26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Summer Bloom Fest 2023 • Dank je wel dat je erbij was!

Op 5 en 6 augustus 2023 ging Summer Bloom Fest 2.0 door, hét festival van Bloom dat mindfulness en spiritualiteit voor iedereen toegankelijk maakt. Na het overweldigende succes van vorig jaar nam Summer Bloom Fest deze keer een nog grotere locatie in: het adembenemende recreatiedomein ‘De Brielmeersen’ in het hartje van Deinze (nabij Gent). Het werd ondanks de regen een onvergetelijk en betoverend weekend, met bekende en inspirerende sprekers zoals spirituele gids Swami Purnachaitanya en professor en psycholoog Mattias Desmet. Dank je wel dat jij erbij was!

Bloom summer bloom fest 2023 blog artikel

💛 Dank jullie wel, aan alle fantastische bezoekers. Het bleef het hele weekend regenen, maar dat hield jullie niet tegen. Met zo'n tweeduizend waren jullie, en jullie blije gezichten en warme energie kleurden Summer Bloom Fest 2.0.

💛 Dank jullie wel, aan alle teachers en sprekers. Jullie creëerden een inspirerende sfeer en bubbel voor de bezoekers waar niemand eigenlijk echt uit wilde vertrekken.

💛 Dank jullie wel, aan alle standhouders, van astrologen, healers, mediums en kaartleggers, tot de mensen achter de kraampjes met food & drinks. Jullie gaven de bezoekers heel wat redenen extra om te blijven ronddwalen op het grote terrein van De Brielmeersen.

💛 Dank jullie wel, aan alle harde werkers die het festival overeind hielden (letterlijk soms, met al die stormen en wind!)

Dankzij jullie was dit spirituele festival op 5 en 6 augustus 2023 the place to be. Wij blikken terug op twee onvergetelijke dagen en delen met plezier enkele sfeerbeelden met jullie.

Wil je als teacher, spreker of standhouder graag de foto's van deze editie?
Stuur dan een mailtje naar redactie@bloom.be, dan krijg je een link om de foto's te downloaden. Deze mag je delen mits vermelding van onze website en social media.

Heb je zelf heel wat beeldmateriaal vergaard?
Deel dan je foto's met Bloom door een WeTransfer-link te sturen naar redactie@bloom.be.

Holistic, Jupiter & Fusion Zone

Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 1
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 1
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 2
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 3
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 2
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 3
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 4
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 8
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 11
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 5
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 6
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 10
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 9
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 12
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Zones 13

Summer Bloom Fest bestond net zoals vorig jaar uit verschillende zones om te verkennen. In de Holistic Zone kon je deelnemen aan yogalessen, groepsmeditaties, sjamanistische reizen en ecstatic dance. In de Jupiter Zone woonde je boeiende lezingen bij over diverse onderwerpen. De Fusion Zone bood workshops over onder andere mandalatekenen, bewust ademen, voeding en lachyoga.

De headliners van de Holistic Zone

Deze headliners zetten we met plezier nog eens in de kijker. Deze teachers zetten de Holistic Zone in vuur en vlam. We zijn dan ook heel dankbaar dat ze Summer Bloom Fest mee naar een hoger niveau tilden.

Swami Purnachaitanya

Swami Purnachaitanya Summer Bloom Fest 2023 page

Swami Purnachaitanya is auteur, spreker en life coach extraordinaire. Hij heeft de levens van mensen over de hele wereld getransformeerd met zijn unieke vermogen om diepe oude wijsheid te ontcijferen en deze met eenvoud over te brengen, waardoor het toepasbaar is in ons moderne leven.

Als veelgevraagd leraar in yoga, meditatie en mantra's heeft hij veel gereisd in Azië, Afrika en Europa, waar hij programma's geeft in meer dan 30 landen. Maar zijn reis begon in Nederland, waar hij geboren en getogen is met een sterke band met de spirituele tradities van het Oosten.

Op zestienjarige leeftijd ontmoette hij zijn spirituele leermeester, Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, oprichter van The Art of Living. Deze ontmoeting was een bepalend moment dat hem inspireerde om dieper in te gaan op de oude Vedische tradities.

Zijn titel, Swami, betekent 'iemand die gevestigd is in het Zelf', een monnik die zijn leven heeft gewijd aan het dienen van de wereld. En Purnachaitanya, de naam die zijn meester hem gaf, betekent 'hij wiens bewustzijn volledig tot bloei is gekomen’. Door jaren van studie en oefening is Swami Purnachaitanya een unieke brug geworden tussen Oost en West, het oude en het moderne. Zijn enige doel is om de schatten die hij heeft ontdekt te delen, om mensen te helpen een gelukkiger en vervullender leven te leiden.

Vind je innerlijke kracht Swami Purnachaitanya

Lees het boek van deze spirituele meester

Vind je innerlijke kracht | Swami Purnachaitanya | € 21,95

Hoe meditatie je kan helpen in deze veranderende wereld

De spirituele meester Swami Purnachaitanya over de kracht van meditatie. De wereld waarin we leven verandert snel. Fake news, pandemieën, klimaatverandering: al deze gebeurtenissen beïnvloeden onze gezondheid en productiviteit, en hebben een grote impact op onze innerlijke rust. Meditatie is in deze turbulente wereld geen luxe meer, het is een noodzaak, daar is Swami Purnachaitanya van overtuigd.

Maar hoe doe je dat, naar binnen keren om vrede, focus en veerkracht te vinden? In deze praktische gids 'Vind je innerlijke kracht' helpt de spirituele meester je om de bron van je rusteloosheid te vinden en geeft praktische oefeningen voor zowel beginners als gevorderden om je eigen meditatieroutine op te bouwen. Leer om volledig in het moment te zijn, krijg een rustigere geest en ervaar optimale energie.

Mattias Desmet

Mattias Desmet Summer Bloom Fest 2023 page

Mattias Desmet is niet alleen professor in de klinische psychologie aan Universiteit Gent, maar ook een bekroonde psychotherapeut met een eigen praktijk. Hij heeft reeds verschillende boeken geschreven, waaronder de internationale bestseller ‘De psychologie van totalitarisme’. Daarnaast is hij medestichter van het Single Case Archive, een online database waarin klinisch materiaal uit de psychotherapie wordt verzameld en geanalyseerd. Hij ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, zoals de Wim Trijsburg Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie in 2019.

Professor Desmet werd in 2020 bekend vanwege zijn theorie over massavorming, die vooral tijdens de coronacrisis veel aandacht heeft gekregen, hij was ook al talloze keren te gast in internationale podcasts en talkshows.

Annick Cuvelier van Yoganic Moves

Yoganic Moves Summer Bloom Fest 2023 page

Ook Annick Cuvelier van Yoganic Moves tekende present op de tweede editie van Summer Bloom Fest. Annick is een inspirerende yoga teacher en auteur van het boek 'Slimmer sporten met Yoga'.

De visie van Annick: 'Het leven is een mix van ups en downs, highs en lows, opportuniteiten en uitdagingen en brengt dagelijks veranderingen met zich mee. Hoe we met die veranderingen omgaan, bepaalt in hoeverre we in balans zijn en ons gelukkig voelen. Door onze monkey mind kunnen we ons als mens namelijk verliezen in een eindeloze stroom van negatieve gedachten. Maar wat als we uit ons hoofd kunnen stappen en opnieuw leren luisteren naar de signalen van ons lichaam? Wat als we onze innerlijke kracht terugvinden en de moed terugvinden om ons eigen unieke pad te bewandelen? In mijn yoga lessen leer je om te vertragen, los te laten en opnieuw naar binnen te keren. Je voelt je opnieuw verbonden met jouw lichaam en intuïtie en voelt een diep vertrouwen in jouw toekomst.'

De Plaza

Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 22
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 1
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 2
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 3
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 5
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 6
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 7
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 8
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 9
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 10
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 11
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 12
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 13
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 14
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 15
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 16
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 17
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 18
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 19
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 20
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij Plaza 21

Op de Plaza vond je ervaren astrologen, mediums, healers en kaartleggers voor persoonlijke consulten.

Shopplezier

Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 6
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 8
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 19
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 21
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 1
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 2
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 3
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 4
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 5
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 7
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 9
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 10
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 11
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 12
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 13
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 14
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 15
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 16
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 17
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 18
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij shopplezier 20

Je kon ook heel wat shopplezier beleven bij de leuke bazaars met de mooiste spirituele en new age snuisterijen.

Healthy food & drinks

Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 1
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 5
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 7
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 6
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 10
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 2
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 3
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 4
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 8
Summer Bloom Fest 2023 fotogalerij food and drinks 9

De – niet onbelangrijke – food zone voorzag in heerlijke drankjes en gezonde hongerstillers.

Spirituele Bloom Fairs

Summer Bloom Fest 2023 is voorbij, maar dit najaar staan er weer heel wat Spirituele Bloom Fairs gepland, onze spirituele beurzen waar we Vlaanderen mee afreizen. Ook daar ben je van harte welkom. Op onze beurzen vind je dezelfde elementen terug als op het spirituele festival.

→ Ook daar kan je deelnemen aan workshops en komen luisteren naar gastsprekers.
→ Ook daar kan je terecht bij astrologen, mediums, healers en kaarleggers voor een persoonlijke sessie.
→ Ook daar vind je kraampjes met onder andere spirituele gadgets, de mooiste edelstenen, geurende wierook, inspirerende boeken, ...

Tot binnenkort!

Agenda najaar 2023

3 september 2023: Spirituele Bloom Fair Putte
17 september 2023: Spirituele Bloom Fair Sint-Niklaas
24 september 2023: Spirituele Bloom Fair Oudenaarde
1 oktober 2023: Spirituele Bloom Fair Kortrijk Xpo
8 oktober 2023: Spirituele Bloom Fair Mol
15 oktober 2023: Spirituele Bloom Fair Brabanthal Leuven
29 oktober 2023: Spirituele Bloom Fair Fabriekspand Roeselare
4 en 5 november 2023: Spirituele Bloom Fair Trixxo Arena Hasselt
11 en 12 november 2023: Spirituele Bloom Fair Antwerp Expo
26 november 2023: Spirituele Bloom Fair Oostende
2 en 3 december 2023: Spirituele Bloom Fair Flanders Expo Gent

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom