26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mercurius in Leeuw

Mercurius Teken Mercurius In Leeuw Betekenis Bloom Web Jpg

Je communicatieve talenten in de kijker

Mercurius als planeet in de astrologie symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Leeuw: zeker van je stuk

Je treedt met Mercurius in Leeuw met veel zelfvertrouwen naar buiten. Ook in je praten ben je zeker van jezelf. Je stelt de dingen duidelijk. Steeds zal je met Mercurius in Leeuw eer en aanzien als belangrijk zien en wat je zegt, moet eerlijk en oprecht zijn. Je hebt een hekel aan mensen die liegen of rond de pot draaien. Met je woorden dwing je respect af. Je hebt ook kennis van zaken. Je hebt evenwel ook de neiging om enigszins uit de hoogte te praten. Je kan betweterig optreden, wat niet altijd in dank wordt afgenomen. Je denken is vasthoudend waardoor je je opinies niet snel zal veranderen.

Met Mercurius in Leeuw ben je erg goed met woorden en kan je anderen makkelijk overtuigen in gesprekken. Je bent dan ook een geboren verkoper en je doet dit niet per se met logica, maar met warmte. Je hebt met Mercurius in Leeuw vaak de neiging om weinig belang te hechten aan details.

Als je resultaten neerzet, dan moet de ganse wereld het geweten hebben. Het beste kan je dan ook jezelf uitdrukken in een creatief gebied.


Met je redenaarstalent kijkt iedereen dan ook op als je het woord neemt. Je wilt anderen overbluffen met je kennis ter zake, maar sommigen kunnen je wel eens verwijten dat je een betweter bent. Je bent erg gehecht aan je idealen en je opinies zal je met hand en tand verdedigen.Met de positie van Mercurius in Leeuw is het goed mogelijk dat je niet goed met kritiek kan omgaan, zelfs als anderen het goed met je menen. Ook kan je wel eens arrogant overkomen naar de buitenwereld toe, dit komt door de invloed van Leeuw. Als je resultaten neerzet, dan moet de ganse wereld het geweten hebben. Het beste kan je dan ook jezelf uitdrukken in een creatief gebied. Misschien ben je wel een geboren verteller van verhalen, dit omdat je met je hart spreekt en schrijft.

Mercurius in Leeuw als kind

Het kind met Mercurius in de Leeuw houdt er niet van bevolen te worden, zit liefst zo ver mogelijk van de meester. Hij zal zijn huistaken zorgvuldig maken omdat zijn eergevoel groot is. Hij houdt immers van zijn schoolwerk en werkt dit af met onstuimige ijver. Hij draagt zorg voor zijn boeken en schriften. Hij "verslindt" zijn boeken van wetenschappen en houdt ook van artistieke vakken. Hij leert graag veel dingen buiten de school, door rechtstreeks onderwijs van grote mensen waarmee hij in contact is. Hij denkt logisch en objectief met begrip voor synthese. De jonge Leeuw heeft een brede kijk, hij begrijpt de dingen. Men kan deze gaven ontwikkelen: geef hem de gelegenheid de natuur en de mensen te observeren. Zorg voor veel sociale contacten: breng hem in contact met specialisten en allerhande techniekers: hij zal van hen meer leren dan uit de boeken.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Benieuwd naar meer? Bereken en lees als Bloom'er je volledige geboortehoroscoop gratis

Wist je dat je met een lidmaatschap op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Uitgeverij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom