doel kan werken. Met je Mercuriusteken in het aardse teken Steenbok heb je heldere ideeën die toch wel eens aan creativiteit kunnen ontbreken, maar uiteraard in jouw geval wel praktisch haalbaar zijn. Je houdt niet van mensen die hun woord breken en je kan het ook niet vinden met personen die (voor jouw) doodeenvoudige zaken niet kunnen vatten.

Als je spreekt, dan ga je met je Mercurius in Steenbok bedacht om met je woorden en men zal je moeilijk kunnen betrappen op een verkeerd woord. Hierdoor kan het zijn dat je wat onnatuurlijk overkomt in de communicatie met anderen. Je gaat ook zuinig om met je woorden en men zal je dan ook maar weinig betrappen op ellenlange monologen. In plaats daarvan kies je voor snelle en duidelijke antwoorden.

Met Mercurius in Steenbok ga je nuchter en zakelijk om met de werkelijkheid. Je bent erg volgzaam en werkzaam. Meestal ben je ernstig en to the point en zal je je geen enkele frivoliteit permitteren. Je kan geconcentreerd werken. Als je met iets bezig bent, heb je werkelijk een eenpuntige aandacht. Meestal kom je niet zo gemakkelijk uit de hoek. In je praten ben je zoals vermeld eerder stug en terughoudend. Je komt koel over en je bewegingen zijn eerder houterig.

Mercurius in Steenbok als kind

Het kind met Mercurius in de Steenbok is aandachtig, gedisciplineerd en toont veel goede wil om te leren. Hij maakt zijn taken tijdig en zet door tot ze af zijn. Hij is een ernstige leerling, die zijn werk met nauwkeurigheid uitvoert. Hij probeert plaatsen te winnen in de klas en hij aanvaardt verantwoordelijkheid. Een kind met Mercurius in Steenbok raakt geïrriteerd als hij niet slaagt.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & hedendaagse spiritualiteit

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Uitgeverij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom