Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De 5e dimensie: over de tijdsversnelling, intergenerationele trauma’s en incarnatie

De 5e dimensie: over de tijdsversnelling, intergenerationele trauma’s en incarnatie

De transitie van de derde naar de vijfde dimensie is al geruime tijd ruim en breed van start gegaan. Dat met deze transitie de nodige obstakels en veranderingen gepaard gaan, weet spiritueel leraar Sabrina Dinitto als geen ander. In haar bijdrage licht ze ons in over de tijdsversnelling, de trillingsvelden en de obstakels die ons te wachten staan.

De trillingsvelden en hun impact

”Lichtwezens vinden het prettiger om in de hogere regionen van de aarde te vertoeven.”

Hier op aarde ontsnap je niet aan de wetten van tijd en ruimte. Tijd is een relatief begrip in het dimensieniveau waar wij ons in bevinden. Onze groene planeet heeft een aura die bestaat uit verschillende dimensionele lagen. Elke laag heeft zo zijn eigen trillingsveld en als vanzelfsprekend heeft elk trillingsveld ook zijn eigen tijdsbeleving. In onze dimensie trilt dit veld – en loopt dus ook de tijd – minder snel dan de hogere auravelden. Hoe hoger je stijgt, hoe hoger de frequentie en hoe sneller de tijdsbeleving. Deze trillingen bepalen de notie van tijd en hebben een impact op de dichtheid van materie. Om deze reden vinden lichtwezens het prettiger om in de hogere regionen van de aarde te vertoeven. Onze dichte driedimensionale wereld is voor hen nog te zwaar en te vermoeiend.

De aarde beweegt voortdurend in haar ascentieproces. De diverse auravelden rondom haar fysieke lichaam klappen gestadig in. Het vierdimensionale auraveld daalt in ons driedimensionale auraveld. Deze vierdimensionale trillingen brengen de emotionele en mentale blokkades in onze wereld aan het licht, zodat we ze kunnen oplossen - als we hiervoor kiezen. Je kan dit proces vergelijken met een bruistablet in water, de hogere trillingen doordringen onze realiteit. Tijd versnelt.

Hierdoor vertoeven we reeds in het hogere trillingsveld van de vierde dimensie. Bijkomend nadert tevens het vijfde dimensionale veld, waar de trillingen nog hoger zijn, hierdoor lost het vierdimensionale veld uiteindelijk op. Zo komen wij en de aardse dimensielaag waarin wij leven steeds in een hoger trillingsveld terecht. Zo komt de aardse dimensie laag waarin wij leven en wijzelf steeds in een groter trillingsveld terecht hetgeen het niveau van licht en liefde bepaalt waarin we gedijen. De toekomst biedt aldus goede perspectieven.

Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten.

Thoth Hermes Trismegistus

Blokkades en obstakels

“Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten”, zoals Thoth Hermes Trismegistus het zo meesterlijk verwoordt. De aardkern verhoogt haar energie en trilt meer en meer op stellair niveau dan op planetair. Ook deze trillingen doordringen de opperste aardlagen en brengen heel wat teweeg op sociaal en emotioneel vlak gedurende langere tijd. Hoe hoger de trillingsvelden, hoe meer dissonante energieën zoals emotionele of mentale blokkades aan het oppervlakte komen. Dit trillingsveld is hoog opdat we juist deze blokkades kunnen takkelen. We bewegen immers traag maar gestaag van de schaduw naar het licht. We worden gevraagd om bewust stil te staan bij wat we in ons dragen, welk verdriet, boosheid, angsten, trauma, etc. leeft er in ons? We worden gevraagd om eindelijk opnieuw Lichtmeesters te worden.

Welke zaken kwellen je in dit leven? Een vrij complex gegeven, want vaak zijn er zaken in ons onderbewuste gedijend die we subliminaal kunnen voelen, maar waarop we onze vinger niet kunnen leggen. Daarbij komt nog, om de complexiteit verder te verhogen, dat onze voorouderlijnen veel van hun opgedane blokkades via DNA aan ons doorgeven. Wij dragen in ons datgene waartoe zij niet zijn gekomen: beperkende emotionele/mentale overtuigingen en ervaringen dewelke ons niet toelaten te leven volgens de wensen en verwachtingen van onze eigen ziel. We ervaren hierdoor een gebrek aan zingeving, autonomie en soevereiniteit.

Voorouderlijnen

Als ziel leefden we meerdere incarnaties als mens op aarde, alsook op andere plekken in de kosmos natuurlijk. Elk moment van stilte tussen dood en wedergeboorte kijken we terug naar wat we in ons laatste leven hebben gedaan. Wat willen we graag in ons komende leven? Wat verlangen we op te helderen om ons licht in het menselijk lichaam te belichamen? In deze contemplatieve fase buigen we ons als ziel over DNA-voorouderlijnen die bepaalde zwaarte dragen, resonerend met onze innerlijke zwaarte. Ja, we kiezen ervoor om in een specifieke lijn te incarneren. Deze vrije keuze nodigt ons uit om in ons leven thema’s in het licht te brengen om ons innerlijk licht te belichamen. Hoe sneller we dus verantwoordelijkheid voor onszelf opnemen, hoe gelukzaliger het leven wordt.

Dus, in het kader van tijdsversnelling dat zijn impact heeft op het emotionele en mentale veld, is het onder andere belangrijk dat we vorige levenspatronen en voorouderlijnen uitklaren, want zowel wij als onze voorouders baten hierbij. Autochtone bevolkingen zoals de oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn dit gedachtegoed eigen. Ze ervaren dat hun voorouders hen begeleiden in deze wereld net zoals zij hun nakomelingen zullen begeleiden. Zielen kiezen er vaak voor om te incarneren in dezelfde voorouderlijnen, uit liefde. Liefde creëert eenheid en doet ons begrijpen dat we samen zijn om elkaar te helpen om tot verlichting te komen, in licht of in materie, dat doet er niet toe. We passen ons aan de tijdsversnelling aan door samen te werken, indien we hier niet in slagen, kunnen blokkades kristalliseren in het fysieke lichaam met ziekte en dood als mogelijke gevolgen.

Dus, durf jij de uitdaging aan?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Is jouw sterrenbeeld een kardinaal, vast of beweeglijk teken?

Onze karaktertrekken kunnen deels verklaard worden door ons sterrenbeeld (of liever:…

Lees meer
Inspiratie

Welke boom ben jij? • Jouw boomtype volgens de Keltische boomhoroscoop

De westerse en Chinese astrologie en horoscopen zijn voor ons de meest bekende, maar het zijn lang…

Lees meer
Astrologie

Feit of fictie? 9 mythes over de Maan

De Maan, ze staat symbool voor het vrouwelijke en wordt geprezen om haar veranderlijke aard. Haar…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom