Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Kan energetische hypnose de oplossing zijn?

Voeding & Gezondheid
Bloom
08/03/2021
Reportage - Kan energetische hypnose de oplossing zijn?

“Onder hypnose gaan, hoe voelt dat eigenlijk? Zal het mij wel lukken om in hypnose te geraken? Wat weet ik er nadien nog van?” De term ‘hypnose’ trekt meteen de aandacht, maar roept tegelijk ook heel wat vragen op. Veel mensen geloven nog maar al te graag in de mythes over hypnose. En dat is jammer, want dat weerhoudt hen er van om het te overwegen als een mogelijke oplossing voor hun problemen. Benieuwd? Lees dan zeker de getuigenis van Caroline.

In haar boek Energetische hypnose legt Eveline Haine, een gecertificeerde hypnotiseur, op een heel toegankelijke wijze uit wat energetische hypnose inhoudt. Dagelijks bezoeken heel wat mensen haar praktijk met zowel heel eenvoudige vragen alsook meer aparte verzoeken. Wil je graag stoppen met roken of met nagelbijten, wil je vermageren en eindelijk komaf maken met je zoetverslaving, heb je slaapproblemen, buikklachten, menopauzeperikelen…? Energetische hypnose kan vaak een oplossing bieden voor heel wat klachten, zonder dat je naar allerhande medicatie moet grijpen.

Klassieke hypnose zoals in de media?

Energetische hypnose publi eveline haine Bloom web

Nee, niet helemaal. Wat haar werk net zo bijzonder maakt, is het energetische aspect dat ze toevoegt aan de klassieke hypnose. Daarbij legt ze in eerste instantie de nadruk op het vergroten van de innerlijke rust, de basis van alles als het over ons welzijn gaat. Door de combinatie van klassieke hypnose met energetisch werk vergroten de slaagkansen vaak aanzienlijk en zijn de resultaten op lange termijn ook veel beter. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kan je allemaal ontdekken in Evelines 115-pagina’s tellende boek.

Je hoogsensitiviteit is een plus!

Veel hoogsensitieve mensen zijn gebaat bij energetische hypnose, net omwille van hun unieke prikkelverwerking. Hun ervaringen zijn vaak zo mooi dat ze hun hooggevoeligheid zelfs nog meer naar waarde leren schatten. Het verhaal van Caroline over haar gewichts- en gezondheidsproblemen getuigt over de mooie resultaten die zij behaalde.

(lees verder onder de afbeelding)

Energetische hypnose publi quote Bloom web

Getuigenis - Caroline D. (52 jaar)

Van de regen in de drop

Tien jaar geleden ging ik drie maal per week twee uur fitnessen. Ik lette op mijn voeding en woog tien kilo minder dan nu. In 2012 kreeg ik gezondheidsproblemen. Pas na anderhalf jaar wist ik dat mijn darmen vol parasieten zaten. Ondertussen was ik zo uitgeput en ziek dat ik het fitnessen al lang had opgegeven. Er waren ook weer enkele kilo’s bijgekomen. Toen ik mij beter voelde en het fitnessen terug wou opstarten, kreeg ik een burn-out en was ik een jaar in ziekteverlof. Er waren dagen dat van mijn bed naar de zetel en ’s avonds terug naar mijn bed de enige beweging van de dag was. Ook toen kwamen er kilo’s bij. Ik deed een proteïneshakedieet dat ik een jaar moest volgen. Ik verloor twintig kilo, zesduizend euro aan poeder en supplementen en kwam uiteindelijk tweeëntwintig kilo terug bij toen ik na dat jaar terug ‘normaal’ mocht eten. Dan maar terug beginnen fitnessen maar door pijn in mijn linkerarm en -schouder terug moeten stoppen. In december 2018 belandde ik op een nacht op spoed door een extreme pijn in mijn linkerarm. Er werd gevreesd voor een hartaanval. Na wat onderzoeken stelden ze een acute nekhernia en een afgescheurde pees in de linkerschouder vast. Ik kreeg drie behandelingen in de pijnkliniek waar ze de zenuwen kapot spuiten met cortisone. Ik bleef maar verzwaren en besefte dat er iets moest gebeuren, maar ik had al zoveel geprobeerd. Ik zat vast in een neerwaartse spiraal, zo kun je het wel noemen.

Energetische hypnose publi getuigenis Bloom web

Een geschenk uit de hemel

Op een dag passeerde ik in Brugge een gebouw met een affiche op het raam. ‘Hypnosepraktijk Brugge: vermageren – depressie – verslaving – pijn -…’ Thuis ben ik beginnen googelen en mijn interesse was meteen gewekt. Ik geloofde daar wel in. Maar bij mij moet alles altijd eerst wat bezinken. Enkele weken daarna viel mijn oog op een advertentie van diezelfde hypnosepraktijk in een tijdschrift. Dat kon geen toeval meer zijn. Ik heb dat toen uitgesneden en mooi in het zicht bijgehouden. Toen het cijfer op de weegschaal niet meer aanvaardbaar was, heb ik alle moed bijeen geraapt en via mail een afspraak gevraagd. Ik kreeg snel een telefoontje van Eveline en mocht ook kort daarop mijn eerste sessie volgen. Op de eerste afspraak ben ik nerveus maar ook zeer benieuwd binnen gestapt. Ik had mij zeer goed voorbereid om alle diëten die ik reeds had geprobeerd op te sommen maar daar werd niet naar gevraagd. Ik kreeg enkel een half A4’tje met wat richtlijnen en handelingen die ik moest volgen.

Een nieuwe wereld ging voor mij open

Na de eerste sessie had Eveline mij gezegd: “Ik heb je hart wat energie gegeven, het was nodig”. En inderdaad, vanaf ik terug buiten kwam, was het alsof iemand mij vooruit duwde en sindsdien is die energie enkel nog toegenomen. Ik ben terug opengebloeid, mijn zelfvertrouwen is terug ver boven het vriespunt en ik kom graag terug buiten. Ondertussen ben ik twintig kilo kwijt en zou ik er graag nog twintig af doen. Hoewel zondigen soms eens mocht, is die drang naar slechte voeding volledig weg. In het begin zei Eveline: “Eten als je honger hebt, zoveel als je honger hebt en drinken als je dorst hebt, zoveel als je dorst hebt”. Poepsimpel maar de knop omdraaien is niet evident. Je eet soms gewoon omdat het etenstijd is of je steekt iets in je mond uit verveling of voor de gezelligheid. Nu eet ik zelfs pas ’s middags mijn eerste maaltijd van de dag zonder honger te hebben. Onlangs passeerde ik een frituur en werd ik zelfs misselijk van de geur alleen al. Eigenlijk volg ik nu geen enkel dieet meer, maar ben ik gewoon anders gaan eten en leven. En met succes. Allemaal dankzij de energetische hypnose van Eveline.

Energetische hypnose publi eveline haine boek Bloom web

Energetische hypnose
Eveline Haine
115 pagina's
9789493111417 – NUR 860
17.50 euro
Hier te koop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Astrologie

De invloed van de oorlogsplaneet Mars in de horoscoop van premier Netanyahu

Na de gruwelijke terroristische aanval van Hamas verklaarde de premier van Israël, Benjamin…

Lees meer
Astrologie

Pluto aan zet

Zoals velen van jullie misschien wel weten, wordt elke planeet geassocieerd met eigen energetische…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom