Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Telepathie als gezelschapsspel (Deel 1)

Spiritualiteit
Bloom
24/08/2023
Telepathie als gezelschapsspel (Deel 1)

Naar aanleiding van het boek "Ontwikkel je zesde zintuig met de ziel van het licht" van Christian Vandekerkhove kan je aan de hand van dit gemakkelijk experiment je telepathische gaven testen. Het is een leuk spel dat je samen met je vrienden, familie of collega's kan spelen om lege momenten op een plezierige manier in te vullen. Dit en nog heel wat andere experimenten om onze paranormale en intuïtieve inzichten te oefenen kunnen allemaal teruggevonden worden in zijn boek. Laat jullie maar eens gaan!

Familiefeestjes zijn soms vrij saai. Vooral wanneer de gastheer zijn vakantiefilmpjes wil projecteren en hij uitgebreid uitleg geeft over wat niet in beeld is, maar net om de hoek, of zijn persoonlijke avonturen gaat vertellen in dat dorpje, terwijl geen van de aanwezigen daar een boodschap aan heeft. De gastvrouw moet niet voor haar echtgenoot onderdoen als ze samen met het gezelschap eindeloos babyfotootjes van haar jongste wil tonen, met alle bijbehorende anekdotes. Nu zijn babyfoto’s best schattig en iedereen krijgt er een warm gevoel bij, maar trop is teveel!

Leuker, is samen proefjes van telepathie te doen! We beleven fijne momenten samen en we verfijnen onze telepathische gaven. We gaan hier proberen telepathische suggesties te geven. Dit experiment bestaat uit twee luiken: 1. Binnen de groep, 2. Naar afwezigen toe.

1. Telepathie binnen de groep

Om je telepathie binnen de groep te testen doen we een waaierexperiment. Dit wil zeggen: heel de groep concentreert zich samen om één persoon een telepathische opdracht te geven. Een vrijwilliger wordt aan de deur gezet. Hij treedt op als ontvanger. Hij wordt verbannen naar een kamer, ver weg, zodat hij de anderen niet kan horen.

De overige leden van de groep worden de zenders. Zij gaan nu een brainstorm houden: wat gaan we hem of haar laten doen, wanneer die terug naar binnenkomt. Het bepalen van de opdracht die we aan de ander zullen geven, is geen gemakkelijke zaak.

We moeten er op letten dat als de ontvanger straks de opdracht uitvoert, dit niet als toeval kan worden verklaard. Neem nu iemand die constant met zijn hand zijn haar achter zijn oren strijkt. Als je hem de opdracht geeft dit te doen, dan is hier hoogstwaarschijnlijk geen telepathie in het spel. Hij doet gewoon zijn ding zoals anders. Dus moet je een opdracht geven die niet voor de hand ligt. Maar het moet realistisch zijn. Stel dat de zenders afspreken dat de ontvanger bij het binnenkomen het aquarium moet leegdrinken, dan weten we op voorhand dat dit wellicht niet zal gebeuren. Dus moeten we een opdracht bedenken die de ontvanger zou kunnen doen, maar normaal niet zal doen. Er wordt bijvoorbeeld afgesproken dat de ontvanger bij het binnenkomen de suggestie zal krijgen een voorwerp in de kamer vast te nemen of te verplaatsen, zijn jas uit te doen, zijn haar te kammen of iets dergelijks.

Telepathie als gezelschapsspel 1 Christian Vandekerkhove artikel Bloom 2

In de opdracht mag geen negatie voorkomen, want ons onderbewuste begrijpt dit niet. De opdrachten: Je gaat Mieke kussen of Je gaat Mieke niet kussen, worden door ons onderbewustzijn allebei begrepen als Je gaat Mieke kussen. Het woord “niet” wordt dus niet opgenomen.

Wanneer er consensus is bereikt over de details van de telepathische opdracht, gaan we allen samen visualiseren dat de ontvanger de opdracht uitvoert. We kunnen ook hardop of mentaal de opdracht uitspreken: bij het binnenkomen ga je Mieke kussen. Zolang de ontvanger verbannen is, hoort die het toch niet.

Als we hier klaar mee zijn, dus als iedereen het al ziet, voelt en hoort gebeuren, kan de ontvanger naar binnen geroepen worden. Let wel, dat je niets meer zegt en vooral niet kijkt naar het object waar die iets mee moet doen. Misschien kun je beter naar de grond kijken en vooral zijn of haar blik niet kruisen.

Wanneer de ontvanger de opdracht uitvoert, is het experiment geslaagd en afgelopen. Dan kunnen de ervaringen worden uitgewisseld worden:
"Ik hoorde dat iemand mij de opdracht gaf." OF "Ik merkte dat ik dit of dat aan het doen was, maar ik wist eigenlijk niet waarom, enz."

Heeft die na een afgesproken tijd, bijvoorbeeld 3 minuten nog niet gedaan wat we telepathisch opdrongen, dan is zijn beurt verlopen en kan de volgende deelnemer naar buiten gaan.

2. Telepathie naar afwezigen toe

Een leuke variant is te werken naar een afwezige ontvanger, die bovendien niet van het telepathisch experiment afweet. In groepen heb ik daar vaak succes mee gehad en de volgende les vertelden de cursisten hoe de telepathische opdracht wel of niet uitgevoerd werd, thuis of op het werk.

Dit experiment kun je als waaier doen, dus de hele groep stuurt een telepathische opdracht naar dezelfde afwezige. Maar dan moeten alle groepsleden de ontvanger ook persoonlijk kennen. Meestal echter doen we dit als one-to-one experiment. Ieder lid van de groep stuurt een boodschap naar een verschillende afwezige thuis of op het werk.

Telepathie als gezelschapsspel 1 Christian Vandekerkhove artikel Bloom 3

Nu zal de opdracht er een beetje anders uitzien. Je kunt niet zeggen: als je hier binnen komt doe je dit of dat. Wat je wel kunt doen, is volgende opdracht: wanneer we elkaar zien, doe je dit of dat. Bij de partner kun je zeggen: als ik straks thuiskom, doe je dit of dat. Bij een collega: als we elkaar morgen op het werk zien, enz.

Het kan leuk zijn je partner of collega telepathisch op te roepen om je NU te bellen of te sms-sen. Zelfde restrictie als hierboven: als je partner je tijdens elke vergadering of feestje opbelt, dan is hier natuurlijk geen telepathie mee gemoeid! Mocht dit lukken, bij iemand die je lange tijd niet hebt gehoord, dan ben je de ster van de avond!

Ik weet zeker dat niemand zich deze avond zal vervelen en dat er veel gelachten wordt. Intussen oefenen we samen onze paranormale en intuïtieve vermogens!

Dit experiment en heel veel andere vind je terug in mijn boek “Ontwikkel je zesde zintuig met de ziel van het licht" (Uitgeverij Bloom, 2de herwerkte en uitgebreide editie)

- Christian Vandekerkhove

Boekreview Christian ontwikkel je zesde zintuig artikel Bloom

Over het boek

Aan de hand van vele oefeningen leert auteur Christian Vandekerkhove hoe je gaven als telepathie, helderziendheid of creatief dromen kunt beheersen en in het dagelijkse leven gebruiken.

Aantal pagina's: 272
Auteur: Christian Vandekerkhove
Paperback
ISBN: 9789072189370

Te koop via:
bloom.be

Standaard Boekhandel

Bol.com

Bloom Shop Webshop platte banner Bloom website

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Opening van de grensovergang in Rafah (Palestina): een horoscoopanalyse

Op 21 oktober 2023 om 9.00 uur Belgische tijd, wat overeenkomt met 6.00 uur GMT, kwam eindelijk het…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ontdek Alicante: een reis voor jezelf

Een tripje naar Alicante is niet zomaar een vakantie. Het is een kans om tot rust te komen en je…

Lees meer
Astrologie

24 februari 2024 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

De Volle Maan bevindt zich op zaterdag 24 februari 2024 om 13.30 uur in het sterrenbeeld Maagd.…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom