Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De perfecte tarot reading: 5 manieren om je tarotkaarten te reinigen

Kaartleggen
Bloom
17/01/2022
De perfecte tarot reading: 5 manieren om je tarotkaarten te reinigen

Tarotkaarten, dé manier om antwoord te krijgen op al je levensvragen, een voorspelling te doen of om simpelweg bevestiging te krijgen in je levenskeuzes. Tarotkaarten zijn er in alle soorten en maten en worden op net zoveel verschillende manieren gebruikt. Als je een fervente kaartlegger bent, dan is het belangrijk dat je de tarotkaarten regelmatig reinigt. Je wil immers niet dat een beladen energie je tarotkaarten onzuiver maakt en zo je voorspellingen beïnvloedt. Vandaar vijf manieren om je tarotkaarten te reinigen.

Veel kaartleggers reinigen hun kaarten zelden tot nooit. Toch is het ontzettend belangrijk om dit met regelmaat te doen. Het zuiveren van je kaartenspel is belangrijk voor het behouden van een positieve energie in je tarotlezingen en het zorgt ervoor dat de antwoorden en voorspellingen accurater zullen zijn.

Wanneer moet je je tarotkaarten reinigen?

Waarom je precies je tarotkaarten moet reinigen: dat voel je zelf het beste aan. Toch kun je beter een keer te vaak je tarotdeck reinigen dan een keer te weinig. Het ligt voor de hand dat je je set zuivert als je al een aantal lezingen achter de rug hebt. Maar in de volgende gevallen kan het ook verstandig zijn om je tarotkaarten een zuiveringsbeurt te gunnen:

  • Als anderen je kaarten hebben aangeraakt zonder je toestemming
  • Als je een nieuwe of een tweedehands set hebt gekocht
  • Als je een intense lezing achter de rug hebt
  • Als je de tarotkaarten een tijdlang niet gebruikt hebt
  • Als de tarotkaarten blootgesteld zijn aan negatieve energie

Hoe vaak je de kaarten reinigt, ook dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wekenlang je kaarten niet te zuiveren of om ze juist iedere week te behandelen. Een verstandig moment om je tarotkaarten te reinigen is als je lezingen stroever beginnen te verlopen of als het ontcijferen van de boodschap uit de kaarten meer tijd in beslag neemt, dan kan het reinigen van je kaarten een uitkomst bieden. Je zult merken dat eens je kaarten opnieuw vrij zijn van die beladen energie de lezingen opnieuw vlotter zullen verlopen.

Vijf manieren om je tarotkaarten te reinigen

Tarotkaarten Reinigen Bloom Web 2021 staand

1. De kracht van salie en palo santo

Een van de gemakkelijkste manieren om je kaartendeck te reinigen is aan de hand van palo santo of salie. In veel religieuze tradities spelen deze producten een belangrijke rol. Niet alleen verspreiden ze een aangename geur, ze reinigen ook nog eens je kaarten van alle negatieve energie. Steek een paar blaadjes salie of een stokje palo santo aan. Eén voor een haal je steeds een kaart door de rook heen. Pas er goed voor op dat je de kaarten niet te dicht bij het smeulende gedeelte van de salie of de palo santo houdt.

2. De Volle Maan

Volle Maan is een uitstekend moment om je kaarten te reinigen. Het is tevens ook de gemakkelijkste manier. Leg je kaarten op de vensterbank of op een tafeltje op een plaats waar het maanlicht goed schijnt en laat de maan haar werk doen.

De Maan loopt gedurende een maand ook alle sterrenbeelden af. Aan de hand van de plaatsing van de Maan in een sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken) en de daar bijbehorende eigenschappen kun je je kaarten voorzien van een extra energetische dimensie. De Maan in Steenbok geplaatst heeft bijvoorbeeld affiniteit met het bedrijfsleven, carrière, status en autoriteit. Breekt de Volle Maan in Steenbok aan, dan worden je kaarten bijgevolg doordrenkt met deze eigenschappen. Zo wordt je reading met betrekking tot carrière, status, werk die maand gerichter.

3. In zout begraven

Zout wordt gebruikt om negatieve energie te weren, maar zout heeft ook absorberende eigenschappen. Hierdoor is zout in staat de negatieve energie van je kaarten op te nemen. Wikkel je tarotset in plastic en plaats het stapeltje in een luchtdichtcontainertje. Strooi het zout in het bakje totdat je kaarten volledig bedekt zijn en sluit dan het deksel. Gun het zout voldoende tijd om alle negatieve energieën op te nemen. Na een dag of twee kun je de kaarten eruit halen en opnieuw gebruiken. Vergeet niet het zout weg te gooien.

Tarotkaarten Reinigen Bloom Web 2021

4. Meditatie

Wat velen niet weten, is dat meditatie ook een uitstekende manier is om je kaarten te ontdoen van negatieve energie. Neem de kaarten tijdens het mediteren in je handen. Sluit je ogen en ontspan. Laat je geest vrij zijn van alle gedachtes en ‘wees’ gewoon bij je tarotkaarten. Visualiseer dat de Universele energie door jou stroomt en naar je kaarten wordt toegetrokken. Je kaarten worden omringd door een helder wit licht. Als je kennis hebt van Reiki, dan kun je de helende reiki energie naar de kaarten kanaliseren. Doe dit net zolang totdat de kaarten zuiver gaan aanvoelen. Dit kan dertig seconden zijn, maar ook vijf minuten.

5. A breath of fresh air

Frisse lucht is krachtiger dan je denkt. Leg je kaarten na een flinke regenbui eens buiten neer. De lucht is dan op zijn zuiverst. De aarde heeft zichzelf gereinigd en er staat een frisse bries. Laat de kaarten deze lucht opnemen. De wind blaast alle negatieve energie weg en de schone omgeving zorgt voor een gereinigd deck. Hou er wel rekening mee dat je de kaarten niet op een natte oppervlakte neerlegt of dat ze niet wegwaaien.

Nu dat je kaarten gereinigd zijn, is het handig om je kaarten zo lang mogelijk schoon te houden. Een handige en gemakkelijk manier om dit te doen is door steeds een edelsteen op je kaartendeck te plaatsen. Zo worden negatieve energieën geweerd als je de set niet gebruikt.

Succes!

In de Bloom Shop: tarotboeken en -kaarten

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Spiritualiteit

Ayahuasca: het grote mysterie

Een goede vriend vertelde me dat hij zou deelnemen aan een Ayahuascaceremonie. Ik had eerder al…

Lees meer
Astrologie

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Op 5 januari 2024 komt de planeet Mars het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom