Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Een blank canvas: 365 dagen om positief in te kleuren

Inspiratie
Joke Deraedt
28/01/2022
Een blank canvas: 365 dagen om positief in te kleuren

Kale bomen, korte dagen en kille nachten. De natuur herinnert ons eraan dat we het oude mogen laten gaan. Het is tijd voor winterse rust. Zo kunnen we straks met volle goesting het 'nieuwe' mee vorm geven. De jaarwissel is dan ook een tijd bij uitstek van inkeer en reflectie. Allerlei vragen borrelen hierbij op. Hoe gaat het werkelijk met mij? Wat kan ik, net zoals de natuur, achterwege laten omdat het mij niet langer dient? Waar haal ik de spons over? Welke houding heeft mij het voorbije jaar vooruit geholpen? En heel belangrijk: wat zoal heeft mijn hart verwarmd?

Terugblikken betekent ook dankbaar zijn. Aandacht hebben voor wat fijn, verrijkend en deugddoend was. Het is een manier van kijken die je kan leren. Alleen moet je er wel voor kiezen. Maar het loont. Dankbaarheid is altijd een sleutel tot meer geluk.

Nieuw leven

Het is een zegen als je eerlijk en zonder oordeel naar jezelf kunt kijken en naar het leven dat je leidt. Want als het je lukt om het vastgeroeste te zien, dan ben je ook in staat het los te laten. Zo komt er ruimte vrij voor iets nieuws. En als mens hebben we het voorrecht dat we dit ‘nieuwe’ mee invulling kunnen geven. Sta stil bij wat je diep vanbinnen verlangt en kies ervoor actief deel te nemen aan het scheppingsverhaal van je eigen leven.

En jawel, je kunt het voelen, als de wil er is en je doel ruim en groots, komt een kracht vrij die je stuwt. Je hoeft soms zelfs niets te doen. Gewoon beslissen, toelaten, ruimte maken en ZIJN. Ook de schijnbaar doodse natuur zit boordevol leven. Kijk maar naar de kracht waarmee ondergrondse krokussen het sneeuwtapijt trotseren. Levenskracht is alomtegenwoordig, ook in jou. Ontdek de mogelijkheden om je toekomst mee vorm te geven en je dagen positief in te kleuren.

Handel vanuit verbinding

Iedereen is op zoek naar een leven van vervulling. Hieronder worden een aantal tips aangereikt om in je kracht te staan en steeds beter te handelen vanuit verbinding. Dit biedt ons de mogelijkheid om het goede te doen en een zinvol leven te leiden. Zo roer je dan bv de kwaliteiten ‘doorzettingsvermogen’ en ‘wilskracht’ door de pompoensoep om je kinderen te motiveren als ze weer eens thuisles moeten volgen. Of je legt wat ‘troost’ op het kussen van je tienerdochter na een moeilijke week. Je intuïtie fluistert het je in. Je voert de handeling uit met de intentie in je hart. En… het leven doet de rest!

4 tips voor een leven vol vervulling

”Voel de levendigheid van de natuur en laat je inspireren.”

1 • Verbind je met de natuur

Voel de levendigheid van de natuur en laat je inspireren. Luister, ruik, zie en voel. Zoek het bos op en geniet naar hartenlust. Maar ook aandacht schenken aan een klein stukje groen heeft een verkwikkend effect. Laat af en toe alles even voor wat het is en gun die ene plant op de vensterbank een blik, of geniet van de geur van een vers boeket. Zie hoe de blaadjes zich naar de zon richten. Verbinding met de natuur is eerste stap naar bewustwording van het feit dat je betrokken bent bij iets groters. We zijn allen deel van de schepping.

2 • Ontdek je eigen toon

Hoewel je deel uitmaakt van een groter geheel ben je toch een uniek persoon. Elke individu heeft een eigen toon. Wat past er specifiek bij jou? Waar sta jij voor? Sta jezelf toe om volledig jezelf te zijn en hanteer die waarden en normen waar jij mee resoneert. Doe bepaalde zaken dus niet, enkel omdat een buitenstaander dat van jou verlangt, of omdat het hip is in je vriendenkring. Engageer je voor iets waar jij zelf volledig achter staat. Je toetssteen hierbij is je eigen geweten. Laat Goddelijke leiding toe en volg je hart. Dan zit je goed.

3 • Kies voor regelmaat

Het geheim van een gelukkig leven schuilt in harmonie. Regelmaat in gewoontes, handelingen, in rust, in eten. Kortom: regelmaat in alles, want regelmaat geeft de mens het ritme dat noodzakelijk is. Ritme is de muziek die het leven compleet maakt. Schenk jezelf harmonie.

4 • Gedachten zijn krachten

Gedachtekracht is grenzeloos en stelt je in staat de grootste barrières te overwinnen. Wat je waarneemt in de fysieke wereld heeft voor een groot deel zijn oorsprong in de onzichtbare wereld van gedachten en overtuigingen. Helaas kunnen onze denkbeelden ook destructief zijn. In dit geval halen ze ons naar beneden. Observeer je gedachten en weet dat je ruimer en groter bent dan welke gedachte ook. Voed die gedachten die positief en opbouwend zijn.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom